Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell kölespehellyel az...

Hogyan kell kölespehellyel az üveges bébiételt besűríteni?

Figyelt kérdés
Kislányom csak a barackot óhajtja megenni és eddig krumplival kapta. Viszont közben olvastam, hogy nem tesz neki jót ha mindig azzal sűrítem és pl köles-rízs vagy kukoricapehellyel besűríthetem, A bio boltban csak a köles volt. Keveset beleszórtam, de nem lett sűrű csak kis darabkák vannak benne. Bele kell rakni jó sokat és majd megszívja magát? vagy melegíteni kell előtte és meg kell várni amít lehül??? A csomagoláson csak az van, hogy forrótej+cukor aztán hútóbe és reggelre finom lesz...na de az én lányom még pici...messze van a tejcsi bevezetése... Szóval hogy készítsem el, hogy sűrű pépes legyen, mert az e kecskemétis bébikaja elég híg és az én kicsimnek édeskevés, nem laktatja.
2012. jan. 18. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:

egy üveg baracktól már miért kéne jól laknia? az gyümölcs nem lesz laktató! adj neki főzeléket ha jóllakatni akarod :)

vagy háztartási kekszet, sinlacot

2012. jan. 18. 16:05
 2/4 A kérdező kommentje:

1,Mert még csak 5 hónapos lesz és nem ismer semmi mást. Viszont ha kanalat lát nem eszi meg a tápszert. Ilyenkor meg baranckot nem kapni, üvegeset adok neki (kecskeméti ez legalább 60%os és sajnos ez a legmagasabb % üvegesnél)

Viszont a barack nagyon híg. Ő sem lakik jól vele.

2, köszi, hogy nem a kérdésre válaszoltál. Ha kérdésed hozzám ne itt tedd fel. Egyszerű válaszokat vártam volna.

3, Más fórumon megtaláltam a választ. Segítség ha valaki hasonlóan elveszett és segítséget vár ebben a kérdésben:

2-3 evőkanálnyi kölespelyhet összekeverünk kb 40-50 fokos előtte felforralt vagy szokásosan babavízből melegített vízzel. Ezt a kettőt összeöntjük és rövid ideig állni hagyjuk. Ha nem megfelelő az állaga még sűríthetjük a pehellyel vagy higíthatjuk értelem szerűen vízzel. Ezután össze lehet keverni a gyümölccsel (vagy bármi mással) és sűríti az ételt. Nem lesz olyan ,,ragacsosan szilárd" pép belőle, de jól lakik tőle a picúrunk. Na meg el is fogadja!

2012. jan. 19. 11:56
 3/4 anonim ***** válasza:

a gyümölcs az gyorsan bomló szénhidrát, nem tápláló, nem tudod vele jóllakatni a babád, mivel az csak víz meg cukor. a kölespéppel sem lesz tápláló csak egy rövid idővel később fog megéhezni.

vagy keversz bele háztartási kekszet, sinlacot vagy rizst ami szénhidrát, lassan bomló, így jól lakik tőle.

2012. jan. 19. 12:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Nekünk ez a kölespelyhes bevált. Megeszi, örül neki. Nem azt kérdeztem, hogy milyen alternatívával etessem, hanem hogy hogyan kell elkészítenem.tudod...

Babakekszet egy alig 5 hónapos babának??? mikor soha életében nem találkozott a gluténnal? Majd most fogjuk napi fél háztartási keksszel kb 2-3 hét múlva elkezdeni ahogyan az elő van írva.

Ez a köles + bébiételt a gyerekorvosom is mondta, mert hamarabb megvettem, de betegség miatt hanyagoltam a hozzátáplálást. Kérdeztem tőle, hogy adhatom-e és ő kifejezetten ajánlotta is hogy egy étkezést ki tudok vele lassan váltani már. Na elkészítettem, megette. kínáltam utána tápszerrel, de nem kérte. Pontosan akkor evett utána mintha egy teljes adag tápszert nyomott volna be helyette....

2012. jan. 20. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!