Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem zavarnak ezek a...

Csak engem zavarnak ezek a dolgok itt?!?

Figyelt kérdés

Most tuti kapok hideget-meleget, de olvasom a kérdéseket, és a hozzászólásokat, és halálra idegesítenek a következő szóhasználatok: fürcsi, tejcsi, szopcsi....

Azért mert van egy(esetleg több) babánk, miért kell így nevezni(becézni) ezeket a dolgokat?!

2012. febr. 18. 08:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
55%
Én pont a tápi- tól mászom a falra! Nem is rövidebb, mintha azt írnák, hogy táp! Mi is becézgetjük a babáinkat, de a tápi, szopcsi, tejcsi már túl gej nekem!
2012. febr. 18. 10:03
 12/29 anonim ***** válasza:
69%
az előző vagyok, egy másik posztban épp a TÁPOT húzták le mint rövidítést mert csomó tápszerező anyuka kiakadt hogy tápot a disznók esznek, nem a gyerek....úgyhogy akármit is mondasz mindenképp bele lehet kötni:)))
2012. febr. 18. 10:09
 13/29 anonim ***** válasza:
58%

Most nem azért, de a "tejcsi" 3 karakterrel több, mint a "tej", a "fürcsi" pontosan olyan hosszú, mint a "fürdés"...

Engem az ilyesmi akaszt ki: "cicizik" a gyerek, netán "cicikézik", tentikél (vagy tentikézik), csücsükél stb. Grrrr :-)

2012. febr. 18. 10:12
 14/29 anonim ***** válasza:
54%

Én is falat kaparok az ilyenektől! Kedvencem(itt olvastam)tojcsi nyákcsi.

De ami még jobban kiakaszt ha a kedves anyuka többesszámban beszél,"pl pelenkát használunk",és a babám 36hónapos.....ááááá!

2012. febr. 18. 11:16
 15/29 anonim ***** válasza:
43%

Van amelyik idegesít van amelyik nem. Változó.

Nekem pl a "hós" rövidítés nem tetszik. Nem tudom megmondani miért. 6 hónapos a gyerkőc, de úgy írják 6 hós. Nálam ez nem jön be.

2012. febr. 18. 11:27
 16/29 anonim ***** válasza:
44%
Engem meg az akaszt ki hogy ez már az 1000. ilyen kérdés. Mielőtt kiírod kidobott neked 100 ehhez hasonlót. Minek írod ki megint? Te biztos tökéletes vagy és mindent nyelvtanilag tökéletes magyarsággal mondasz a babaádnak. Babanyelvről még nem hallottál? Olvass utána, miért kell gügyögni a babáknak, aztán ugass le valakit ilyenekért. Ha meg nem tetszik ne olvasd, vagy ne halgass oda ha valaki így beszél.
2012. febr. 18. 12:39
 17/29 anonim ***** válasza:
36%

Tényleg ilyenek idegesítenek? akkor ezekhez mit szólsz?: Én pl. a cicit cili-cicónak, a cumit cuclinak nevezem....

Mondcsak neked van gyereked?

2012. febr. 18. 13:11
 18/29 A kérdező kommentje:

Jaj de szeretem, hogy amikor vitáról van szó, mindjárt van ennyi válasz, bezzeg amikor az ember segítséget kér, sokszor kb két válasz érkezik :-)

Az utolsó előtti szépen fröcsög, utolsónak üzenem van gyerekem, de nem debil,hogy így beszéljek vele... ja és nem adott ki egy ilyen kérdést sem amikor kiírtam, kidobott vagy ötöt, de egyik sem erről szólt, szóval okoskák szép hétvégét mindenkinek még egyszer és UTOLJÁRA!

2012. febr. 18. 13:35
 19/29 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is a "pocakcsajszitól" és a "hós" - tól van hidegrázásom :-)
2012. febr. 18. 13:41
 20/29 anonim ***** válasza:
32%
A gyereked lehet nem debil, de az anyja egy hisztis pics@. Neked is szép hétvégét.
2012. febr. 18. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!