Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha most össze-vissza eszik,...

Ha most össze-vissza eszik, később még megváltozhat ez?

Figyelt kérdés

A kislányom most lesz 1 éves. Eddig 4x evett egy nap, szépen beletettem az etetőszékbe és evett. Most kb. 1 hete viszont nem eszik. Legalábbis főtt ételt nem. Jóformán csak kenyeret, kiflit, kalácsot eszik. De az etetőszékben eszik pár falatot, aztán ki kell venni, mert megy a hiszti. Eltelik egy kis idő, és jön, hogy ő éhes.

Én nem akarom kergetni az étellel, most este is inkább az ölembe vettem, így evett.

Mi okozhatott ilyen változást nála? Vissza fog állni ez még? Nem akarom kergetni. Mit tehetnék? Adjatok tanácsot!

2012. febr. 12. 19:34
 1/1 anonim ***** válasza:

El fog múlni és visszaáll a rendes evésre. Most van abban a fázisban, amikor minden érdekesebb, mint az evés a székben ülve, és teszteli, hogy neddig mehet el. Az, hogy fött ételt nem eszik, nem baj, ha nem erölteted, akkor egy idö után megint fogja kérni.

Azt nagyon jól teszed, hogy nem kergeted a kajával, ha nem akar enni, akkor hagyd. Ami segitene, hogy beszéld meg vele, hogy amikor beülteted a székében, akkor van evésidö, ha jóllakott, akkor mehet, de amikor játszásidö van, akkor nincs eszegetés. Ezt azonban be is kell tartanod, lehetöleg ne adj közben neki enni, viszont a következö etetést elörehozhatod valamennyivel, ha nagyon éhes. Ehhez kell azért a részedröl következetesség meg odafigyelés, hogy se túl éhes ne legyen, se ne egyen egész nap. Ha úgy látod, hogy nagyon éhes, akkor adhatsz neki, de CSAK a székben ülve.

2012. febr. 12. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!