Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák? Olvastam, hogy...

Anyukák? Olvastam, hogy sokaknak heti kb 7 ezer forint jut ételre. A többi dolgot, hogy oldjátok meg? Tisztálkodási szerek, ruhák stb?

Figyelt kérdés
Lehet én olvastam félre valamit és ezeken felül marad még ennyi,de kíváncsi lennék.Nem vagyok én sem gazdag meg semmi ilyesmi,én is akciós termékeket veszek kivéve a baby-nek,de csodállak benneteket,hogy ilyen ügyesen megoldotok mindent.
2012. márc. 9. 21:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

chilis bab: sert-marha darálthús 632ft, babok(fehér-vörös)+kukorica: 149+119++129=1029

resztelt máj: csirkemáj 199ft ehhez rizs vagy krumpli.

carbonara: tészta283 alap 129 karaj 349=761

máglya: 10zsemle 240, alma saját term(300ft ha veszed), lekvár saját eltett(200ft és fini)

sárgaborsó főzelék: sborsó 142 tejföl 89 kolbi 549(fél csomag elég bele)=780

csikesült: alsócomb 1kg 500-650, karalábé 250, zeller, alma, fűszerek.

Reggelihez: aktívia 4*125g os joghurt 4szer 1600(ha a k&f at veszem akkor 900ft), tömlős sajt 200, virsli 1kg 489(és finibb mint sok drágább vacak), májkrém269 trapista799

Ez így 8167ft ami csak az étkezésre megy, egy bőséges heti menü 4főre.

Tusfürdő 1l 1200ft és sokáig elég sampon szintén 700ft, fogrm szintén, wcpapír szintén 32tekercsest veszek, és sokáig elég, zsepi98ft 100db...

És sok az olyan tétel amit ma megveszek és sokáig kitart, pl tojás, liszt nagyobb tételben, olaj pláne akcióban...

Tény a gyerekeim már mindent esznek, nem voltak tápisok, nem veszem a tejpépeket...

pelusból bella hápit veszem 2000ft körül van csomagja, popsitörlő változós múltkor 4*62db 900volt Pampers naturels cleanja

2012. márc. 9. 22:13
 22/47 anonim ***** válasza:
31%

Nem engem kell győzködni. Én nem eszek húst, utálom. De a párom, és a két gyerekem igen. Minden nap.

És igen, egy kg banán 400ft, egy kg alma sem sokkal olcsóbb.

Ma vettem egy tököt és egy paprikát és 800!!!!!! ft volt.

Csak azt írom, hogy hihetetlen ennyi pénzből normálisan étkezni, nekünk nem megy. Pedig szívesen tenném félre a különbözetet, elhiheted.

Párom sokat is eszik, hisz sokat dolgozik, nem éhezhet.

Én alig eszek.

A gyerekek is sokat esznek.

És igen, megveszem a joghurtot-natúrt, hogy gyümölccsel adjak nekik, a müzlit is és a túrót is, az sem olcsó.

Sajnos nekünk nem jön ki kevesebből tényleg, mint napi 3 e ft csak a kaja. De mostmár nem írok, mert nem vitatkozni szeretnék.

2012. márc. 9. 22:17
 23/47 anonim ***** válasza:
15%

Lanfear.

hol a tej, kenyér, zöldség, gyümölcs?

2012. márc. 9. 22:20
 24/47 anonim ***** válasza:

Én sem vitatkozom,csak szeretnék rávilágítani,hogy a szükség nagy úr,na de azért dolgozunk,hogy jobb legyen,csak jobb lesz egyszer.

Egyébként szezonban (mert elém aztán rakhatná akárki most a spanyol paradicsomot,nem bírnám megenni) falura megyünk nagymamámhoz,ott fillérekért lehet venni finom,ízletes gyümölcsöket,zöldségeket a helyi árusoktól.Sajnos a nagy piacon is van aki a tescoban vett árut árulja saját termésként :(

2012. márc. 9. 22:21
 25/47 anonim ***** válasza:
16%

Ha a 8 e ft-os heti koszthoz hozzáadod a

tejet: 750ft

kenyér: 1.500ft

zöldség, gyümölcs: 3.000ft

Ez már 13-14 e ft hetente.

és akkor alap dolgokat nem vettél, pl a fűszer, tojás, cukor, só, gríz, liszt, kakaó?, rizs, egyéb is pénzbe kerül, azt is meg kell venni. Nem?

