Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Négy hónapos lányom...

SOS! Négy hónapos lányom felült! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Pénteken lesz négy hónapos a kislányom. Tegnap a pihenőszék övrészébe kapaszkodva húzta fel magát ülésbe, azóta pedig amint elér valamit, amibe belekapaszkodhat (a kezünket, ruhánkat, bármit), azonnal elkezdi felhúzni magát.

Nem csak egy-egy pillanatra, fél-egy percig tartja magát így.

Nem korai ez még? Mit csináljak?

2012. febr. 22. 15:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
ha magától csinálja az nem baj! Te ne ültesd, addig míg magától nem tud ülni, mert azzal kárt okozol! Ügyes baba:)
2012. febr. 22. 15:06
 2/18 anonim ***** válasza:

kérdem én hogy vizszintesen fekve is képes erre? mert akkor nincs baj vele. ha félülöben teszi akkor többet ne tedd bele.

bizony korai

2012. febr. 22. 15:08
 3/18 anonim ***** válasza:
Semmit ne csinálj. Ha egyedül húzza fel magát,akkor hagyd. Nem lesz ettől semmi baja.
2012. febr. 22. 15:08
 4/18 anonim ***** válasza:

Igazból nem így kéne felülnie, (hasról hátra, és hátról hasra fordul?) hanem

Mikor hason van, kinyomja magát négykézlábra, és abból a pózból ül ki oldalra. Ha magától csinálja, hadd csinálja. Tedd gyakran hasra, és tedd körbe játékkal!

2012. febr. 22. 15:11
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Én nem húzom fel sosem, mindent magától csinál. Teljes fekvésből is félülésbe húzza magát, de ott hamarabb elhagyja az ereje.

Hasról hátra már majdnem két hónapja forog, hátról hasra pedig úgy egy hónapja kezdett próbálkozni, de csak két hete sikerül neki.

Bocsánat, csak egy kicsit aggódom, nehogy a kapkodása később bajt okozzon :S

2012. febr. 22. 15:14
 6/18 anonim ***** válasza:
Amíg magától csinálja nincs gon. Ügyes baba.
2012. febr. 22. 15:34
 7/18 anonim ***** válasza:
24%

nem akarlak megijeszteni, de én elvinném orvoshoz.

nagyon korai amit csinál, hasizomból olyan 1,5-2 éveas kor körül tudnak csak felülni a babák. de a 2 hónaposan forgás is nagyon korai, én megmutatnám orvosnak, mert egy túl feszes izom következménye lehet ez akár.

persze nem biztos, tényleg nem rémisztgetni akarlak, csak nehogy tényleg a gerincének baja legyen ha ilyenről van szó. mert akkor nincs rá készen a kis csontja

2012. febr. 22. 16:00
 8/18 anonim ***** válasza:
Szia! Igen kisfiam is csinált hasonlót 3,5-4 hónaposan félülésből ahogyan ugye ülnek a pihenőszékben,és az autósülésben,húzta fel magát,meg az ölünkben is.Igyekezz minél kevesebbet ilyen pozícióba tenni,mert ez még nem ülés,nehogy megterhelje magát.Az én kisfiam ekkor már mindkét irányba megfordult,de így is korai lett volna.Támasztékkel 5-6 hónaposan kezdett próbálkozni ülni,de nem így hanem ahogy hasalt vagy féloldalt feküdt támaszkodott,úgy néha már a fenekén ült,és tartotta magát.De igazán stabilan 7 hónaposan ült fel,nem hasizomból húzta fel magát,hanem 6 hónaposan elkezdett mászni,és felállt,és ahogy jött le az állásból tanult meg ülni.Azért kérdezd meg a dokit rendben van-e amit csinál.
2012. febr. 22. 16:08
 9/18 TKI Ibolya ***** válasza:
Semmi baja nem lesz nehogy orvoshoz szaladj vele! Ugyan már amíg magától csinálja és nem te erőlteted addig nem ártalmas.Egyébként mit mondana az orvos kötözd le?Nyugi az és fiam ilyen idősen már kúszott.
2012. febr. 22. 21:03
 10/18 anonim ***** válasza:
Nekem jovo heten lesz negy honapos a kislanyom es teljesen ugyanezt csinalja. Le se merem rakni a hintajaba, mert eloredol teljesen, kezben ugyanez, felhuzza magat hasizombol, vedonom szerint normalis, hat nem tudom...
2012. febr. 22. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!