Ma meddig nem ciki nappal is rugdalózóba öltöztetni a babát?
Engem annyira nem érdekel a divat, ha a babámról van szó, inkább a kényelem és a praktikum. Kb. 9 hónapos koráig adtam a kisfiamra rugdalózót. Nyári baba volt, januárban volt féléves. Télen a rugi fölé nadrágot, mellényt vagy pulcsit adtam, tehát sokszor alig látszott, hogy rugdalózó van rajta. Aztán ahogy tavasz lett és melegebb lett az idő, elmaradt a rugi, néha még otthon volt rajta, és éjszaka még a nyári melegek előtt.
A rugdalózó nagyon kényelmes, van belőle tiszta pamut is, jól szellőzik, nem szorít sehol, ezért nagyon jó viselet a babának, mi tulképpen harisnya helyett is használtuk. Nekem nem jutott volna eszembe, a sógornőm mondta, hogy ők is így csinálták.
Nekem onnantól furcsa a rugdalózó egy babán, amikor már jár. De pizsamának még azután is jó.
Bocs, hogy visszakérdezek...
Neked mi a fontosabb?
1. A gyereked trendi legyen?
2. Kényelmes, praktikus cuccokban aludjon?
Ugyanis az első néhány hét arról szól, hogy evés-alvás. Ehhez a legpraktikusabb a rugdalózó! Úgyis nap nagy részét a kiságyban fogja tölteni pár hétig, arra szerintem teljesen megfelelő a rugi.
De ha igazán trendi akarsz lenni, akkor már a kórházból kis farmerban és vagány pólóban hozod haza, lehetőleg nike vagy adidas cipővel, és menő baba-baseballsapkával!
Az én fiam abszolút nem volt "trendi" az első pár hónapjában. Én ugyanis előbbre tartottam a kényelmet, praktikusságot, és puha plüss rugdalózókat adtam rá. Trendi nem volt, de csinos igen! Lehet rugiból is nagyon szépeket kapni.
Aztán elkezdtem én is ráadni a kis nadrágokat-pólókat. Azokban is nagyon csini, és most már talán kezd trendi is lenni.
Éjszakára viszont a mai napig (2 éves elmúlt) rugdalózót adok rá. Pedig kapni már rá két részes pizsit, de számomra még mindig fontosabb, hogy forgolódás közben ne gyűrődjön fel a póló a hónaljába, ne húzódjon fel a nadrág szára a combjáig, hanem egyrészes kényelmes meleg cuccban aludjon, amiben biztos nem fázik meg akkor sem, ha kitakarózik.
Én addig rugit adtam rá, amíg fel nem állt. Akkor már a lába mindig beakadt.
Szerintem manapság annyira jó rugikat lehet kapni.
Annyira cukik.
Nem kell retrost ráadni.
köszi a tanulságos válaszokat, megtudtam, amit akartam: tehát amíg nem jár, nyugodtan ráadhatom a rugdalózót, mert abszolút elfogadott dolog ez ma is, ahogy régen.
Köszi, ennyit akartam hallani.
3. válaszoló: megtapsollak, nagyon nagyon jó anyuka vagy,taps, taps, taps.
Igen igazad, van, csak nem kell a másikról mindjárt rosszat feltételezni, a lényeg annyi volt, hogy NEM VOLTAM KÉPBEN, HOGY A MAI GYEREKEKET HOGY ÖLTÖZTETIK. Ennyi!
Én 3 hetes koráig adtam a lányomra rugit. Nem azért, mert ciki volt. Azért, mert kihúzta belőle a lábat, meg ratekeredett a szára. Aztán kapott hosszú ujjú bodyt pamut nacival, és akkor jöttem rá, mennyivel egyszerűbb egy pelenkazas. :) Arra figyeltem mindig a naciknal, hogy ne legyen szoros a dereka, ne nyomja. Ruhát csak azóta adok rá, amióta jár, előtte nem tudott volna mászni benne.
Amúgy 9 honaposan vettem neki legközelebb rugit, és pizsinek használjuk. Előtte mindig lehúzta ejjel a zoknijat, és fazott a lába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!