Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a kisfiam evett tejes...

Ha a kisfiam evett tejes bébiételt, akkor ehet már túrót is? VAgy azt is kóstoltassam? 8hónapos

Figyelt kérdés
2012. febr. 13. 12:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Én gyümölcsös túrót adtam lányomnak 8-9 hó körül. Rendes túrót vettem és összekevertem gyümölcsökkel. Nagyon szerette. Lányomnál natúr joghurtot és túrót vezettem be először, nem pedig tejes ételeket, azt csak később kapta, úgyhogy ha babádnak nem volt baja a tejes bébiételtől, akkor nagy valószínűséggel a sima túrótól sem lesz.

De azért kóstoltasd vele, ha nem is egy-két kanállal, de azért elsőre ne egyen szerintem nagyon nagy adagot.

2012. febr. 13. 12:14
 2/10 A kérdező kommentje:

Véletlenül kapta a tejes bébiételt. Babylove-os jóéjszakát bébiételt adott neki a nagymamája még régebben, és nem szólt róla nekem. Most gondoltam elkezdem neki a tejes dolgokat, pl túró, joghurt puding bevezetni, mondom akkor ma kóstolja a túrós gyümölcsöt. Erre szól a nagyi, hogy ne kóstoltassam, mert ő már adott a gyereknek pár hónappal(!) ezelőtt jóéjszakát bébiételt, és abban nagy százalékban van tej.

Na most erre nem írok semmit, hogy ő odaadta a gyereknek ezt a dolgot a kérdezésem nélkül, mert ez a kérdés nem erre irányul, de lehet, hogy nyitok egy "Hogyan nyírjam ki az anyósomat?" kérdést.

Ilyen túrós gyümölcsös üveges bébiételt kaptunk, gondoltam akkor azt már oda is adhatom neki.

Mit gondolsz?

2012. febr. 13. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem már megpróbálhatod adni neki.
2012. febr. 13. 12:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Az én kislányomat először átcsapta a túró.

Nem üvegest adtam neki, hanem én kevertem össze joghurttal és gyümölccsel, de nem bírta.

Semmi más tejtermékkel (sajt, joghurt...) nem volt baj, de a túrót hanyagoltuk kicsit.

Lehet, h az üvegestől nem lett volna baja. Nem tudom, de most már mindegy is.

2012. febr. 13. 12:38
 5/10 A kérdező kommentje:

Mit jelent, hogy átcsapta?

Egyébként mire kell figyelnem a tejtermékek adásánál?

2012. febr. 13. 12:55
 6/10 anonim ***** válasza:

átcsapta = miután megette, rá nem sokkal ki is kakilta, meghajtotta...

Mire figyelj a tejtermékeknél? Talán kiütéses lehet tőle, ha érzékeny rá, vagy meghajtja.

Mondom, nálunk a többivel nem volt gond, így nem tapasztalatból írom, csak ilyeneket olvastam.

2012. febr. 13. 13:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Kislányom a kefirt nem bírta. 10 hó körül adtam neki először, de tiszta pötty lett tőle az arca.

A tejszínt sem bírta a hasa, hányt tőle - ezt kb. 11 hó körül adtam neki, bébiételben volt.

Más tejtermékkel nem volt baj, 8 hó körül kapott sajtot, joghurtot, túrót. A sima tejjel sem volt gond (bár azt csak 1 éves kora után adtam neki).

Először ne adj a tejtermékekből sokat, még ha bébiételben is kapja. Biztos, ami biztos, inkább ezt is kóstoltasd meg vele. Ha nem bírja, akkor vagy kiütéses lesz, vagy meghajtja a hasát vagy esetleg hányást okozhat.

De a túrós bébiételt már kipróbálhatod szerintem.

2012. febr. 13. 13:06
 8/10 anonim ***** válasza:
kisfiam 7 hónaposan evett először túrót,túrós bébiétel formájába,majd utána vettem neki rendes túrót és azt adtam oda gyümölccsel.8 hónaposan már joghurtot evett,azt is a bébiétellel kezdtem.
2012. febr. 13. 13:20
 9/10 nemvalaki123 válasza:
2012. jún. 2. 12:39
 10/10 anonim ***** válasza:

abban a cikkben tévednek,semmi baja nem lesz a gyereknek a tejtől,de sokkal jobba tápszergyártóknak,ha ezt adják be és lefizetik az orvosokat,ha így haladunk lassan azt mondják 5 éves korig szoptass és adj tápszert,aki szerint egészségesebb a mű tápszer adja neki nyugodtan 20 éves koráig is akár aztán ne csodálkozzon,hogy allergiás lesz a gyerek mindenre

Kedves Kérdező!

Adj neki nyugodtan túrót,joghurtot,1 évesen meg tejet.Én adtam a fiamnak 7 hónaposan már túrót,8 hónaposan joghurtot,11 hónaposan tejfölt,tejszínt és 1/3 tej,2/3 víz tejbegrízt,most 13 hónapos a fiam,nincs allergiája,szeret enni,jól fejlődik.

2012. jún. 2. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!