Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell tojással főzeléket...

Hogyan kell tojással főzeléket besűríteni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 4. 07:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Tojással még nem próbáltam.

Vagy liszt + víz

Vagy liszt + tejföl

Vagy liszt + zsír (olaj) = rántás


Ha tojással akarod, akkor is kell a liszt, különben mitől lenne sűrű a főzeléked?

2011. nov. 4. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Erről még nem hallottsm, én ha zsír és lisztmentesen akarom sűriteni, akkor a főzelékből kiveszek zöldséget, átturmixolom és azzal sűritem.

Talán úgy kell, hogy a tojás sárgáját kikevered kevés langyos folyadékkal, adsz hozzá a főzelék levéből és belekevered a főzelékbe.

2011. nov. 4. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a spenótot sürítem tojással úgy, hogy felverek párat és a főzelékre öntöm, elkeverem és még néhány percig rotyogtatom. Kelkáposztafőzelékbe egészbe rakom egyesével, de 1-2 percig nem kavarom, hogy egybe maradjon. Így van a főzikben feltét is egyből.
2011. nov. 4. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Ha a szokásos sűrítés (rántás, habarás) mellé a főzelékbe adsz 3-4 elhabart tojássárgáját, selymesebb, teltebb ízt kapsz.

Ajánlom kipróbálni.

2011. nov. 4. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!