Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy éves koráig szeretném...

Ha egy éves koráig szeretném szoptatni babámat, hogyan osszam be a szopi kiváltásokat?

Figyelt kérdés
tudom, majd ahogy a babám "engedi", de érdekelnek a tapasztalatok, tanácsok :)
2011. jan. 18. 20:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem váltottam ki a szopikat. 6 hónapos korában elkezdtük a hozzátáplálást és minden evés után szopizott is. Aztán egy idő után ő magától hagyta el a délelőtti és délutáni szopit. Sokáig reggel, délben és este még szopizott. Két hete volt egy éves és már csak reggel szopizik egy kicsit, de már tejem se sok van. Úgyhogy én azon a véleményen vagyok, hogy nem kell kiváltani a szopikat, a hozzátáplálás után szopizzatok, ahogy jól esik neki és ahogy igényli. De azért kb. a fél liter meglegyen. Én nagyon örülök, hogy egy éves koráig tudtam szoptatni. Mennyi idős a babád?
2011. jan. 18. 21:17
 2/4 A kérdező kommentje:
fél éves, kb 2hete kap már gyümit, de még nem váltottunk ki szopit
2011. jan. 18. 21:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Én sem váltottam ki egy szoptatást sem. Észre fogod venni, amikor már ő nem igényli. Minden kaja után megkínáltam cicivel, ha jól lakott nem kellett neki úgy sem. Vagy kicsit később kérte. Ilyen szempontból sosem voltak szigorú étkezési időpontjaim, és szigorú 3-4 órás időközök. A szoptatás bármikor jöhet. Így tuti lesz tejed sokáig. Jelenleg 3. babával vagyok itthon, 19 hónapos és még mindig szopik. Mondjuk én már unom. :D
2011. jan. 18. 21:31
 4/4 anonim ***** válasza:
nálunk 6 hónapos korig, igény szerinti szoptatás volt. Soha meg nem tudtam volna mondani hányszor szopik egy nap. Így egy darabig csak egyszer adtam neki, délben mást, aztán már délután és így szép lassan haladva. egyszer csak észre vettem, hogy már nem szopik olyan sokat, már 14 hós és csak elalváshoz. Ja, én is csak 1 éves korig szerettem volna szoptatni, de közben csak kitolódott. nem egyszerű ez...nálunk legalábbis.
2011. jan. 18. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!