Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák? Olvastam, hogy...

Anyukák? Olvastam, hogy sokaknak heti kb 7 ezer forint jut ételre. A többi dolgot, hogy oldjátok meg? Tisztálkodási szerek, ruhák stb?

Figyelt kérdés
Lehet én olvastam félre valamit és ezeken felül marad még ennyi,de kíváncsi lennék.Nem vagyok én sem gazdag meg semmi ilyesmi,én is akciós termékeket veszek kivéve a baby-nek,de csodállak benneteket,hogy ilyen ügyesen megoldotok mindent.
2012. márc. 9. 21:09
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
80%

Hogy oldom meg?Magam sem tudok erre válaszolni igazán.A muszáj nagy úr.Ruha turis vagy n agy akcióban.Én havi 4-szer 7000ből mindent meg tudok venni,minden háztatrtási,tisztálkodási dolgot,és kaját is.

A tesconak pl van 700Ft-os kék színű folyékony mosószere.Egyik ember ajánlotta másiknak,és mostmár lassan mindenki ezt használja,mert van olyan jó mint az ariell,tomi és társai.

2012. márc. 9. 21:15
 2/47 anonim ***** válasza:
30%

Már többször volt ilyen kérdés, és amikor részleteztettem, hogy hogy jön ki a kajájuk 3-4üknek havi 30-40 e ft-ból, a végére csak kiderült, hogy nagyszülői segítséggel.

Vagy pl. 1 tojást eszik reggelire, mást nem.

röviden: ennyi pénzből sehogy nem lehet kijönni, ezt mindenki tudja.

Most lepontoznak majd, de sokan nem ismerik be, hogy segítséggel boldogulnak.

Nekünk havi 100 e ft a kaja költségünk 4-en vagyunk + 1 cica.

2012. márc. 9. 21:15
 3/47 anonim ***** válasza:
29%
Első vagyok,nekünk nincs pénzbeli segítség.A nagyi hetente vesz egy kiló banánt,meg olykor egy-egy popsitörlőt,de ennyi!
2012. márc. 9. 21:23
 4/47 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként meg nem,nem tudja mindenki!Szerencsés vagy hogy havonta csak 100.000-et elkölthettek kajára,de gondolj bele,szerinted mindenkinek jut erre?Vagy akinek nem azt mindenkit tud segíteni a szülője???Nem hinném.És tudod van aki még kevesebből eszik egy hónapban.Sajnos...
2012. márc. 9. 21:25
 5/47 anonim ***** válasza:
29%

Én pont most írom a listámat, holnap megyünk apósommal.

És valahol 10körül lesz amit költök, úgy hogy pelenkát is veszek és popsitörlőt.

Eddig a legnagyobb összeg amit otthagytam 18e volt, de utána pl 7, 7,5ért vásároltam.

Egy hétre bevásárolok, és tényleg csak a minimálisat kell kisboltban megvenni(zsemle-kenyér), 100-150ft különbség van pl görög joghurtnál és az nem mindegy pl.

A számlákat ha fizetjük vásárolok, és marad is, ha nem is sok de marad, szórakozásra pl, a gyerekekre, magamra, férjemre.

Szóval lehet ügyesen is.

Annyi, hogy apósom 20ezerig hozza a tejet csak úgy, és amikor elérjük azt az összeget akkor fizetjük, ez valamivel kevesebb mint 10hét.

2012. márc. 9. 21:29
 6/47 anonim ***** válasza:
19%

De azért beláthatod, hogy ha csak a kajára marad heti 7 e ft, az is irracionális. Abból talán a gyerekek táplálása kijön, de nem több.

Mint ahogy akkor a kérdésnél írta az anyuka, hogy csirkeragu levest főz 2 napra 300ft-ból. Na ja.

Mindenhol ugyanannyiba kerül a kenyér, tej, tojás, alap élelmiszerek.

Az alap élelmiszer az heti 7 e ft.

De megint számolhatunk.

Napi 1.000ft mire elég? Egész napos kajára? 3-4 fős családnak, ahol mindenki csak otthon eszik? Ez ugye a vicc kategória.

De, ha levezeted napi szinten, akkor elhiszem.

