Aggódjak vagy ne?
Lassan 17 hónapos a lányom, és csak nem akar szaporodni a szókincse. És komolyan kezdek aggódni, és nem tom mit tegyek.
6 alapszót tud: baba, apa, anya hinta,tánc,pápá,nem
Állathang:macska,kutya, röfi,kígyó,ló, bárány,madár,autó
kb.Néha olyat mond:nem baba, nem megy
olvasunk, zenét hallgatunk, nézünk, de dunsztom sincs mit találhatnék mégki hogy fejlődjön a szókincse illetve beinduljon
Mindent megért hallásával semmi gond, mindent megcsinál nagyon ügyes, de hogy miért nem lehet direktbe fejleszteni a szókincsét fogalmam nincs
Van tanácsotok erre?
Nyugi, majd egyszer csak mondani kezd szinte mindent :)
Nekem a kicsi szintén 17 hónapos, de szinte semmit nem mond. Viszont mindent tökéletesen megért, ha kérek valamit megcsinálja. A bátyja szinte ugyanilyen volt, (most 3 éves) az oviban folyamatosan mondja az óvónéni, hogy hihetetlen mekkora szókinccsel rendelkezik.
Ne!!!!
Én is így voltem, mint Te! Rengeteget foglalkoztam/ok a lányommal, de nagyon nehezen akart elkezdeni beszélni, pedig nagyon értelmes gyerek.
Jelenleg 22 hónapos, és 1 hónapja kezdett el beszélni.
Na nem folyékonyan, de minden nap mond egy pár új szót, vagy utánozza azt, ami megtetszik neki. :)
Szóval ne aggódj! Tényleg másképp fejlődnek.
Szia. Én úgy gondolom csinálhatsz bármit énekelhetsz neki egész nap,ha nem akar elkezdeni beszélni nem is fog :):) majd amikor nem is számítasz rá akkor :) A fiam nem akart elkezdeni beszélni egész nap beszéltem hozzá,mindig mondtam épp mit csinálok,figyelt ezerrel,de nem beszélt. 3évesen ment oviba,előtte 1-2hónappal mondták,ha nem kezd el beszélni nem kezdheti az ovit...semmi baja nem volt azt hozzá teszem . Aztán csak láss csodát elkezdett beszélni,de nem ám szavakat egyből mondatokban beszélt,be sem állt a szája :):) azóta sem (13éves) Kislányom 20hónaposan már elkezdett beszélni szavakkal kezdte,aztán 2évesen már mondókázott ::)(3éves) kicsi fiam 5hónapos,hát kíváncsi leszek mikor fog beszélni :) de a gyerekek babák nagyon különbözőek :)
Kislányod nincs elkésve :)
Minden jót nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!