Mit szóltatok, illetve volt-e olyan, amikor pl. nagyszülő etette a babát a hátatok mögött bármivel?
Apukám a múltkor azt gondolta, hogy a 11 hónapos lányomnak mézes puszedlire van szüksége. Mondjuk akkor én is ott voltam, de mire kettőt pislogtam, már tolta a szájába. Szerencsére a lányom nem kérte, ami nem csoda, tömény cukor a bevonata. Akkor mondtam is apunak, hogy nem kéne. De nem akadtam ki.
A nagynéném volt, aki 9 hónapos korában Kinder tejszelettel akarta tömni a lányomat. Mondtam, hogy jó, megkóstolhatja, annyitól baja nem lesz. Oké, megkóstolta, nem ízlett. Azt hittem, ezzel le van zárva. Egy óra múlva elmentem pisilni, mire visszaértem, bőszen próbálta a gyerek szájába tuszkolni a tejszeletet. Akkor még foga sem volt, de ő nyomta befelé neki, hogy harapja. Na, akkor azért rászóltam, hogy bocsi, nem erről volt szó.
Úgy alapvetően nem kapom fel ezen a vizet, hiszen ők csak jót akarnak. Olyan meg szerencsére nem volt, hogy egy egész adagot adtak volna olyasmiből, amit nem szabad.
Kisfiam tejfehérje allergiás, durva allergiás reakcióval, erre apósom mit tömött a szájába, tejszínhabot. Nem is jutott eszébe, hogy abban tej van. Szerencsére gyorsan kitöröltem a száját, így nem lett baj.
Valamiért a pontyot sem bírja a fiam, a többi hallal nincs gond. Nemrég halászlé volt apóséknál, kérdezi:
-Még mindig nem ehet halat?
-Nem, mert csalánkiütéses lesz tőle.
-Biztos? Honnan tudjátok? Hátha már kinőtte.
Puff, már be is tömte a gyerek szájába. A kisfiam lenyelte, majd az egész nagy nehezen beletukmált ebédjét kihányta és még fél órán keresztül vakarózott a csalánkiütések miatt.
Talán most egy darabig nem próbálkozik, így hogy saját szemmel látta a hatást. Bár már előtte is látta, mennyire szenved a kiütésektől, de akkor nem ő okozta. Igazából nem nagyon voltam rá mérges, nem akart ő rosszat és legalább most megtanulta a leckét.
Ne értsetek félre, én nem vagyok szívbajos, és tudom, hogy egy-egy falattól semmi baja sem lesz. Nem is édességről van szó, azt én is imádom, a nagynak is, magamnak is veszek.
Csak amikor a 6 hónapos gyereket eteti befűszerezett, borsos darált hússal, vagy nyomatják, hogy adjak neki kenyérhéjat rágni (még nem fogok, mert nem érzem, hogy itt lenne az idő, majd ha nagyobb lesz, akkor kap rágcsálnivalót, és akkor sem kenyeret).
Nem abból van gond, hogy egy-egy falat néha (én is adok neki), de rendszeresen, koszos kézzel nem turkálok a gyerek szájában.
Kedves Kérdező!
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, mert szerencsére nálunk mindenki betartja a szabályokat. A 2. kisfiam 6 hónapos és kap kenyérhéjat rágcsálni. A védőnőm szólt a múlt héten, hogy a mostani ajánlások szerint a gluténtartalmú élelmiszerek adását meg kell kezdeni a babák 4-7 hónapos koruk közt. (Az első fiamnak később adtam)
Semmi gond:)
Azt már a kisfiam is eszik, csak félek még a kenyértől. Van 6 foga, alul 2 felül 4, szóval harapni tud, és múltkor is darabos kaja került szájába, és öklendezett. Kisebb, puha darabosat adok neki, de kenyeret majd később kap. Azaz kap kenyeret, adok neki ici-pici falatkákat, de rágcsálásra értem.
Ebéd elott megduggatták pudinggal, persze utána nem akart semmit sem enni. Kettokor szokott aludni, nem akart enni semmit sem, de biztos ami biztos, belenyomtak mégegy pudingot. Egész nap kuzkodtunk az evéssel, azt hittem hogy felrobbanok. Munkába járok és nem tudok ugy rájuk figyelni.
1 éves kislányrol van szo
3 hónapos volt, amikor csokikrémes tortával etette meg nagyokos rokonai lelkes asszisztálása közepette, míg én mosogattam.
Én mondjuk nem úgy gondolom, hogy egy három hónaposnak semmi baja nem lesz 3 jó nagy falat tejes-tejszínes-csokoládés kajától, de ha úgy gondolnám is, azt elvárom, hogy az én szabályaimat betartsák, és ha én úgy gondolom, hogy 18 éves koráig csak anyatejet ihat, akkor csak azt, még ha én vagyok a legnagyobb marha a világon, akkor is!
Volt még 1-2 ilyen eset, még azután is, hogy kiderült mennyire súlyosan tej- és tojásallergiás a kisfiunk, aztán a férjem elmondta anyóséknak, hogyha nem képesek betartani a szabályainkat, akkor nem kell a gyereket látogatni, és ennyi.
Mikor kiderült, hogy akár bele is halhat például egy felelőtlenül adott tejjel-tojásfehérjével sütött házi sütibe (asztmás-allergiás roham), azóta anyósom a legjobb fej (más téren pedig egyébként is jó fej, de ez valahogy nem ment neki), és olyan fánkokat süt vízzel és tojás nélkül, hogy a csodájára járnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!