Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tudtok a harmadik szeparác...

Mit tudtok a harmadik szeparációs szorongásról? Ez az egyáltalán?

Figyelt kérdés
19 hónapos a fiam és pár hete meg van őrülve értem. Szinte csüng rajtam. Az apját is szereti, de néha elfogja a düh és úgy neki megy, h lefejeli, karmolja és nem lehet leállítani. Mintha féltékeny lenne. Nem korai?
2010. márc. 25. 14:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Ismerős. :)

Az kislányunk is ilyen, ha apa közelít hozzám, oda akar bújni, puszit adni... Nem engedi, csapkodja és lekiabálja. Viszont elmagyarázzuk neki, hogy apa is szereti anyát, anya is apát és anya is apa is szeret téged, ezért ad apa puszit.

Van mikor kicsukja az apját a szobából, hogy nehogy bejőjjön, mert ő ki akar engem sajátítani. Mindig elmagyarázzuk neki, mit kellene és apa nem bántja anyát, szereti, ahogy a babát is. Imádjuk őt, mindig tudatjuk vele. És kérjük ő is adjon nekünk puszit, stb.

Szerintem ez normális, vagyis fél, hogy elveszíthet, ráébredt arra, hogy ő külön létezik az anyától és ezért megijedt. A lányunk 26 hós és kb fél éve megy ez, már nem olyan kis vadóc, kezd beletörődni, hogy nem csak ő bújik hozzám, hanem apa is és attól anya ugyanúgy szereti őt. Sőt sokszor ő kéri, adjak apának puszit. :)

2010. márc. 26. 13:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ez eltart még egy darabig... Csak kicsit korainak tartom ezt a rivalizálást apával, hiszen kb. 3 évesen kellene ennek jelentkeznie. Apát sajnálom nagyon. Akkora volt eddig a szerelem és most meg teljesen kirekesztve érzi magát.
2010. márc. 27. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!