A mesterséges vitamin (pl Elevit, Gravida) az anyatejbe jutva valóban inkább káros mint hasznos az újszülött (és 1-2 hetes) babának?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam erről egy cikket, de közben meg agyba főbe nyomják,hogy a kismama szedje a vitaminokat bátran a szoptatás alatt is.
Igen,ha sok zöldség-gyümölcs van az étrendbe biztosan nem kell, éde pl az én babám túl sok mindentől hasfűjós, alig tudok friss zöldséget/gyümölcsöt enni.
2012. jan. 24. 15:50
1/7 anonim válasza:
Nem hinném, hogy az Elevit (vagy bármely más vitamin, amit a szoptatás idejére is javasolnak) káros lenne.
2/7 anonim válasza:
A vitamin az vitamin akár zöldség-gyümölcsből viszed be, akár étrend kiegészítőből. Nem káros.
3/7 anonim válasza:
Egyáltalán nem káros, hisz szoptatás idejére is javasolják a szedését!
4/7 anonim válasza:
Nem hinném, hogy káros, de az lehet, hogy a hasa fáj tőle. Az én fiamnak pl. More milktől fájt a hasa.
5/7 kíváncsicska válasza:
Miért nyúl mindenki egyből ezekhez a vitaminokhoz?Van egy csomó zöldség gyümölcs amiben szintén van vitamin.Ha változatosan táplálkozik az ember szerintem nem is kellenek sem szoptatás sem terhesség alatt.De hogy a kérdésre is válaszoljak nem károsnak szerintem nem káros hisz vitamin.Persze a hasfájós baba esetében ha az anyuka nem tud megenni egy csomó minden oké hogy ezeket szedik.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Igen,sajnos az én babám a zöldségek és gyümölcsök nagy részétől hasfájós - ugyan úgy ahogy én is. A legtöbb meghajt vagy puffaszt engem is.
Aztán nem lehet folyamatosan csak almán élni.
Vitaminom viszont van, mert megmaradt pár darab.
2012. jan. 25. 10:20
7/7 anonim válasza:
A zöldségek és gyümölcsök vitamin tartalma 30 év alatt 70 / csökkent... nem mindenki és főleg nem mindenkor lehet jó minőségű áruhoz jutni.Hipermarket ,zöldséges nem az mint az otthon termelt.Arról nem is beszélve hogy ha szoptatsz nem ehetsz akármit !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!