Hogyan kell tojással főzeléket besűríteni?
Figyelt kérdés
2011. nov. 4. 07:30
1/4 anonim válasza:
Tojással még nem próbáltam.
Vagy liszt + víz
Vagy liszt + tejföl
Vagy liszt + zsír (olaj) = rántás
Ha tojással akarod, akkor is kell a liszt, különben mitől lenne sűrű a főzeléked?
2/4 anonim válasza:
Erről még nem hallottsm, én ha zsír és lisztmentesen akarom sűriteni, akkor a főzelékből kiveszek zöldséget, átturmixolom és azzal sűritem.
Talán úgy kell, hogy a tojás sárgáját kikevered kevés langyos folyadékkal, adsz hozzá a főzelék levéből és belekevered a főzelékbe.
3/4 anonim válasza:
Én a spenótot sürítem tojással úgy, hogy felverek párat és a főzelékre öntöm, elkeverem és még néhány percig rotyogtatom. Kelkáposztafőzelékbe egészbe rakom egyesével, de 1-2 percig nem kavarom, hogy egybe maradjon. Így van a főzikben feltét is egyből.
4/4 doboszoli válasza:
Ha a szokásos sűrítés (rántás, habarás) mellé a főzelékbe adsz 3-4 elhabart tojássárgáját, selymesebb, teltebb ízt kapsz.
Ajánlom kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!