Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes biliztetni egy 1 éves...

Érdemes biliztetni egy 1 éves babát?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam terhesen, hogy majd hamar elkezdem, de most hogy 1 éves lett, elgondolkodtam. Mi értelme? Biztos van itt olyan anyuka, aki ráülteti a bilire ilyen korú vagy éppen fiatalabb babáját. Van ennek valami haszna? Mert szobatisztaságról ilyen korban tuti nem beszélhetünk. Vagy már el kéne kezdeni szokatni hozzá? Mi értelme ezt hónapokig (évekig) húzni? Mert ha néha, 1-2× belepisil, belekakil, az is csak véletlen. Azért ebben a korban több a sikertelen próbálkozás, nem?

Szóval szerintem itt csak biliztetésről van szó és nem szobatisztaságra nevelésről. Vagy én gondolom rosszul?

Tényleg minden tanács érdekel, mert kezdő anya vagyok ilyen téren...

2012. márc. 9. 16:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Egy kicsit anyukám nyomása van rajtam, mert én is 1,5 évesen lettem szobatiszta. Bár szerencsére érti, hogy ezek a mai pelenkák teljesen másak, mint régen voltak. Igazából én most még feleslegesnek tartom ezzel kínlódni. Inkább kakis pelust cserélek, mint bilit mosok :))
2012. márc. 9. 20:22
 12/15 anonim ***** válasza:

Annak idején anyukám mindig monda, hogy én nagyon-nagyon későn lettem szobatiszta, csak KÉT évesen. Akkoriban (most 25 vagyok) még ez volt a "hagyomány".

De nekem is egy éves a lányom, eszembe nem jutna bilire ültetni. Minek? Fogalma nincs róla, hogy mire való. Majd talán nyáron, amikor pucéran szaladgál az udvaron, akkor lehet, hogy megpróbáljuk. De ha nem lesz rá érett, én erőltetni nem fogom. Majd ő eldönti, mikor lesz szobatiszta. Szerintem erőltetni semmiképp nem szabad, nehogy elmenjen a kedve az egésztől.

2012. márc. 9. 20:26
 13/15 anonim ***** válasza:
69%
Megint 2.vagyok. Az én anyukám is mesélte,h. Amikor már tudtunk ülni akkortól kezdtük a bilizést. Úgy nézett ki,h. ráültettek minket aztán egyszer csak belepisiltünk de csak azért mert már 1 órája rajta voltunk addig meg játszottak velünk. Amikor belecsináltunk valamit akkor meg nagyon megdícsértek meg örültek. Na, ezt neveztét annak idején szobatisztaságnak,h. Szegény gyerekek naphosszat a bilin ültek. :p Řégen sok minden más volt. Akkor még tehentejet is ihattak a babák.
2012. márc. 10. 13:01
 14/15 anonim ***** válasza:
26%
Ja,és a nővérem 6 hónaposan megevett 2 tányér húslevest. :) Szóval akkor minden más volt.
2012. márc. 10. 13:02
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem biliztettem, bár megvettük neki a bilit még akkor, amikor meg sem született! Mégis 14 hónapos volt először, amikor azt mondta, kaka! Én nem vettem róla tudomást, nem gondoltam, hogy kakilnia kell! És utána nyomott is a pelusban! Amikor legközelebb azt mondta, kaka, ráültettem próbaszerűen a bilire, és közben igaz játszott, de bele kakilt! AZóta is szól, hogy kaka! Most 15 és fél hónapos! De pisilni még pelusba pisil, akkor még nem szólt egyszer sem! Szerintem erre is meg kell érniük a babáknak, erőltetni nem szabad!
2012. márc. 12. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!