Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért káros, ha mikróban...

Miért káros, ha mikróban melegítjük az anyatejet? És káros-e egyáltalán?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy nem javasolják a lefejt anyatej megmelegítését a mikróban (15 mp), de senki sem tudta értelmesen elmagyarázni, hogy pontosan mi baja is lehet a babának attól, ha mikróban melegített tejet kap. Mivel csak ködös fél válaszokat kaptam, nem tudom, elhiggyem-e egyáltalán, hogy káros. Tud valaki pontosat arról, hogy káros-e, és ha igen, akkor MIÉRT?
2012. márc. 7. 13:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%
Én magunknak is a lehető legkevesebbet melegítek mikroval, és azt sem műanyag edényben, mert annak a részei, az íze a melegítés hatására megjelenik az ételben, volt, hogy emiatt dobtam ki az ennivalót. Ha én nem szívesen eszem a mikros ennivalót, akkor egyértelmű, hogy a gyereknek végképp nem adom.
2012. márc. 8. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
41%

"Miért káros, ha mikróban melegítjük az anyatejet?"


Mert megváltozik az étel molekulaszerkezete. A fehérjék és a sejtek azért melegednek fel rövid idő alatt, mert a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert ez történik normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik.


"És káros-e egyáltalán?"


Ez mióta kérdéses?


"Hallottam, hogy nem javasolják a lefejt anyatej megmelegítését a mikróban (15 mp), de senki sem tudta értelmesen elmagyarázni, hogy pontosan mi baja is lehet a babának attól, ha mikróban melegített tejet kap."


Rákon kívül nincs egyéb károsító hatása. A rák kialakulása pedig rendszerint a szervezet leggyengébb pontján várható, ami egyénenként változik.


"Mivel csak ködös fél válaszokat kaptam, nem tudom, elhiggyem-e egyáltalán, hogy káros."


Szerintem ne hidd, el hisz ez sem a gyártóknak sem a forgalmazóknak nem áll érdekében. Sőt a föld túlnépesedésének csökkenéséhez is hozzájárulhatsz azzal, ha nem hiszed el. a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később kiderült, hogy ártalmas, mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszergyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a „megvezetett” fogyasztó nem. Végül is a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a túlnépesedés...

2012. ápr. 13. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
20%

"egy tudós ismerősöm levezette ezt a mikro témát nekem, annyit fogtam fel belőle, hogy a mikrohullám a kikapcsoláskor eltűnik, tehát a kajába nem lesz benne, akkor meg nem lehet ártalmas ugyebár."


Ezek szerint mégsem volt annyira tudós az az ismerős. :)

2012. ápr. 13. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
65%

Egy kis érdekesség a témához:


"Érdekes, hogy a mikrók alkalmazása nem volt mindig megengedett. A valamikori Szovjetunióban 1976-ban egy törvény betiltotta a mikrók árusítását, mert a vizsgálatok egyértelműen azt mutatták, hogy a mikróban alkalmazott sugárzás hatására számos táplálékrész, mint például a tojásfehérje vagy a glükóz stb. természetellenes módon részeikre esnek szét. Az ételek vitális energiatartalma a mikrózás után 90%-ról 60%-ra esett vissza. A tejben és a gabonákban új kötések keletkeztek a sugárzás hatására és ezek szinte kivétel nélkül rákkeltő hatásúak voltak. Ezek a szovjet kísérletek teljesen azonos eredményt hoztak egy 1973-ban az USA-ban lefolytatott kísérletsorozattal.


Érdekes módon a nyugati kutatások eredményeire hivatkozva Szovjetunióban a tiltást mégis megszüntették.



A Lausanne-i ETH Intézetben 1991-ben kutatásokat végeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy a mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza. „Olyan kezdeti állapot kialakulását észleltük, amilyen képet a közvetlenül rákos megbetegedés előtt állóknál lehet megfigyelni” – írja a jelentés.



Ezek után világszerte kísérletek indultak a mikrókkal kapcsolatos kétségek kivizsgálására. Fritz Albert Popp, kutatásai után határozottan óva int mindenkit, hogy a mikrót fagyasztott ételek felmelegítésére használja, mert az élelmiszer celláinak megrongálása ekkor a legnagyobb. „Kutatásaink szerint a minőségromlás ekkor a legnagyobb, de nem javaslom húsételek melegítését sem, egyedül a növényi alapanyagokból készült ételeknél nem tapasztaltunk drasztikus változásokat” – mondja.


Egy biztos, ez a technika is több bajt okoz, mint amennyi hasznot hajt, azáltal hogy a benne elkészített ételek az emberek életerejét rabolják el."



Összegzésül: Az USA ugyanúgy tisztában volt a rákkeltő hatással mint bárki más, csak a "fejlett" nyugati kapitalizmusnak szüksége volt a piacra és a bevételre.



És íme még egy elismert károsító hatás, a dioxinok, melyek a műanyag edényekből vándorolnak az ételbe:


"Egy Amerikai orvosi intézet (Walter Reed Army Medical Center)

kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy


NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ

SÜTŐBEN !!!!

CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHEt HASZNÁLNI, MERT A MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR

KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI,

AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.

A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG.

