Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szóltatok, illetve volt-e...

Mit szóltatok, illetve volt-e olyan, amikor pl. nagyszülő etette a babát a hátatok mögött bármivel?

Figyelt kérdés
Amire kifejezetten figyelsz otthon, hogy pl. borsosat, fűszereset ne egyen, ők meg adják neki?
2012. febr. 23. 12:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%
Azt próbálta volna meg.Apósom élettársa akarta megetetni kisfiamat 5 hónapos korában csirkepörivel. Akkor még csak szopizott. Csodálkozott rajta, hogy még hogy-hogy nem kap semmit enni. Én meg mondtam, hogy de kap anyatejet.Mert az ő fia, már mindent evett , stb. 3 éves a kisfiam, de a mai napig hasonlítgassa a fiamat Jocihoz(közös gyerekük). De már nagyon unom, egyszer kinyitom a számat, de abból nem lesz köszönet, ha megunom. (egyébként 18 éves Joci).
2012. febr. 23. 12:26
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Semmi gond, ha néha előfordul, nem lesz tőle semmi baja. később is így lesz, otthon nem kap csokit, a nagyszülőknél igen, otthon nem zéthet tévét a nagyszülőknél igen...stb

ez így normális

3/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy többet nem hagyom őket kettesben. Borsosat meg pláne ne adjon kisgyereknek, tönkrevágja a gyomrát. Ha nem veszik figyelembe a kérésemet, ne vigyázzanak rá.

Nem a heti egy édességdömpingről van szó vasárnap, hanem a kifejezetten veszélyes dolgokról, pl. mogyoró, eper, vagy bármi, amire allergiás, vagy problémát okozhat.

4/17 anonim ***** válasza:
Olyan nem volt, hogy anyatejes babámat etették volna valamivel. De később persze volt olyan, hogy csoki, keksz volt annak ellenére, hogy mondtam, hogy ne tegyék. Sajnos ez van, mindig mondom nekik, de hiába. Valóban ettől még nem lesz baja a gyereknek.
2012. febr. 23. 12:30
 5/17 anonim ***** válasza:

Ha normálisan elmagyarázod neki, hogy nem szeretnéd, ha fűszeres étellel tömné, biztosan megérti. De szerintem sem lesz a gyermeknek baja 1-1 alkalomtól, otthon úgysem azt kap, nagymama meg úgysem tömi állandóan.

Egy ismerősöm kislánya 10 hónaposan pl. baromi nagy balhét kivert a hurkáért, addig bömbölt, míg nem kóstolhatta meg. Semmi baja nem lett tőle, nem minden nap evett azután sem ilyet, de az az 1-1 alkalom eltekinthető.

2012. febr. 23. 12:30
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen.5 hónapos fiamnak bablevesnek a levét adták.Úgy itta a fiam,hogy öröm volt nézni milyen jóízűen evett.Na és?? Semmi baja nem lett.Makk egészséges,életerős vidám kölyök..Voltak bizonyos kéréseim,hogy azokat ne erőltessék amíg nem lesz tinédzser (pl:csípős paprika),és ezt a nagyszülők figyelembe is vették.

3 éves korától mindig ott volt a nagyapja mellett minden disznóvágásnál,és azt csinálta amit a papája.Ha papája sült vért evett,akkor a fiam is..

Nem azért üvegbura alatt nevelni a gyerekeket..

Egyébként a fiam 18 éves,és szinte sosem volt beteg..Ma is egészséges,életrevaló férfi)

2012. febr. 23. 12:31
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
első vagyok. Amikor már mindent evett, onnantól kezdve már engem sem zavart. Kisfiam 10 hós volt karácsonykor, és öröm volt nézni ahogy eszi a töltött káposztát:-) anyukám nagyon jól főz, nem fűszeres, nem zsíros.
2012. febr. 23. 12:32
 8/17 anonim ***** válasza:

Nálunk volt, de nem kirívó dolgok.

Pl anyám 4 hós babának elkezdtem kóstoltatni az alma levet. Másnap anyám akarta adni, amibe bele mentem, mert 3 kanál almalevet ö is tud adni. Meddigre elmostam a reszelöt majdnem az egész lereszlet almát neki adta. pedig pár kanál levet akartam, a többit meg én megenni, mert második alkalommal nem kellett volna egy egész almát bele tömni. Mondtam neki hogy köszönöm segítségét, másnap én adtam neki, de nem mérgelödtem rajta.

Apósom meg nuttellás kenyeret adot neki, ami ok, csak szerettem volna ha mást is eszik elötte, és nem karácsonykor minden reggel nutellát reggelizik. így pár nap múlva megkértem, hogy nutellát ne vegyenek elö reggelikor csak ha már vége fele járunk.

lehet azért nem csapok nagy hühót, mert évi pár alkalommal vagyunk ott is meg anyámnál is.

2012. febr. 23. 12:35
 9/17 anonim ***** válasza:
Nallam a "megfordultak" a nagyszulok. ;) Pl anyukam majdnem bepanikolt amikor mondtam, hogy a 14 honapos fiam bevagott kozel 3 tanyer gombaporkoltet merthogy "jaj gombat nem ehet csak 2 evesen". Mondtam neki, hogy ahol mi elunk ott ehet mar 9 honapos koratol. Kaptam a vedonotol egy listat es azt kovetem nem ossze-vissza mindent. 17 honaposna voltam otthon latogatoba es edesanyam kulon puresitette neki a kajakat. Hiaba mondtam, hogy a gyerek mar eszik barmit es barmilyen allagut. A csirkecombot is siman leragja de anyum akkor is turmixolni akarta. :)) Ugyanigy volt a tojassal amit 9 honaposan kapott (kulfoldon ezt is igy szoktak) mondogatta, hogy jaj nehogy adjunk meg neki megfekszi a gyomrat stb. Nem tudtam neki megmagyarazni, hogy ertse mar meg kell neki adni mert itt az MMR oltas 1 evesen van es nem 15 honaposan tehat ki kell derulnie 12 honap elott ha allergiad a tojasfeherjere. Az gyumolcsoket trumixolni akarta, az alamat reszelni meg 17 honaposan is. Szerinte borsofozeleket sem szabad neki adni meg 1 evesen mert puffaszt. Az nem szamit, hogy a gyerek mar ketkezzel ette a csilis babot a bolcsibe. :)) Ugyhogy nekem teljesen a forditottja az egesz csalad. :)
2012. febr. 23. 12:37
 10/17 anonim ***** válasza:

nálunk is volt ilyen. együtt voltunk Balcsin, anyósom eszegetett kekszet, és adni akart a lányomnak is (1 éves volt akkor, tejérzékeny, ez meg tejporos keksz volt). férjem szólt rá az anyjára, hogy azt ne adjon, erre elfordulunk, és mi van a lányom szájában? a keksz.

sajnos van, aki tojik a szülők véleményére.

2012. febr. 23. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!