Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma négyónapos a babám 10. ik...

Ma négyónapos a babám 10. ik napra volt széklete. Mivel tudnám "besűríteni"? Esetleg milyen gyümölccsel v lével?

Figyelt kérdés

CSak anyatejes. 5500 g és 57 cm. nagyon husikás, de most "csak" 150 g hízott egy hó alatt. A védőnő azt mondta nyugodtan kezdjem el a gyümölcsözést, de nem nagyona karok kiváltani egy étkezést sem.. :S a gyümivel CSAK esetleg székletsegítést szeretnék elérni! Mit ajánlotok? Csak alma??? v mi még? bébiétel vagy házi???

Adom neki a Levolac-ot már 4ml/nap és semmi + cukros kamilla és semmi nem ér semmit. Segítenétek?

2010. okt. 14. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:

almával semmire nem mész, mert az is inkább fogni fogja.

De mindenképp kezdj el kóstoltatni vele(alma, sütőtök, körte), hogy a gyümölcsöket megszokja és akkor próbálkozhatsz, hogy nektek melyik lesz jó erre a problémára. Nálunk ami a legjobban elindítja a székletet, az a körte. Elég pár kanállal belőle.

2010. okt. 14. 12:47
 2/9 anonim ***** válasza:

Barack, alma barackkal székletlazító! Házi bébikaja egészségesebb, olcsóbb, de most màr nincs barack. Így egy fél alma üvegreszelőn lereszelve, és egy harmad barackos bébikaja összekeverve.

Egyébként tényleg érdemes lenne elkezdeni a főzeléket, gyümölcsöt, ha már a tejtől nem hízik!

Attól még ugyan úgy fog reggel dèlután este éjjel szopizni, csak a tízórai ebèd lenne gyümölcs zöldség! Na meg 2-3 hèt mire megszólja a kanalas új ételeket, és megeszik egy adagot!

2010. okt. 14. 12:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Születése óta összesen mennyit hízott?

Ez a lényeg, ha sokat, akkor a hízása le fog lassulni.

Ha úgy látod, hogy jól van lakva, telejsen felesleges a még a pici gyomrát gyümölccsel terhelni.

2010. okt. 14. 12:49
 4/9 A kérdező kommentje:

Mértem párszor és reggel megeszik kb 120-150grammot. későbbiekben délután már "csak" 50-60grammot eszik és csak egy cicit adok oda, mert Totál nyugodt nem éhes és olyan combja van hogy a hurkák között mindig piros a bőre. Alig lehet kimosni és szárazra törölni.

5x eszik az éjjeleket átalussza. Pedig ugye este sem ehet többet nagyon 50-60 grammtól. és mégis este 8:30-reggel 5:30, vagy 6ig alszik...

Jah és 3050gal született. most meg ugye 5500 2,5 kilót hízott.

2010. okt. 14. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem ma mondta a doktornő,hogy próbáljam meg a fehér szőlő levét...nálunk is hiába várunk kakára ( 4 hós,anyatejes):-)
2010. okt. 14. 13:08
 6/9 anonim ***** válasza:

harmadik

Ha 2 és fél kilót hizott, akkor szerintem nincs gond.

(Az én lányom 4 kilóval született, 4 hónaposan volt 5900 gramm, 6 hónapig csak cicizett)

A székletproblámára meg mindenképpen valami nagyon édes gyümölcs leveét lehetne neki adni (szőlő, barack, szilva), n

2010. okt. 14. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Aszaltszilvalé 1-2 teáskanál, vagy éhgyomorra Mira Baby víz. Ha van elég tejed, én még biztosan nem adnék neki gyümölcsöt, max. a levét, de azt is higítva.
2010. okt. 14. 13:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Baracklé, barack bébikaja
2010. okt. 14. 13:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is gondolkoztam elvileg 6 hós korra kell megdupláznia a súlyát nem??? 3050el született most 5600akkor már csak 400gr és eléri a "követelményt" akkor meg miért mondják h lassan fejlődik???? nem értem és a védőnőket.. :S
2010. okt. 15. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!