Filó Judit kérdése:
Mit gondoltok anyukák a szeparációs szorongásról? én eddig nem hittem benne. Kisfiam 8 hónapos és egyre inkább produkálja a tüneteit. Van tippetek a kezelésére?
Figyelt kérdés
2012. márc. 16. 12:29
1/4 anonim válasza:
Nincs. Majd kinövi. Legyél ott neki, lásson mindig. Ha meg játszotok, legyen olyan játék, hogy átmész másik szobába, de közben beszélsz hozzá, vagy kukucs-játékot pelenkával, takaróval, ami van. Nálunk este nem akart elaludni, első gyerek csak ordított, olykor bementünk hozzá, a másodikat meg egész egyszerűen a nappaliban altattuk míg ki nem nőtte. Látott minket, megnyugodott.
2/4 anonim válasza:
Ne hagyd csak úgy egyedül.
Pl ha ott apa vagy akárki más és leviszed a szemetet, lemész a pincébe is bucsuzz el töle. Neki még egy pillanatra anya elmegy vagy egy eész éltre ugyan azt jelenti.
Találj ki egy búcsúzást, pl nálunk az van hogy szia és egy puszi majd integetek, ezt a korai idöben még egy szemét levitelkor is megtettem (hiába játszott ott apával). nem sírt többet mert pár alkalom után megtanulta hogy ez a rituálé azt jelenti anya elmegy de vissza is jön. most másfél és simán megy az elbúcsúzás, habár most már megérti hogy pincébe megyek az csak egy pillanat.
ilyenkor sok anyuka zat rontja el hogy meglép a gyerek elöl, aki késöbb sem fog bízni benne és még 5 évesen is órdít ha anya elmegy valahova.
3/4 anonim válasza:
Az előttem írok jót írtak. Amúgy ez nem hiszem-nem hiszem kérdése.
4/4 anonim válasza:
Ez sajnos nem hit-kérdés, hanem tény :) . A gyermekpszichológiai művek sokasága foglalkozik vele, érdemes olvasni erről is (mint sok más fejlődési szakaszról is). Pl. Ranschburg, Mérei-Binét örök klasszikusok a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!