Ebben a hónapban közel 5 hét van.

Hacsak a 15 e ft-ot beszorozzuk 5-tel , már 75 e ft, nem 35-40 eft.

Lanfearnak írom, csak a matek miatt.

2012. márc. 9. 22:36
 26/47 anonim ***** válasza:
79%
Kedves 10-es válaszoló! Örülj neki, hogy meg tudod venni a paprikát télen, kenyér helyett tudsz zsemlét venni, minden reggelire jut felvágott a vaj mellé! Nem kell leszólni más embert, mert kevesebből kell megélnie! Igaza van az egyik válaszolónak, hogy a szükség nagy úr! Amúgy nincs Magyarországon ihatatlan csapvíz! Szóval jól el vagytok kényeztetve! Amúgy én is megfőzök két napra 1.000 Ft-ból!
2012. márc. 9. 23:02
 27/47 anonim ***** válasza:
31%
Havi 30-40 ezerből nem lehet egészségesen étkezni, hiába szeretne, nem tud, örül az ember ha enni tud, és nem azzal foglalkozik hogy milyet eszik, hanem MIT ESZIK!
2012. márc. 9. 23:16
 28/47 anonim ***** válasza:
59%
Sose nem fogja az megérteni, akinek marad 100 ezre. Nem kívánom, hogy forduljon a kocka, de igazán beláthatná, hogy igenis lehet 40 ezerből enni. Én heti 8000-et költök "nagybevásárláskor" Megjegyzem tejallergiások a gyerekeim, 600 ft a Dm-ben a risztej. Ja és kétnaponta veszek 210 ft-os kenyeret.
2012. márc. 9. 23:20
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk napi 1500 megy el kajára. (3-an vagyunk.) A gyerek minden nap hozzájut a tejhez, joghurthoz, gyümölcshöz. A felvágottakat nem eszi, kivéve a virslit, így gyakran kell húsfélét főzni. És igen, van nagyszülői segítség, mert ők főznek ránk, mi meg kifizetjük az alapanyagot. Ezzel mi is támogatjuk őket egyúttal, mert kevés a nyugdíj, így biztos minden nap főtt ételt esznek. Ami jó, hogy kertes házban élünk vidéken, így a gyümölcs megterem a kertben, befőttet is lehet enni télen, banánt, mandarint kap maximum a boltból. A lekvár is saját, ha olcsón jutok gyümölcshöz pluszban, rögtön főzöm. Kis adagokban: alkalmanként 4-5 üveg eper- banánlekvár. (ez azért is jó, mert a barnult banánt néha szinte utánadobják az embernek, pedig isteni dzsem készíthető belőle. A tojás is itthonról származik. Kenyeret keveset eszünk, 3-4 szelet /nap, ez max 90 Ft. Zsemlét, kiflit akkor veszünk, ha szuperakciós a Lidl-ben (este 8 előtt akár 4 Ft-ért is megkaphatod, máris olcsóbb a másnapi mákos guba vagy máglyarakás. Pulykát egy helyi termelőtől veszek élőt, anyukámmal levágjuk, szétcsomagoljuk. 300Ft így a kilója, mellestül, combostul.

Végezetül: Nem azért költök ennyit szerencsére, mert nem tudnék többet, hanem mert elegendő, meg lehet oldani ennyiből is. Így jut egy-két kirándulásra, nyaralásra, lego Dupora.

A módszerünk, mindent írunk, az utolsó fillérig, hogy mire ment el. Van egy excel táblázat, külön oszlop a kajának, külön az egyéb dolgoknak, autónak, rezsinek, stb. Minden nap látom, hol állunk, vissza kell-e fognom magam/magunk.

És igen, létezik, aki csak feleennyit költ ételre, mert csak annyi jut. Ált. iskolában dolgozom, látom, hogy élnek, hidd el, egy okos, ügyes szülő megoldja. Nem örömmel, de a muszáj nagy úr.

2012. márc. 10. 06:01
 30/47 anonim ***** válasza:
8%

Lanfearon kívül senki nem írta le tételesen, csak állítja, hogy kijön.

Írjátok már le, vezessétek már le tételesen.

Ja, excel táblázatunk nekünk is van és én is vezetem ezért is tudom ennyire.

2012. márc. 10. 07:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!