Mit szóltatok, illetve volt-e olyan, amikor pl. nagyszülő etette a babát a hátatok mögött bármivel?
Persze. Semmi gond, ha néha előfordul, nem lesz tőle semmi baja. később is így lesz, otthon nem kap csokit, a nagyszülőknél igen, otthon nem zéthet tévét a nagyszülőknél igen...stb
ez így normális
Azt, hogy többet nem hagyom őket kettesben. Borsosat meg pláne ne adjon kisgyereknek, tönkrevágja a gyomrát. Ha nem veszik figyelembe a kérésemet, ne vigyázzanak rá.
Nem a heti egy édességdömpingről van szó vasárnap, hanem a kifejezetten veszélyes dolgokról, pl. mogyoró, eper, vagy bármi, amire allergiás, vagy problémát okozhat.
Ha normálisan elmagyarázod neki, hogy nem szeretnéd, ha fűszeres étellel tömné, biztosan megérti. De szerintem sem lesz a gyermeknek baja 1-1 alkalomtól, otthon úgysem azt kap, nagymama meg úgysem tömi állandóan.
Egy ismerősöm kislánya 10 hónaposan pl. baromi nagy balhét kivert a hurkáért, addig bömbölt, míg nem kóstolhatta meg. Semmi baja nem lett tőle, nem minden nap evett azután sem ilyet, de az az 1-1 alkalom eltekinthető.
Nekem is volt ilyen.5 hónapos fiamnak bablevesnek a levét adták.Úgy itta a fiam,hogy öröm volt nézni milyen jóízűen evett.Na és?? Semmi baja nem lett.Makk egészséges,életerős vidám kölyök..Voltak bizonyos kéréseim,hogy azokat ne erőltessék amíg nem lesz tinédzser (pl:csípős paprika),és ezt a nagyszülők figyelembe is vették.
3 éves korától mindig ott volt a nagyapja mellett minden disznóvágásnál,és azt csinálta amit a papája.Ha papája sült vért evett,akkor a fiam is..
Nem azért üvegbura alatt nevelni a gyerekeket..
Egyébként a fiam 18 éves,és szinte sosem volt beteg..Ma is egészséges,életrevaló férfi)
Nálunk volt, de nem kirívó dolgok.
Pl anyám 4 hós babának elkezdtem kóstoltatni az alma levet. Másnap anyám akarta adni, amibe bele mentem, mert 3 kanál almalevet ö is tud adni. Meddigre elmostam a reszelöt majdnem az egész lereszlet almát neki adta. pedig pár kanál levet akartam, a többit meg én megenni, mert második alkalommal nem kellett volna egy egész almát bele tömni. Mondtam neki hogy köszönöm segítségét, másnap én adtam neki, de nem mérgelödtem rajta.
Apósom meg nuttellás kenyeret adot neki, ami ok, csak szerettem volna ha mást is eszik elötte, és nem karácsonykor minden reggel nutellát reggelizik. így pár nap múlva megkértem, hogy nutellát ne vegyenek elö reggelikor csak ha már vége fele járunk.
lehet azért nem csapok nagy hühót, mert évi pár alkalommal vagyunk ott is meg anyámnál is.
nálunk is volt ilyen. együtt voltunk Balcsin, anyósom eszegetett kekszet, és adni akart a lányomnak is (1 éves volt akkor, tejérzékeny, ez meg tejporos keksz volt). férjem szólt rá az anyjára, hogy azt ne adjon, erre elfordulunk, és mi van a lányom szájában? a keksz.
sajnos van, aki tojik a szülők véleményére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!