Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem zavarnak ezek a...

Csak engem zavarnak ezek a dolgok itt?!?

Figyelt kérdés

Most tuti kapok hideget-meleget, de olvasom a kérdéseket, és a hozzászólásokat, és halálra idegesítenek a következő szóhasználatok: fürcsi, tejcsi, szopcsi....

Azért mert van egy(esetleg több) babánk, miért kell így nevezni(becézni) ezeket a dolgokat?!

2012. febr. 18. 08:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
46%

Valamelyik válaszoló azt írta, ha gyerekünk lesz, elmegy az eszünk... (???) Szerencsére ez nem így történt nálam.

Igen, iszonyúan tud irritálni pl. a pocaklakó, tejcsi, tápi, főzi, kakcsi és társai, de ami a legeslegjobban, az a "nőttünk 2 centit", "jön a fogunk", "már mászunk", "szorulásunk van", ......

ÁÁÁÁÁÁ!

2012. febr. 18. 15:05
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó, ezzel értek egyet én is, DE ezért én már egy hisztis pics...a lettem :-)
2012. febr. 18. 15:18
 23/29 anonim ***** válasza:
47%

"Puszcsi minden mamcsinak és babcsinak, kellemes hétvégecskét :-)"

nekem konkrétan ettől áll fel a szőr a hátamon... :)

a fürdés nálunk pancsi és itt is így írom néha, hisz mi így nevezzük.

nálunk szopi volt míg volt, most tejecskét kap a gyerekem, de ezt nem szoktam így írni ide mert nem így használom, csak neki mondom.

sőt, a főzelékre is azt mondom, hogy főzi :)

nem tudom, engem ezek nem akasztanak ki.

valamiért azon dobom el az agyam mikor anyuci ide úgy ír ki kérdést, hogy többesszámba...

pl.: "már 2 fogunk van..."

"fosizunk és nem iszik"

"10 hónaposak vagyunk..."

"kúppal csillapítottuk a lázunkat"

és még lehetne sorolni. nem tudom megmondani miért irritál, de nagyon :(

2012. febr. 18. 15:28
 24/29 anonim ***** válasza:
62%
Engem meg az zavar, aki ilyen apróság miatt beleköt egy (vagy több) másik anyukába ismeretlenül és arra pazarolja a drága idejét (bár lehet hogy neki nem is olyan drága), hogy ezt még ki is írja ide.
2012. febr. 18. 15:29
 25/29 anonim ***** válasza:
Ja, ami még irritál, ha nagyobb gyereknek beszélnek magukról az anyukák E/3-ban. Mert piciknél még elmegy, hogy "anya felöltöztet" a "felöltöztetlek" helyett (bár mi pl. nem így beszéltünk, és a gyerekek nagyon hamar megtanulták a személyes névmásokat), de amikor 4-5-6 éves gyerekeknek mondják így, az számomra kiakasztó.
2012. febr. 18. 23:59
 26/29 anonim ***** válasza:
55%
Míg ti ilyen marhaságon vitáztok a gyerekeitek mit csinálnak?????? Istenem! Miért nem mentek fórumra az ilyenekkel! Ez itt a GYAKORI KÉRDÉSEK!!!!!!! Kora reggel ilyennel nyitni! Hát komolyan mondom kész! Mentél volna reggelit csinálni a férjednek, mert most úgyis azt fogod írni alszik a gyerek :D :D NA NYOMJÁTOK A PIROS MANCSOKAT!!!! HAJRÁÁÁÁ!
2012. febr. 19. 00:38
 27/29 A kérdező kommentje:

A gyerek nem aludt hanem játszott, a párom még aludt.

Azért kora reggel írtam ki, mert ilyenkor van egy kis időm leülni a gép elé, biztos bal lábbal keltem, de amikor a hatodik kérdésben is azt olvastam, hogy tejcsííííííííííí,fürcsíííííííííííííííí akkor gondolkodtam el azon, hogy bezzeg amikor a kamaszok rövidítenek, szlengesítenek akkor minden felnőtt kiakad, amikor a legtöbben ők maguk is úgy beszélnek.

Később pedig csodálkoznak, hogy a gyerekük még óvodás korában is selypít és affektál.

Tényleg felesleges tovább nyúzni ezt a dolgot, ahány ember annyi vélemény.

2012. febr. 19. 07:47
 28/29 anonim ***** válasza:
Sajnos manapság általános, hogy bejön a gügyögés a köznyelvbe. Ez nem csak a babás anyukákra jellemző, hanem a mindennapi életben is. Hányszor írják ki a zöldségesnél: pari, ubi, kovi-ubi, kápi. Hát ez az, ami igazán borzasztó. A kisgyerekes anyukák még változhatnak, ahogy nő a gyerek, de a 60 éves zöldséges bácsi már nem valószínű...
2012. febr. 19. 14:03
 29/29 anonim ***** válasza:
Ja, és tegyük hozzá: csodálatos anyanyelvünk van, ami több száz év alatt is alig-alig változik (gondoljunk csak az Ómagyar Mária siralomra vagy a Halotti beszédre, a középkorban keletkeztek, de még mindig értjük, miről szól). Remélem, a jövő nyelvészei nem ezt a fürcsi, szopcsi, pari, kápi szlenget kutatják és dokumentálják majd az utókornak...
2012. febr. 19. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!