Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes biliztetni egy 1 éves...

Érdemes biliztetni egy 1 éves babát?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam terhesen, hogy majd hamar elkezdem, de most hogy 1 éves lett, elgondolkodtam. Mi értelme? Biztos van itt olyan anyuka, aki ráülteti a bilire ilyen korú vagy éppen fiatalabb babáját. Van ennek valami haszna? Mert szobatisztaságról ilyen korban tuti nem beszélhetünk. Vagy már el kéne kezdeni szokatni hozzá? Mi értelme ezt hónapokig (évekig) húzni? Mert ha néha, 1-2× belepisil, belekakil, az is csak véletlen. Azért ebben a korban több a sikertelen próbálkozás, nem?

Szóval szerintem itt csak biliztetésről van szó és nem szobatisztaságra nevelésről. Vagy én gondolom rosszul?

Tényleg minden tanács érdekel, mert kezdő anya vagyok ilyen téren...

2012. márc. 9. 16:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Persze, rengeteg anyuka van, aki nem is hinnéd, de már fél évesen ráülteti a gyerekét a bilire. Az én fiam 17 hónapos és már rég megérett arra, hogy lehessen biliztetni, mert szól ha pisil, vagy ha kell kakilni, de sajnos nem ül meg a bilin. Ahogy ráültetem pucér popsival, egyből kel föl róla, de ruhástól szépen elüldögél rajta.:) Úgyhogy én nem erőltetem, majd eljön annak az ideje is. De igazad van, aki fiatal gyerekét ráülteti az valóban véletlen, nem igazi szobatisztaság. 3 éves korukig van rá idő.:)
2012. márc. 9. 16:49
 2/15 anonim ***** válasza:
84%

Jól látod, semmi értelme. Olyan szépen leírtad,h. Nincs is mitt hozzáfűznöm. Majd 1 év múlva ráérsz. Ha érett rá, 1 hét alatt csont szobatiszta lesz, felesleges előtte ezzel vacakolni. Sőt, ha nincs szerencséd még meg is utálhatja és így még később lesz szobatiszta.

3 éves és 6 hetes anyuka

2012. márc. 9. 16:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

semmi értelme erőltetni,előttem szolo mindent le irt,az mellet álok én is,majd megérik rá,hiába kinozzák ha még nem tudja ugy mond záro izmait használni.

4gyermekes anyuka,

2012. márc. 9. 16:57
 4/15 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem gyereke válogatja.

Egy éves kor előtt tényleg semmi értelme, mert csak véletlen, ha tényleg oda sikerül neki.

Viszont vannak olyan gyerekek, akik hamarabb és vannak, akik később érnek meg rá. Az én 14 hónapos lányom sokszor szól, ha kell pisilni, kaka után szól, hogy cseréljük ki a pelust. Neki már van bilije, ha akar ráülhet, pisilhet oda, de tisztában vagyok vele, hogy ez még nagyon messze van a szobatisztaságtól. :D

Szerintem az a kulcsa a dolognak, hogy felismeri-e már az ingert, amíg nem, addig csak kudarc és felesleges kellemetlenség az egész. Viszont a mai nadrágpelusokban nehéz dolguk van, mert olyan nedvszívóak, hogy alig érzik a pisit benne, nem tudják, hogy mit kellene azonosítani. :) Szóval nyáron van értelme hagyni, hogy kicsit pucérkodjon és ráérezzen arra, hogy inger-eredmény. :)

2012. márc. 9. 16:58
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is egy éves (lesz mindjárt), van bilink, de kb. annyira érdekli, hogy fel lehet borítani és akkor gurul. :)

A szobatisztaság azt jelenti, hogy felismeri az ingert, jelzi, és vissza tudja tartani, amíg nem ér el a biliig (wc-ig).

A véletlen sikerek, a ráültetés max. arra jó, hogy megspórol néhány pelust, ami nem lesz kakás, helyette a bilit kell takarítani.

2012. márc. 9. 17:00
 6/15 A kérdező kommentje:

Akkor még van pár kérdésem :))

Panelben nyáron hogyan hagyjam pucizni? Akkor mindig legyek a nyomában, hogy hova pisilt a földre?

Nagyon okosnak tartom a lányomat, de nem tudom rávenni, hogy jelezze ha bekakilt. Pedig tutira tudja mi az, de ha megkérdezem tőle, csak néz és megy tovább :)) Nem igazán az érettség jele.

Én is azt olvastam, hogy ha ő akarja majd, akkor napok kérdése lesz.

És hagyjam előtte a bilit, hogy girugázzon, játsszon vele?

