Szerintetek? Ma voltunk orvosnál kislányommal aki egy hét múlva lesz 8 hónapos! A vizsgálat során kiderült hogy meg van duzzadva a két cicije
Bocs csak kíváncsi vagyok ennek mi lesz a vége!
amúgy azt nem értem ha a doki ezt így a szemedbe mondta, akkor ennek eddig miért nem lett valami következménye? ha ezek annyira ellenőrzött termékek, akkor nem értem....
Nálunk is itt az almás Humana (ezek után nem nagyon merem adni), ez volt az első amit elfogadott sok próbálkozás után, most Nestlé junior italt iszik, mondjuk már 12 hónapos a babám. Szóval most én is megijedtem, ne hagyd annyiban, jó hogy kiírtad a kérdést, majd emeld is ki, hogy még többen lássák!
Én elhiszem amit az orvosod mondott, ezek inkább eltusolni szokták a dolgokat, meg legyinteni, ha már ő azt mondja, szerintem kezdjetek el mást kóstoltatni mihamarabb. Amúgy én még azt is hallottam, hogy a csapvízben is ott a hormon (női fogamzásgátlók, stb.), amit nem tudnak kitisztítani, vagy nem akarnak - ezt nem tudom - és a húsokban is. Mi már csak bio húst veszünk.
A biotápszeres válaszoló szerintem jó tippet adott, én is megnézem.
Szia 1-es vagyok. Ezt a linket találtam, itt leírja a tehéntej összetevőit:
Van benne egy hormonos rész is. Mivel minden tápszer tejből készül (kivéve a Sinlacot és a szójatápszereket), így ezek az alkotórészek benne vannak gondolom. Persze bizonyos ásványi anyagmennyiségeken változtatnak, hogy hasonlítson az anyatejre. Amúgy az is igaz, hogy az anyatejben is vannak hormonok, tényleg lehet anyatejes babánál is ciciduzzanat, vagy tejsömör (crusta lactea) emiatt. De ha nem megfelelően táplálják a tehenet, akkor nagyobb mennyiségben is bejuthatnak ezek az anyagok a tejbe.
Én most éppen azon akadtam ki, hogy olvastam valahol, hogy a Nestlé és Milupa egyes tápszereit olyan tejből készítik, ahol a tehenet génkezelt gabonával etetik, aminek viszont baromira nem tudhatjuk a hatásait.
Mi Beba HA Sensitivet (Nestlé) eszünk. Ami kicsit megnehezíti a váltást a biotápszerre, hogy abból nincs HA (keserű és ő ráadásul szereti a keserű ízeket), ill. a sensitivben csökkentett a laktóztartalom. De ha a fiam nem ellenkezik, akkor én is áttérek valamelyik biotápszerre.
Nálatok sem biztos, hogy könnyű lesz, mert ez egy banános tápszer és azt hiszem sűrűbb is, mert bukásra szokták adni, szóval nem biztos, hogy szeretni fogja a sima tápszert.
Amúgy hogyan fog az kiderülni, hogy a tápszer okozza-e, hogyan teszteli ezt a doki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!