Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggódjak? Vagy ne? Tanácstalan...

Aggódjak? Vagy ne? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
8,5 hónapos a fiam. Járunk úszni, és annyira félek, hogy elkap valamit, hogy az hihetetlen, gondolok itt a hugyúti fertőzésre. Bár nem büdös a pisije (nem is tudom milyennek kellene lennie a szagának, ha büdi), és láthatóan semmi jel nem utal rá, még is rettegek. Hétvégén 1 napig lázas volt, nem tudjuk mitől, étvágya elég ingadozó, és sokat nyűgös. Sajnos a mi orvosunk nem olyan, hogy megmondom neki, hogy félek, hogy elkap valamit és elküld vizsgálatra, csak akkor utal be, ha tényleg "baj gyanús" a dolog. Mit tegyek? Hogyan érjem el, hogy még is elküldje a fiam vizelet vizsgálatra?
2012. febr. 23. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:

szia!

ne aggódj, ha gond lesz észre fogjátok venni! az 1 napos láz étvágytalanság, a fogzás miatt lehet, nekünk is sokszor vaN! 1 éves és 4,5 évesek a gyerkőcök :)

ha hugyúti fertőzés lenne , több napig lázas lenne, és nagyon sírós lenne! észrevennétek!

2012. febr. 23. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Fölöslegesen biztos nem fog elküldeni. Szerintem ha ő ilyen típus, akkor kár próbálkozni. Ha nagyon aggódsz, akkor vegyél a gyógyszertárban tesztcsíkot meg vizeletgyűjtő zacsit és nézd meg azzal (az tuti hogy a tesztcsík baromi drága, főleg ami több mindent is néz, pl. vért stb).

A vizelete vagy nagyon erős ammónia szagú lesz, engem arra emlékeztet, mikor annak idején anyám duerolta a mama haját. Ezt tuti megérzed, főleg a reggeli pelusban. De volt nálunk olyan is, amokir vesemedencegyulladása volt, hogy csak olyan fura, enyhén szúrós szaga volt.

Normál esetben vagy nincsen szaga, vagy húslevesszagú.

De!! Ammónia szaga akkor is lehet, ha keveset ivott.

Amúgy csak azért mert babaúszásra jártok nem kell így félni, csak akkor ha van valami hajlamosító tényező (fejlődési rendellenesség, VUR, tágulat, immunbetegség)

2012. febr. 23. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocsi dauer-t akartam írni. AMúgy az én fiam vesemedencegyulladással sem sírt egyáltalán, erre nem lehet alapozni. 39.5 volt viszont a láza. Volt alsó húgyúti fertőzése is, akkor nem volt lázas, inkább alacsonyabb testhőmérséklete volt (de valahol olvastam is, hogy ilyen előfordulhat)
2012. febr. 23. 21:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Reggelente kicsit erősebb szagú, de gondolom azért mert éjjel nincs pelus csere, de akkor sem ilyen szúrós szagú, hanem erősebb pisi szaga van. Vesemedence tágulata volt, de még magzati korban elnőtte. Elég sírós mostanában, bár az is igaz, hogy inkább nyűgös, csak kézben marad el, akkor nem marad, ha leteszem játszani, pedig eddig szépen játszott mindig egyedül.
2012. febr. 23. 21:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, ha beteg lenne azt biztosan észrevennéd! Mi s járunk úszni már lassan 1 éve, kisfiam most 16 hónapos. Még soha semmilyen fertőzést nem kapott el.

A láz és étvágytalanság a fogzás miatt lehet, az pedig, hogy inkább kézben/ölben lenne, simán lehet a szeparációs szorongás kezdete.

Kisfiamnál 8 hónaposan kezdődött, sírt,ha nem látott, sokat akart ölben lenni. Aztán ahogy jött, úgy el is múlt.

Az orvos meg biztosan elküldene vizsgálatra, ha úgy látná, hogy baj van.

Ne aggódj! A babaúszás jó!! Élvezzétek!!:)

2012. febr. 23. 21:48
 6/6 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Az hogy reggelente kicsit erősebb szagú a pelenka, az teljesen normális. Gondolj bele, hogy kb. 10-12 órát rajta van, természetesen nem steril a popsi bőre, tehát az ott lévő bacik szépen el kezdik bontani a pelusban lévő vizeletet ráadásul jó meleg is van ott, szóval attól lesz reggelre olyan szaga.

Kb másfél hete volt nagyon erős ammóniaszagú a vizelete a fiamnak, pozitiv is lett a vizeletvizsgálat: vér, fehérje, fvs. A dokim beparázott, másnap mentünk vérvételre, abból meg kiderült, hogy nincs gyulladás a szervezetében (CRP 0), vagyis veseérintettség nincs, tehát vmi alsó húgyúti fertőzés, láza se volt. Nem is kapott antibiotikumot. Próbáltam több vizet adni neki, és a keddi vizelete már negatív lett.

Szóval nem kell ennyire félni, amúgy is csak az a fertőzés veszélyes, ami már érinti a vesét, mert akkor hegesedhet, de azt mondta az orvosom, hogy az mindig lázzal jár, ha már vesemedencegyulladás van.

A nyűgősségről és étvágytalanságról meg annyit, hogy a fiamnál csak fogzáskor van ilyen, már írtam korábban, hogy még a vesemedencegyulladásnál sem sírt, pedig akkor még csak 2 hónapos volt (eleve egy sírósabb időszak). A fogzás viszont nagyon megviseli, most jön az 5. foga (7 hónapos), és ő is jobb szeret ilyenor az ölemben lenni.

Egyébként addig örülj, amíg nem kell mindenféle kellemetlen vizsgálatra járni, természetesen a vizeletvizsgálat nem fáj, de az is elég macerás, amikor minden héten pisit kell valahogy gyűjtenem egy sajtkukac 7 hónapostól.

Örülj, hogy egészséges a fiad, a tágulatot pedig elnőtte (amúgy is gyakori, és a legtöbb baba elnövi 3 hós korára). Ne parázz állandóan ilyen dolgokon, inkább élvezd a babázást.

2012. febr. 24. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!