2012. márc. 9. 17:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, ha te úgy látod, hogy érett már rá, például szól majd, hogy kaka vagy rámutat a pelusára, majd ezután ráülteted és valóban lesz is belőle valami, akkor nyugodtan próbálkozhatsz. Addig meg ha nem szeretnéd, ne erőltesd. Én úgy vettem észre a fiamon, hogy elég érett lenne rá, hogy mondta kaka, ekkor kb. 15 hónapos volt, kb. 5-10 perc múlva tényleg volt kaka. Elvonult a fal mellé, mert ő úgy szokott és volt kaka a pelusban.:) Ezt megcsinálta többször, ezért mikor legközelebb ilyen volt, levettem a pelust és ráültettem a bilire, de felugrott róla és ahogy már előzőleg írtam, nem hajlandó megülni rajta még most sem, pedig már eltelt 2 hónap. Most már a pisinél is szól, mutat a lába közé és mondja, hogy pis. Úgyhogy én még várok vele.
2012. márc. 9. 17:53
 8/15 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam a harmadik szülinapja előtt 3 hónappal egy reggel nem kért több pelenkát, és soha többé semmi baleset nem volt, sem nappal, sem pedig éjszaka. Az előtt soha nem erőltettem, minden pelenkázáskor megbeszéltük, kell-e pelus, és általában kellett. A bilit utálta, a WC-re ráült néha, de nem sok sikerrel. Ez nagyon egyedi, a második gyerekemmel sietni kellett, 2 hónap alatt szobatisztává kellett varázsolni, mert ovis lett, hát, borzasztó volt. Ő elég nehezen lett ágytiszta is. Most a harmadikkal kivárok, majd ő tudni fogja, ha kell, akár 3 évesen is pelenkázom majd...
2012. márc. 9. 18:22
 9/15 anonim ***** válasza:
2.vagyok. Az enyém is most lett szobatiszta a 3 éves szülinapja előtt pár héttel mikor meglett a kistesó. Nyáron már majdnem teljesen szobatiszta volt kb. 1 hónapig de ahogy jött a hűvös és nadrágot kellett felvenni (kislány) egyszerűen nem szólt többet. Most elmondtam neki,h kellene a kistesónak a pelus mert ő még nem tud elmenni a wc-re sem olyan pici stb....és azóta szobatiszta, egy baleset sem volt. Szóval nem muszáj nyáron csupaszkodni a lakásban ne aggódj! Így is gyönyörűen szobatiszta lesz ha eljött az ideje. Egy kis ösztönzés nem árt látod de ha megérett rá akkor igazán egyszerű nem kell belőle ügyet csinálni és nem kell sürgetni sem. Ja,és még valami...az én gyerekem sikítva menekült mindig a bilitől. Először nem értettem mi baja de utána rájöttem,h valamiért utálja. Bevittem a wc-be és durr bele is kakilt (ez még az első próbálkozások egyike volt 2,5évesen). Azóta csak a wc jön szóba és jobb is mert így már nem kell megszoknia azt is.
2012. márc. 9. 19:01
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a 3. gyereket nevelem szobatisztaságra.A legnagyobbat tizen évvel ezelőtt.Ő lány,és az anyósomékkal laktunk együtt.Ő azt mondta annak idején,hogy úgy kell csinálni,hogy kb. egy éves korban el kell kezdeni reggeli ébredéskor ráültetni.Így is volt,egy idő után már tudta megvárta míg ráültetem,közben ezt bevezettem napközbenre is,kb óránként ráültettem.Nem ellenkezett,jól ment a dolog.Kérdezgettem nem kell-e pisilni,beszéltem hozzá sokat,magyaráztam neki.Másfél évesen szobatiszta volt,megbízhatóan.A második lányommal hasonlóan jártam el,ő is szobatiszta lett.Utána egyikük se balesetezett,nem volt velük gond e téren.A fiam már más kérdés,ő nem volt hajlandó ennyi idősen,láttam hogy nincs értelme,mert nem érti még.Másfél évesen se volt még,most viszont 2 évesen nagyon jól haladunk,már szól ha pisilni kell,nappal már nincs pelus.Figyelni kell a jelzéseit és sokat magyarázni neki mit kell mondani csinálni.Nem minden gyerek egyformán érik meg rá,ezt csak az anyukája tudja.Én mindíg elmondtam neki mit csinálunk bármiről volt szó,és úgy láttam ez bejött.Hát ebből aztán azt hasznosítasz amit gondolsz.Erőltetni viszont soha semmit nem szabad,és te se görcsölj,mert érzi a kicsi.
2012. márc. 9. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!