Miért káros, ha mikróban melegítjük az anyatejet? És káros-e egyáltalán?
#12-#15:
"viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik."
A vízmolekula egy baromi egyszerű molekula. Ha az abban levő kovalens kötések szétszakadnának vízbontás jönne létre, és a hidrogén-oxigén keverék durrangatna a mikróban. De ilyen természetesen nem jön létre - a termikus vízbontáshoz meg igen magas - 2000 °C feletti - hőmérséklet szükséges, az meg nem jön létre a mikróban.
"Ezek a szovjet kísérletek teljesen azonos eredményt hoztak egy 1973-ban az USA-ban lefolytatott kísérletsorozattal. "
Ezek mendemondák. Sehol nincsenek publikálva, ergó komolytalan érvek.
"A Lausanne-i ETH Intézetben 1991-ben kutatásokat végeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy a mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza."
Jajj a klasszikus, Hans Hertel-féle kis egyedszámon végzett, kettős vakteszt és kontrollvizsgálatok nélküli, publikálatlan és reprodukálatlan - tehát minden tudományos alapot nélkülöző - "kísérletnek" sem megfelelő agyréme, ami mindenféle összeesküvés-elméletes (az antalvali.com oldal is az!) és "női pletykamagazinban" idézgetnek...
"Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). "
Téves. Hans Hertel mindezt egy hotelben végezte el, saját szakállára.
"A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak."
Meg nem ihattak alkoholt, meg nem szexelhettek. ;)
A kísérletről bővebben:
További mítoszrombolások:
"NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!"
Attól függ, milyen műanyagot. Nem mindegyiknél keletkezik PCDD.
#17:
"Sőt még arra sem hogy emberek, állatok vagy növények közelében használják. Rendkívül káros minden élő szervezetre."
Akkor, ha az nagy teljesítménysűrűséggel ér tégedet. De a mikrosütő fémháza és fémrácsos ajtaja arra van kialakítva, hogy ezeket a mikrosütő magnetronja által keltett elektromágneses sugarakat "benntartsa" - ami egy egészségügyi határon belül tökéletesen megtörténik.
Az Index két újságírója ezt tesztelte is: [link]
Az ezt firtató rendelet: [link]
Az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet oldalán a "Nem-ionizáló sugárzások - elektromos, mágneses és elektromágneses terek" része foglalkozik ezekkel: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!