Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem zavarnak ezek a...

Csak engem zavarnak ezek a dolgok itt?!?

Figyelt kérdés

Most tuti kapok hideget-meleget, de olvasom a kérdéseket, és a hozzászólásokat, és halálra idegesítenek a következő szóhasználatok: fürcsi, tejcsi, szopcsi....

Azért mert van egy(esetleg több) babánk, miért kell így nevezni(becézni) ezeket a dolgokat?!

2012. febr. 18. 08:31
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
79%

Most komolyan ezen akadsz fönt? De jó dolgod van így szombat reggel:o) Van, akinek ez belefér és van, akinek nem. Én például attól kapok hülyét, ha a gyerekről többes szám első személyben beszélnek (pl. kijött a fogunk...), másnak viszont ez is természetes!

Nyugi! Próbáld magad elfoglalni valami hasznossal és ne gondolkodj ilyeneken!:o)

2012. febr. 18. 08:36
 2/29 anonim ***** válasza:
58%
Egyszerűen ha gyereked lesz,elmegy a józan eszed.:)Mikor baba volt még a gyerekem észre sem vettem miket hadoválok. Egyszer bementem a nonstop-ba,ami nem önkiszolgálós és kértem kakaós csigát meg fél liter TEJCSIT. Úgy néztek rám,mint valami őrültre.Ki nem xarja le???Akkor igy gondolkodtam.
2012. febr. 18. 08:50
 3/29 anonim ***** válasza:
75%
A tejcsin kívül a többi rövidebb leírva (persze amúgy is). Pl ott van még a tápszer helyett a tápi.
2012. febr. 18. 08:50
 4/29 anonim ***** válasza:
67%
A férjemmel a tápszert tápi-pápinak hívjuk és a 10 hónapos lányunk meg mondja rá, hogy pápipápi. Este pancsizni megy, rizsecskét kap husikával. A mosogatógépünket Másenkának hívják a mosógépet Incikének. A kutyánkat kutyuskázzuk. Egyszer a patikában játszócumi helyett duduskát kértem, cumisüveg helyett pedig nyunyis üveget.
2012. febr. 18. 08:58
 5/29 anonim ***** válasza:
37%
engem is idegesítenek az ilyen nyálas dumák,ezért ha ilyen emberrel találkozok és így kezd el beszélni,nagyon sűrgös dolgom akad,hogy ott tudjam a pi...ba hagyni,máskor megy igyekszem kikerülni,otthon nyálaskodjon ahol nem megy mások idegeire.
2012. febr. 18. 09:08
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Az a legrosszabb, hogy nem csak babákkal kapcsolatban beszélnek így, hanem a kamaszok, sőt fiatal felnőttek is egymás között. Na ez nagyon idegesítő.
2012. febr. 18. 09:08
 7/29 anonim ***** válasza:
34%

4. válaszoló: Mi tápi-bápinak hívjuk :D

Amúgy nem jellemző rám ez a beszéd, de a tápszer tápi-bápizom :D

És nem is zavar, az a lényeg, megértsem mit akar az illető mondani. Inkább a nagyon durva helyesírási hibák zavaróak, na meg a kisbetű-nagybetű nem megválogatva, mondatok egybe írva. Én is hibázom, de legalább törekszem...

2012. febr. 18. 09:13
 8/29 anonim ***** válasza:
79%

Engem meg az zavar, hogy kb. hetente olvasok itt egy ilyen kérdést!

Olvasd vissza az eddigi kb. 100 ilyen jellegű kérdést és rájössz, hogy nem vagy egyedül!

2012. febr. 18. 09:14
 9/29 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem az is más hogy egy mondatban minden szó ilyen amit írsz meg az is más amikor ésszerűen rövidítve gyorsan leírsz vmit pl. tápi...én nem a becézés miatt írom így hanem mert mindig kiírni hogy tápszer pl. sokkal tovább tart. A puszcsi nem tart rövidebb ideig mint a pusz vagy puszi így azt sose használnám, a hétvégecskét meg hasonlót sem :)) Én egész mástól akadok ki pl: 26 hetes POCAKCSAJSZI anyukája...pocakcsajszi...jesszusom. De mindegy :)) Szép hétvégét!
2012. febr. 18. 09:43
 10/29 A kérdező kommentje:
A tápi egyáltalán nem kiakasztó, engem sem az akaszt ki ha egyszer van egy-egy rövidítés, de amikor egy mondaton belül kb 5X az már igen...
2012. febr. 18. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!