Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggódjak vagy ne?

Aggódjak vagy ne?

Figyelt kérdés

Lassan 17 hónapos a lányom, és csak nem akar szaporodni a szókincse. És komolyan kezdek aggódni, és nem tom mit tegyek.

6 alapszót tud: baba, apa, anya hinta,tánc,pápá,nem

Állathang:macska,kutya, röfi,kígyó,ló, bárány,madár,autó

kb.Néha olyat mond:nem baba, nem megy

olvasunk, zenét hallgatunk, nézünk, de dunsztom sincs mit találhatnék mégki hogy fejlődjön a szókincse illetve beinduljon

Mindent megért hallásával semmi gond, mindent megcsinál nagyon ügyes, de hogy miért nem lehet direktbe fejleszteni a szókincsét fogalmam nincs

Van tanácsotok erre?

2012. jan. 23. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyugi, majd egyszer csak mondani kezd szinte mindent :)

Nekem a kicsi szintén 17 hónapos, de szinte semmit nem mond. Viszont mindent tökéletesen megért, ha kérek valamit megcsinálja. A bátyja szinte ugyanilyen volt, (most 3 éves) az oviban folyamatosan mondja az óvónéni, hogy hihetetlen mekkora szókinccsel rendelkezik.

2012. jan. 23. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Minden baba másképp fejlődik. Mint mondod sokat foglalkozol vele.Ő biztosan figyel és raktároz. A mi gyermekorvosunk azt szokta mondani,hogy a gyerekek mindig 1 valamiben fejlődnek. Vagy a mozgás vagy a beszéd.Egyszerre nem megy a kettő. De közben figyel és tanul.
2012. jan. 23. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Képzeld a barátnőm kislánya 2 éves lesz Márciusban! Ő ugyan ennyit tud! Szegény barátosném mindenhol utána nézett már hogy mi lehet az ok amiért nem akar még rizsázni :D Ő ráadásul óvónő képzőbe jár szóval minden verset, mondókát, megtanít neki (néha csak lesek mert én ennyit tuti nem tudok) és mégsem! Már nem aggódik, azt mondja egyszer csak elkezd beszélgetni! Ők ilyen fajták! van aki később indul el vagy később jön a foga :) Szerintem se aggódj :)
2012. jan. 23. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne!!!!

Én is így voltem, mint Te! Rengeteget foglalkoztam/ok a lányommal, de nagyon nehezen akart elkezdeni beszélni, pedig nagyon értelmes gyerek.

Jelenleg 22 hónapos, és 1 hónapja kezdett el beszélni.

Na nem folyékonyan, de minden nap mond egy pár új szót, vagy utánozza azt, ami megtetszik neki. :)

Szóval ne aggódj! Tényleg másképp fejlődnek.

2012. jan. 23. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:
az én barátnőm fia 2,5 éves, most volt az első szavuk a nyanya után, a hó, ehhez képest ti nagyon jók vagytok
2012. jan. 23. 12:52
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és várok még tippeket is ha van egyáltalán :)
2012. jan. 23. 12:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia. Én úgy gondolom csinálhatsz bármit énekelhetsz neki egész nap,ha nem akar elkezdeni beszélni nem is fog :):) majd amikor nem is számítasz rá akkor :) A fiam nem akart elkezdeni beszélni egész nap beszéltem hozzá,mindig mondtam épp mit csinálok,figyelt ezerrel,de nem beszélt. 3évesen ment oviba,előtte 1-2hónappal mondták,ha nem kezd el beszélni nem kezdheti az ovit...semmi baja nem volt azt hozzá teszem . Aztán csak láss csodát elkezdett beszélni,de nem ám szavakat egyből mondatokban beszélt,be sem állt a szája :):) azóta sem (13éves) Kislányom 20hónaposan már elkezdett beszélni szavakkal kezdte,aztán 2évesen már mondókázott ::)(3éves) kicsi fiam 5hónapos,hát kíváncsi leszek mikor fog beszélni :) de a gyerekek babák nagyon különbözőek :)

Kislányod nincs elkésve :)

Minden jót nektek

2012. jan. 24. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!