Csak engem zavarnak ezek a dolgok itt?!?
Most tuti kapok hideget-meleget, de olvasom a kérdéseket, és a hozzászólásokat, és halálra idegesítenek a következő szóhasználatok: fürcsi, tejcsi, szopcsi....
Azért mert van egy(esetleg több) babánk, miért kell így nevezni(becézni) ezeket a dolgokat?!
Most nem azért, de a "tejcsi" 3 karakterrel több, mint a "tej", a "fürcsi" pontosan olyan hosszú, mint a "fürdés"...
Engem az ilyesmi akaszt ki: "cicizik" a gyerek, netán "cicikézik", tentikél (vagy tentikézik), csücsükél stb. Grrrr :-)
Én is falat kaparok az ilyenektől! Kedvencem(itt olvastam)tojcsi nyákcsi.
De ami még jobban kiakaszt ha a kedves anyuka többesszámban beszél,"pl pelenkát használunk",és a babám 36hónapos.....ááááá!
Van amelyik idegesít van amelyik nem. Változó.
Nekem pl a "hós" rövidítés nem tetszik. Nem tudom megmondani miért. 6 hónapos a gyerkőc, de úgy írják 6 hós. Nálam ez nem jön be.
Tényleg ilyenek idegesítenek? akkor ezekhez mit szólsz?: Én pl. a cicit cili-cicónak, a cumit cuclinak nevezem....
Mondcsak neked van gyereked?
Jaj de szeretem, hogy amikor vitáról van szó, mindjárt van ennyi válasz, bezzeg amikor az ember segítséget kér, sokszor kb két válasz érkezik :-)
Az utolsó előtti szépen fröcsög, utolsónak üzenem van gyerekem, de nem debil,hogy így beszéljek vele... ja és nem adott ki egy ilyen kérdést sem amikor kiírtam, kidobott vagy ötöt, de egyik sem erről szólt, szóval okoskák szép hétvégét mindenkinek még egyszer és UTOLJÁRA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!