2012. márc. 9. 21:32
 7/47 anonim ***** válasza:
85%
Nézd nem foglak győzködni.Nem tudom milyen környezetből jössz,de szerintem aki nem a villa-negyedből,az igenis belátja,hogy 100.000ft nagyon sokaknak nem jut egy hónapban ételre.Nekem a férjem 140.000-et keres,ebből lejön hitel 45.000+15.000= 60.000 marad 80.000.Ehhez jön az én gyedem plusz a csp ami összesen 62.200.Szóval van 142.000Ft amiből lejött a hitel.Gázra fizettünk februárban 75.000-et,plusz a víz,villany,digi,telefon stb kb.20.000.Marad 55.000.Ebből tápszer+popsitörlő kb egy tízes,és marad máris 45.000Ft egy hónapban kajára,tisztítószerekre,minden másra.Ettünk,eszünk,és kijövünk belőle,kölcsön nem kértem,hiszed vagy nem,eszünk ennyiből,és finomakat.Alidban,lidlben,tescoban vesszük a kaját,figyeljük az akciókat,akkor bespájzolunk stb.Persze megjegyzem nyáron több marad,akkor könnyebb jóval,de télen sem áll meg az élet.Na mégiscsak levezettem :)
2012. márc. 9. 21:45
 8/47 anonim ***** válasza:
74%
Én elhiszem hogy ennyi jut! Vidéken ahol az apuka anyuka haza visz havi 140.000-150.000 ft-ot + 2 gyerek családi pótlék. Autó hitel 25.000, lakás hitel 50.000, rezsi(víz, gáz, áram, telefon, tv, lakás, auto, biztosítás) 30.000. Na ezek után ami marad az megy kajára! Nagyon sokan gyárban 3 műszakban minimálbér ért dolgoznak!
2012. márc. 9. 21:46
 9/47 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk is havonta kb. 30000 ft marad a kasszában amit be kell osztani. Magunkra szinte semmit sem költünk (ruha, élvezeti cikkek stb.) Persze ha nagyon muszáj akkor is turiból vásárolok többnyire, kivéve cipőt, alsó neműt...de ez evidens. Ebből már sajnos nem tudok lejjebb adni :( Tisztálkodási szereket, öblítőt, mosószert mindent a legolcsóbbat, ami épen akciós. A kisfiamnak is turiból van a legtöbb ruhája, akciós pelenka, törlőkendő, amit mindig kétfelé tépek...így rögtön 142 db-os. Ritkán kap játékot, csak ha valamilyen alkalom van...csak úgy mert tetszik nem tudom megvenni. :( Sokszor eszünk tészta féléket, krumplis kajákat, főzeléket, igyekszem a lehető legváltozatosabban elkészíteni ezeket. Hús egy héten kétszer van :( Kaját sosem dobunk ki! Nem járunk moziba, színházba szórakozni. Helyette kirándulunk. Viszont most gyűjtögetünk sátorra, hogy a gyerkőccel el tudjunk menni majd kempingezni (a wellness kimarad az életünkből)Lehet, hogy akinek több adatott az el sem tudja képzelni, hogy lehet ebből kijönni. Nem mondom, hogy egyszerű, de nem tűnik fel hogy valamiben hiányt szenvednénk. Bízom benne, hogy ez csak egy átmeneti állapot. Nem érzem magam semmivel sem kevesebbnek mint más, viszont többnek sem. Ennyi van és kész.
2012. márc. 9. 21:50
 10/47 anonim ***** válasza:
23%

Én azért írtam, hogy nekünk 100 e megy el, hogy a kérdezőnek válaszoljak.

Én nem hiszem, hogy heti 7 e ft elég kajára.

Nekünk a hiteltartozásunk havi 70 e ft + béreljük a lakást 50 e ft-ért.

Nekünk sem marad semmi hó végére, de a kajára sajnos sok megy el.

Reggelire 1 l tej, felvágott, zsemle, ásványvíz, esetleg vaj, néha 1-1 paprika és máris ott az 1.000ft.

Ez csak a reggeli

tej 160ft

felvágott 150ft

zsemle 200ft

paprika 100ft

víz 100ft

és ez csak a reggeli.

Ásványvíz kell, mert itt ihatatlan a víz és a gyerekek ebből kapnak inni.

2012. márc. 9. 21:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!