AZ ÉTEL TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI,

HANEM EGYSZERŰ PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT."



HANGSÚLYOZOM A MIKRÓZOTT ÉTEL NEM CSAK AKKOR RÁKKELTŐ, HA MŰANYAG EDÉNYBEN MELEGÍTETTÉK! Viszont ez egy plusz kockázatnövelő tényező.

2012. ápr. 13. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

"környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?

Svájcban, Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket! Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak.

Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cég től származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.


Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:


A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."

2012. ápr. 13. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim válasza:

"egy tudós ismerősöm levezette ezt a mikro témát nekem, annyit fogtam fel belőle, hogy a mikrohullám a kikapcsoláskor eltűnik, tehát a kajába nem lesz benne, akkor meg nem lehet ártalmas ugyebár."


És ilyen alapon, ha odaégeted az ételt a gázon miután a gázt kikapcsoltad a visszamaradt korom már nem rákkeltő, ugye?

2012. ápr. 14. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim válasza:
35%

"Én magunknak is a lehető legkevesebbet melegítek mikroval, és azt sem műanyag edényben, mert annak a részei, az íze a melegítés hatására megjelenik az ételben, volt, hogy emiatt dobtam ki az ennivalót. Ha én nem szívesen eszem a mikros ennivalót, akkor egyértelmű, hogy a gyereknek végképp nem adom."



Ezt nagyon jól teszed. A mikrohullám egyáltalán nem arra való, hogy ételt melegítsenek vele. Sőt még arra sem hogy emberek, állatok vagy növények közelében használják. Rendkívül káros minden élő szervezetre.

2012. ápr. 14. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim válasza:

Találtam is erről egy cikket, akit érdekel elolvashatja:


[link]



Egy rövid idézet:


"Mi sem egyszerűbb: fogjuk a lefagyasztott anyatejet, és mikrosütőben testhőmérsékletűre melegítve kínáljuk a babának. A kaliforniai Stanford University 1992-ben a nemzetközi gyermekgyógyászati szaklapban publikált vizsgálata előtt sok kórházban ez vált gyakorlattá. Szerény kutatásuk azonban azt mutatta, hogy már alacsony, 20-53 °C-os hőmérsékleten is károkat szenved az anyatej lizozim nevű, baktériumölő hatású enzime és egyes immunglobulinjai. Noha az immunglobulinok között csak magas, 70ºC fölötti hőmérsékleten végez pusztítást a mikrohullámú sütő, és további vizsgálatok is hiányoznak, nem árt némi óvatosság. Az intenzíven növő, fejlődő kisgyermekek ételeit mindig hagyományos melegítéssel vagy vízfürdőben melegítsük. Végül is nem sokkal macerásabb, mint a mikrózás. "

2012. ápr. 14. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy ezeket az áltudományos hülyeségeket sosem támasztják alá semmilyen érdemi kutatási eredménnyel.

Pedig biztos, hogy készítenek teszteket. Persze az összesküvéselméletek korában nem is meglepő amikor az emberek ennyi baromságot elhisznek alaptalanul. De az igazán meglepő az amikor a kész tények elé állítják őket és ők mégis a hülye áltudományos maszlagnak hisznek.


Eddig senki sem támasztott alá semmit sem.

2012. aug. 23. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim válasza:
100%

Ha tápanyag elveszik a mikróban, az a magas hőmérséklet miatt lesz. Igaza van az előttem szólónak.

Áltudományos dolog, hogy odaírják, hogy 90%-ról 60%-ra csökken a tápanyagtartalom vagy fene tudja, mi. Azt már nem írják, hogy amikor megfőzöl egy levest, a rostok nagy része szétesik. A vitaminok meg forrásban lévő vízben tán nem vesznek el??

És igaz, hogy a mikrohullám megrezgeti a kajamolekulákat, és ettől melegszik fel.

A tűzhelyen melegített étel molekulái is rezgésbe jönnek, mivel ez a hő lényege. Attól melegebb egy anyag, hogy a részecskéi gyorsabban rezegnek. A tűzhelyen hőátadással érik el a melegítést.

A mikróban pedig úgy, hogy főként a dipólusos vízmolekulák pozitív és negatív töltéseinek iránya (vagyis a molekula iránya) egyre gyorsabban váltakozik (rezeg) az elektromágneses hullámok rezgésének hatására.

Én ezt hallottam, de ez még mindig tudományosabb magyarázat, mint egyéb itt felsorolt érvek.


A denaturáció káros hatására való hivatkozás pedig egyenesen észveszejtő. :D

[link]

Mégis mit csinálsz a csirkehús vagy a tojás fehérjéivel, amikor megsütöd? Hát nem kicsapódnak a fehérjék a hő hatására? Hát ez nem denaturáció? Persze, hogy a sült ételben a hő miatt már nem marad annyi tápanyag, de nem leszel tőle mutáns...hacsak oda nem égeted.


Üdv.:

Elsőéves fizikus nő (21)


Ui.: Lehet, hogy valahol tévedtem, és mégis mutánsok lesztek a mikrótól, de az biztos, hogy nem a légből kapott dolgoktól, amiket írnak egyesek.

2012. nov. 9. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!