Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem kötődik, később is így marad?

Nem kötődik, később is így marad?

Figyelt kérdés
1éves lányom nem ragaszkodik különösebben hozzám,(sem máshoz) annak ellenére, hogy hordozom, sokat foglalkozok vele, sokat szeretgetem, el van bárkivel, eddig havonta kb 2-3órát voltam tőle külön, most már többet, mégsem tűnik fel neki ha elmegyek,nem hiányzom neki, nem bújós, ő választotta le magát 1 hónapja, ha most mutatom a cicit, nem emlékszik, h szopizott. Mellettünk el sem tud aludni, a kiságyát imádja. Babás foglalkozáson mindenkinek ül a babája az ölében, az enyém ismerkedik, kalandozik, szövegel, mászkál. Ha kérek puszit ad, szeparációs szorongás kb 1 hét volt. Ilyen marad? Egyébként mindenki dicséri, hogy milyen nyitott barátkozós, de nagyon hiányzik hogy odabújjon hozzám, igényelje az ölelésem. Remélhetem hogy később jobban kimutatja, ha szeret engem, az apját?

2012. febr. 6. 15:32
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Hihi, mintha én írtam volna ezt :)

A nagylányom is ugyanilyen volt 1 évesen, ha elvitte vki kézenfogva mondjuk a játszóházban, vissza sem nézett felénk órákig, míg másoknál ilyenkor folyton ölben van a baba, egy tapodtat sem mer arrébb menni. Ugyanilyen barátkozós, nyílt volt, most 5 éves, abszolút a társaságának közepe, a "legnépszerűbb" gyerek az óvónőknél is.

Ne aggódj, nem lesz gond, neki ilyen a természete, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, egyszerűen ő csak "ilyen".

2012. febr. 6. 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:
84%

Azért ilyen, mert biztonságban érzi magát. Örülj neki, más azon panaszkodik, hogy "nem tudja magáról levakarni" a gyereket.

Én is így csináltam, és a kisfiam remekül elvan nélkülem, az apjához ugyanúgy kötődik, mint hozzám, a nagyszüleit is nagyon szereti, és én ennek nagyon örülök!

2012. febr. 6. 15:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 22hónapos de úgy igazán 1-2 hónapja kezdett igazán anyás lenni.De most olyannyira hogy elég ha kimegyek a szobából már egyszerre keres,a papával akit annyira imádott hogy ha vele volt én nem is kellettem,már nem marad el csak ha én is ott vagyok.Sokszor még a wc-re is jön velem.:-))Ne aggódj fog még változni.
2012. febr. 6. 18:14
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, reménykedek még. Nem tudom ki pontozott le titeket, felhúztam, amennyire tudtam.
2012. febr. 6. 19:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Lányunk 7 hónapos és néha belegondolok hogy másnak 7 hónaposan bújós a babája az enyém meg oké hogy ölben van de nem teszi a vállamra a kis buksiját meg ilyenek hanem eltartja erősen magát és eldől amerre menni szeretne :D Nem igényli hogy játsszak vele, elüldögélne órákig egyedül a habtapin a játékaival és dumál meg motorozik a szájával! Néha rám pillant és várja a megerősítő mosolyt hogy ugye anya jó vagyok :) Soha nem kellett ringatni, altatni, egyedül alszik el a szobájában! Sokan irigykednek hogy de jó nektek én meg megköszönöm hogy igen nagyon jó de milyen jó lenne ha oda bújna néha néha a nyakamba :) Szóval valószínűleg 1 évesen nagysága is ilyen lesz :) Azt mondjátok ez azért van mert biztonságban kiegyensúlyozottságban érzik magukat?
2012. febr. 6. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!