Veletek történt ilyen?
Igen sajnos sokszor!!! De szerencsére gyors voltam.
Nem lesz mindig így, pár hónap múlva elmúlik a mindent szájba vevős korszak..
12- 13 hónaposan az én fiam is abbahagyta szerencsére!!!
Speciel ma odaadtam a gyereknek a táplálékkiegészítőm dobozát h rázza (most éppen mindent imád rázni, amiben pár szem valami van) és valahogy rájött, hogyan nyílik, mire rájöttem, miért van csendben, már minden tiszta lila volt (szőlőmagkivonat van benne és élesztő), ugrottam kikaparni a száját, számolgatni a bogyókat, mennyit ehetett, olvasni a leírást, mi van benne, de szerencsére mind ártalmatlan anyag, de gondolatban vertem a fejem a falba hogy nem gondolkodtam előre. De lengette már boldogan a parkettaszegőléc egy darabját is 2 szeggel, mert kihúzta a falból.
Gyerekek, érdeklődnek, mindent megfognak és most még mindent szájba is vesznek, ha szem előtt vannak és szerencsések vagyunk, időben ki tudjuk kaparni a szájukból, később meg bízom benne, h csak felfogja hogy a nejlonzacskó nem emészthető:-)
szóval szerintem észnél kell lenni, de nem kell neki nagyobb feneket keríteni mint ami, nálunk családi sztori, hogy anyámat magára hagyta a nagyija pár percre és felszedte a szájába az összes tyúxart az udvaron:-)
Nem velem, de családban: a hasonló korú gyerkőc megkaparintott egy tizes csomag papírzsepit, és annak a lezáró ragacsát sikerült leszednie és a torkán akadt. Nem lett baja, mert anyuka ott volt és azonnal reagált, de ez tényleg ijesztő.
100% biztonság nincs, általában a szülők megtesznek amit tudnak, de sokszor olyan történik, amire álmukban sem gondolnak. A gyerekbiztos lakás nem csak abból áll, hogy ledugózzuk a konnektort és elpakoljuk a nagykést. Ezek a kis lurkók nagyon kreatívak tudnak lenni az ön-és közveszélyes dolgok kitalálásában.
egyik barátnőmékkel pont az történt amit az előző válaszoló is írt, a papírzsepis ragasztó került a pici szájába, ők a sürgősségin kötöttek ki :( de minden rendben lett végül.
enyém egyszer korábban kelt fel és nem ébresztett fel, hanem tök csöndben motoszkált valamit. felkeltem, nézem, kiságy üres, keresem, a függöny mögött találtam rá egy tubus popsikrémmel, amit
1. megevett
2. a hajába kent
3. a falra kent
4. a függönyre is kent
tudjátok, az a lemoshatatlan fajta... :) na és utána hetekig sláger volt, hogy pelusozáskor amint kinyitottam már nyúlt is (volna) bele és nyalta le az ujjacskájáról. én meg agygörcsöt kaptam... :)
(3. vagyok)
Nekem nem a popsikrémet kente szét...
Egy percre szaladtam ki és az etetőszékben hagytam a kicsit. Nyár volt, egy szál pelus volt rajta. Amíg kiszaladtam a konyhába bekakilt, majd levette a pelust és a tartalmát szétkente az etetőszéken, és átnyúlt az ebédlőasztalra és ott is szétmaszatolta. Amikor megláttam, meg akartam halni. Komolyan ez volt az első gondolatom. Persze mindent lefertőtlenítettem, aztán remegve ültem a géphez panaszkodni. Egy másik fórumon szoktam anyukákkal beszélgetni, leírtam mi történt és hogy ki vagyok. Pillanatok alatt jött vagy öt válasz, hogy mi a franc bajom van, inkább örülnék hogy nem kóstolta meg, mert az övék falatozott a bili tartalmából.
"enyém egyszer korábban kelt fel és nem ébresztett fel, hanem tök csöndben motoszkált valamit."
Ja, igen, amikor a gyerek csöndben van, akkor kell ordítani, hogy AZONNAL HAGYD ABBA!, mert tuti valami ön- és közveszélyes dolgot művel. :-)
3. válaszoló, ez nagyon durva :DDDDD hangosan felröhögtem, annyira elképzeltem :DDDD
nálunk még olyan volt (bár ez már nem vág ide, de azért leírom)
éppen ebédelt, gyorsan elszaladtam egy percre. már nagyobb volt, olyan 1,5 éves, azért már ott lehetett ebéd közben is hagyni 1-1 percre... mikor visszaértem, feküdt az etetőtálcán csukott szemmel, nyitott szájjal a kajában. infarktust kaptam, kikaptam, fújkálom, rázom finoman, hangosan sikítozva zokogtam mikor kinyitotta a szemét és egy hatalmasat ásított :DDD majd persze aludt tovább, de az pokoli fél perc volt :) és az az "anya meghülyült" nézése, sose felejtem el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!