Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnam 7 hetes babamat...

Hogyan tudnam 7 hetes babamat minel tovabb szoptatni?

Figyelt kérdés
Eddig nagyon sok tejem volt,es mar 2 napja nyugos a pici-hozzateszem mind a 2nap orult fejfajassal kuzkodtem-lehet hogy nem lakik jol,es ezert nem alszik? Varom a valaszokat,bevalt modszereket,a sikeres hosszu szoptatas erdekeben! Koszonom!
2012. márc. 11. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a picid frontérzékeny.A sikeres hosszú szoptatást pedig azzal éred el hogy mindíg hiszel magadban.Vannak hullámvölgyek amikor azt érzed kevés a tej,de ez mindíg átmeneti,gyakori szoptatással áthidalható.Igény szerint kell szoptatni és nem lesz gond.És figyelj az étkezésre.Sok sikert!
2012. márc. 11. 22:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy o is erzi a frontokat enyem mindent erzett amit en is. Sikeres hosszu szoptata titka a sok pihenes sok folyadek es minel gyakrabban mellre tetel. Lehet hogy csak kezd beallni a kereslet kinalat vagyis nem telitodik tul annyira a melled de attol meg van tejed. Amit semmikepp ne csinalj az az hohy ne nyulj tapszernez mert akkor tuti el is fog apadni. Ja es egyel rendesen meg ha neha az embernek nincs is ideje egy baba mellett de kell hogyeleget egyel. Emellett ihatsz szoptatos teat vagy szedhetsz homeos szereket
2012. márc. 11. 22:30
 3/10 anonim ***** válasza:
2. Vagyok valamiert elkuldtem bocsi. Csinald meg azt hogy tobb szopi is egy mellbol menjen vagy fejd le kicsit az elejet mert a hatso tej laktatobb zsirosabb, ezzel a hasfajast is el tudod kerulni ha szerencsed van. Ha esetleg ugy erezd szukseges fejessel is tudod szaporitani a tejet es kesobb jol johet a lefagyasztott anyatej. Vannak meg a novekedesi ugrasok is nem tudom ilyen pici korban is van e de 3 honap korul szokott lenni amikor ugy erzed a baba nem lakik jol mert sokszor cicizne. Ez par napig tart ilyenkor megno az egy szopinal a mennyisegi igenye es a gyakrabb szopival gyakorlatilag megtermeli maganak par nap alatt a tobbletet.
2012. márc. 11. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy a lényeg: Amikor a Baba jelez, szoptasd! Ne azt nézd, hány óra van, mennyit szopott előzőleg, ha megnyugszik a cicidtől, arra van szüksége.

Tudom, hogy semmi újat nem írtam, de ez az én saját tapasztalatom. Soha nem görcsöltem, ha sírt a Babám, mellre tettem ... Mondjuk én méregettem, de ugyanúgy nyugtáztam, ha csak 30 grammot evett, mint amikor 120-at.

És az eredményeink jók :-) 1 éves lesz a Fiam 31-én, és még mindig aktívan szopik.

Ja, és én nagyon sokáig fejtem minden szoptatás után, gondolom, azért is van rengeteg tejem a mai napig is.

2012. márc. 11. 22:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja 2 Hetesnel olvatam de 7 hetesen lehet nov ugras is
2012. márc. 11. 22:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Eddig amikor csak kellett mindig mellre tettem,ha kellet 5percenkent! Ez ma is es amig lehet ugy lesz! De ma egy kicsit elkenodtem,ma is rossz napja volt a picinek,lehet igaza van az 1 valaszolonak,fronterzekeny a baba,mert hirtelen meleg lett es zavarja! Elkovettem a nagy hibat:adtam a picinek tapszert,most este 90ml.meg is ette,elotte is cicizett,es utana is! Ugyanolyan nyugos volt tele pocakkal is! Lehet nem is a tej a baj? Tanacstalan vagyok!
2012. márc. 11. 23:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Biztos nem.. Vagy ha megis akkor lehet hogy faj tole a hasa. Este ne adj tapszert mert tenyleg nagyon lecsokkenhet a tejed. probald meg merni mennyit eszik ha izgulsz hogy keves. Persze ez se szentiras de egy baba atlag150ml eszik testsuly kg-nkent 24 ora alatt. Vagyis egy 4kg-s baba pl 4x150 ml( vagy gr az ugyanaz) ettol elterhet kb20%plusz minusz is normalis meg. De ha hizik rendesen akkor tuti nem keves a tejed.
2012. márc. 11. 23:26
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszi,megfogadom a tanacsokat!!
2012. márc. 11. 23:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Figyi, biztos, hogy nem a tápszer fogja megoldani a gondotokat, amennyiben van tejed és szopik a baba. Gondolj bele, nekünk mennyi nyavalyánk van, itt fáj, ott fáj, viszket, rossz a kedvünk stb. Egy babának is bármilyen kellemetlen, rossz érzése lehet, csak nem tudja mondani! De szerintem mindannyian tapasztaljuk, hogy a cici csodákra képes. Ráadásul neked is ingyen van, kéznél van, és a világ legtökéletesebb tápláléka egy pár hetes-hónapos baba számára.

Tehát szerintem se a tápszer a megoldás, hidd el, ha igény szerint mellre teszed, neki mindig elég lesz a tej, viszont a tápszer bekavar ... Ráadásul a baba ellustul a cumisüvegtől, az pedig a szopási kedv csökkenéséhez vezet. Na, akkor tényleg csökkenni fog a tejmennyiség is!

Én is végigcsináltam, még mértem is, hogy mennyit eszik a Fiam, volt, hogy csak 30-at ... De nem stresszeltem magam, mindössze számítottam rá, hogy 1 óra múlva valószínűleg megint enni fog.

2012. márc. 12. 10:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom mindenkinek a biztatast,a kedves szavakat,tenyleg nagyon jol esett! Ma egy uj nap indult,remelem jobb lesz mint tegnap!
2012. márc. 12. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!