Mit vigyek, hogy lesz (Gasztroenterológiai vizsgálat, II. sz gyermek klinika Tűzoltó utca) )?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Ezt a kérdést írtam ki tegnap mára már megvan az időpontunk,nagyon kedvesek voltak,de gondolom a kórházban is sok a beteg, csak annyit tudtunk beszélni hogy be kell feküdjünk 3 éjszakára/napra hozzájuk hogy megfigyeljék a babámat, aztán kezeljük a problémát, evőeszközöket vigyek magammal babának.
Volt már valaki?Mire számítsak?Mit érdemes vinni?
Minket is bent akartak tartani, de én elutasítottam. Mégis minek kellene egy amúgy egészséges babát befektetni a kórházba, ráadásul 3 napra??? A gasztro-n mindenféle gyomorbetegséggel, hasmenéssel, hányással is fekszenek betegek!
Ez egy szimpla vizsgálat amúgy, meg kikérdezik a szülőt az előzményekről, ennyi. Talán vér- és vizelet vizsgálat is lesz. Tök felesleges emiatt befeküdni akár 1 napra is. A szülőnél jobban úgysem tudja senki megfigyelni a babát.
Azt nem lehet, hogy teszel egy próbát, hogy 2 hétig tartózkodtok minden tejes dologtól, ami akár még csak nyomokban is tartalmazhat, hogy hátha "csak" annyi a baj?
Köszönöm a válaszodat és osztom a véleményedet,de tuti hogy tejallergiás,mert az apadó anyatejemhez tejalapú tápszert kaptam és tulajdonképpen az összes "allergén" tünete fenn áll.Most már annyira hogy a légzésére megy és ez nem játék,de nem a "köhint egyet a gyerek ügyelet" anyukák táborába tartozom.Szóval muszáj a megfigyelés....Annak örülnék a legjobban, ha csak vérvétel lenne, székletet már beküldtem,de nagyon kedvesek voltak telóban,azt mondták hogy mindenképp menjünk az érdekünkben,hiszen ha fenáll az allergia és bizonyítják akkor a speckó tápszer ami elég drága gasztrós receptre jóval olcsóbb.
Csak kíváncsi lennék ki volt már így anyuka bent babájával?
Jaj, ha a légzése is érintett, akkor visszavonom az előbbieket! Ebben az esetben természetes, hogy kórházi megfigyelés alatt kell kivizsgálni.
Mi járóbeteg rendelésen voltunk csak végül, 1,5 hónappal későbbre kaptunk időpontot, de a kisfiamnak szerencsére "csak" bőrpanaszai voltak a tejtől (azonnal kiütések, hólyagok, később pedig ekcéma formájában). Én ezért éreztem feleslegesnek a kórházat. Persze, ha a székletével, a hasával vagy a légzésével lett volna valami, akkor eszembe sem jutott volna nemet mondani.
Szóval mi szerencsésen megúsztuk. Amúgy a Heim Pálba járunk.
Ott azt mondták, hogy egy széken mellette maradhatok végig vagy 5000 Ft/éj ellenében kaphatok ágyat is valami anyaszállón, vagy mi, de az nem ott van, tehát szóba sem jöhetett volna.
Remélem ott, ahová ti mentek, azért jobbak a körülmények!
Bocsánat, hogy nem tudtam a kérdésedre érdemben válaszolni!
Sziasztok
olvas erre még erre vki? 4 hónapos babám nehezen etethető, keveset hízik. Beutaltak a II. sz. klinikára endokrinologiára, ahonnan befektetnének a gastrora jövő héten pár napra. Az lenne a kérdésem, miért kell befeküdni, ha amúgy meg tudnám oldani, hogy behordjam a vizsgálatokra. Amúgy jókedvű, nyugodt baba. Nem bukik, így nem hinném hogy reflux lenne. Allergiára sem gyanakszom, mert a bőre szép, kaki rendben. Ja vér és vizelet vizsgálat már volt, azzal minden rendben. Szóval mit tudnak még nézni nála? Uh-ra gondolok, de a befektetést nem értem. Amúgy hízik.. csak lassan.
Elírtam a tesók 2 és 4 évesek.
A picinél még hasfájás sincs, és endokrinológián hormonprobléma gyanúval voltunk, de azzal minden rendben.
Szia!
azért kell befeküdni a babával,mert 24 órás megfigyelés van.Bejár a nővérke kb 2 óránként és mindent el kell mondani...mit ivott evett mennyi kaki pisi tünetek stb, tehát mintha otthon lennétek csak ugye orvosi háttérrel.Aztán összegzik a dolgokat és az orvossal tudsz beszélni, elmondod (még az elején) hogy mik a tünetek ő pedig javasol.
Nekünk ez tejmentes diéta lett, kaptunk tápszert, 10 hósan kontroll.
Én azt mondom megéri.Ha nehezen eszik és nem gyarapszik akkor pedig ne is gondolkozz rajta!Egy 4 hónapos babánál nem lehet vérből 100%-ra megmondani hogy tejallergiás lesz vagy bármilyen anyagcsere zavara van, de megfigyeléssel és további vizsgálatokkal (pl uh ahogy írtad) a most fen állót lehet kideríteni és kezelni.Remélhetőleg mindent ki is nő!Sajnos nem mindig egyforma a tünet, tehát nem mindenkinél áll fent minden egyszerre...Viszont,ha nem gyarapodik "rendesen" (relatív...) akkor abból még gond lehet...
Írj hogy végül mi volt majd!
Szorítok!
3 gyerkőcös anyuci!
Miért kaptatok beutalót?Egyébként az jutott eszembe hogy nekünk a légzési nehézségek miatt kellett szerintem befeküdni, felhívtad már őket és mondták hogy bent kell maradjatok?Mert lehet hogy " csak" egy egésznapos vizsgálat lesz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!