Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjszaka átalvásos kérdés?

Éjszaka átalvásos kérdés?

Figyelt kérdés
5 hónapos a babám. Kb. 3 hónaposan éjjel már csak hajnali 4kor, majd reggel 7kor ébredt- szopizott. 1 hónapra rá ez 5re, és 8ra tolódott, majd már két hete 6kor ébred, eszik, de már csak nagy nyüglődés árán alszik vissza, és azt is csak 8tól-9ig. Ez most már igy marad, vagy hogy fog változni később elvileg. Csak mert olyan nyügös reggel 6-8ig, már próbáltam azt is, hogy 6kor elkezdjük a napunkat, játszunk, stb., de ahhoz meg fáradt és nyügös. Mit kéne tennem? Más is volt igy? Fog még kitolódni mostanság a 6-os kelése mondjuk 8ra?
2011. júl. 2. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, fog ez még tolódni. Az időjárás nagyon bezavar nekik, sokkal nyűgösebbek ilyenkor. Én úgy szoktam, hogy ha felkel és nem akar visszaaludni akkor reggeli, öltözés és utána próbálkozom.
2011. júl. 2. 11:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, hogy hosszú büfiztetés, tisztába tevéssel húzni az időt, de úgy még jobban "felébred", sikitozik, forgolódik, gügyög. Arra szeretném rászoktatni, hogy az még nem reggel, aludjon még 1-2 órát..
2011. júl. 2. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én 14 hós fiam is az utóbbi napokabn korábban kelt a szokottnál és ő is nyűgös utánna de visszaaludni meg az Istennek sem akar!Szóval ne add fel,próbálkozz minden reggel visszaaltatni és egyszer majd csak át áll a szervezete!Ne vedd ki ha csak nem kel tisztába tenni,ne szólj hozzá,ne világosítsd ki a szobát semmi csak szoptasd meg és tedd vissza a kiságyba,esetleg cumi ha használtok!

Kitartás!

2011. júl. 2. 12:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 5 hónapos. Eddig reggelig aludt kb. 6-ig, aztán cici és aludt tovább kb. fél 9-ig. Nagyjából két hete kel éjszaka 2-kor, 6-kor, és fél 8-kor. Nekem azt mondták, hogy ez normális ebben a korban a mozgásfejlődésük miatt. Hát nem tudom...mindenesetre elég fárasztó. Kitartást.
2011. júl. 4. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 5 hónapos. Eddig 8 után kelt, ami tolódik kifelé korábbra. Szerencsére 7:20-nál korábban, ha fel is kelt, még addig vissza tudtam altatni.

3 hónapos koráig napi 5, max. 6-szor evett.

Most így néz ki egy napja (tegnapi, mert kis tolódások vannak):

szopik:

1:50, 4:27, 7:30, ezt követően már nem tudtuk vissza altatni. Majd 8:20 szopi, 10:30, 13:45, 17:00, 20:20, 22:40

Ma: 1:00, 4:50, 8-kor kelt, s 8:20 szopi, 10:35, 14:32.

Elég gyakoriak lettek a szopik. Elég fárasztó. Férjem pl. már alig várja, hogy végig aludja az éjszakát. De mivel mostanában nem hízik úgy, ahogy eddig, így én nem bánom, azt leszámítva, hogy nagyon fáradt vagyok, hogy fel kell szopizni ilyen gyakran.

2011. júl. 4. 16:47
 6/8 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 15:53-as vagyok! Mi rájöttünk a megoldásra, ha gondolod próbáld ki. Ma éjszaka nem kelt egyszer sem, csak 6-kor, de még vissza tudtam altatni 8-ig. Szóval ő félig tápszeres, félig anyatejes baba. Lecseréltem a tápszerét és az esti adagjába tettem tejpépet. Sűrűbb lett, laktatóbb, kicseréltem a cumiját is, mert a simán nem jött ki a cucc. :D Úgy aludt mint a bunda, egyszóval csak éhes volt már éjszakánként szegény. Nálunk ez volt a gond, biztos Te is megtalálod a megoldást.
2011. júl. 6. 08:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azóta csak próbálkozom, enyém is félig anyatejes, félig tápszeres. 2 napja csak rosszabb lett a szitu, már 5kor kel, és igen, farkaséhes. Pedig már azt is kipróbáltam, hogy este többet eszik- már 270 ml.-t eszik. (és mindezt 5ször naponta) Kedves 15:53-as! Irnál bővebben erről a tejpépes megoldásról? Van-e belőle HA-s? és milyen cumisüvegen tud keresztülfolyni? mert jelenleg bukás elleni tápszert kap, és azt is le kell turmixolnom, hogy átfolyjon a lukon. Még annyit, hogy orvosi tanácsra nem kezdtük még el a hozzátáplálást, még a 6.hónapig nem szeretnénk. Ti? Köszönöm, ha irsz!!
2011. júl. 6. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Igen létezik a tejpépek között is HA-s. Én csak a milupást ismerem, de biztosan van más fajta is! Szerintem már nyugodtan adhatsz neki ilyesmit, de biztos ami biztos kérdezz rá a dokitól is. Ezek 4 hós kortól javasoltak. Sima lyukú cumin esélytelen hogy kijöjjön a tápszeres tejpép. Én vettem hozzá egy hasított lyukút. (variábilis)Itt a link. [link]

Sokkal laktatóbb tőle a kajcsi, kb 2 kanállal szoktam tenni a tápszerébe, hogy egy kicsit megsűrítse. Eddig úgy néz ki, hogy bevált. És ízlik is neki! Remélem sikerül nektek is. Ha kérdésed van írj nyugodtan.

2011. júl. 6. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!