Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdek depressziós lenni....

Kezdek depressziós lenni. MIÉRT hiszik azt az emberek, hogy én tehetek arról, hogy nem jár még a lányom?

Figyelt kérdés
Kislányom 16 és fél hónapos, hypoton.Fél éves korától jártunk Dévény tornára, sajnos ez csak havi egy alkalom volt.8 hónaposan kezdett kúszni, 11 hónaposan mászni.Amikor mászni kezdett, azt mondta a gyógytornász, ő már nem ragaszkodik a tornához.Hogy ne maradjon abba a mozgásfejlesztés, babaúszásra vittem, és kértem a korai fejlesztést, amit meg is kapott.Heti kétszer megyünk, az egyik alkalommal konduktor foglalkozik vele, a másik HRG ( vízi mozgásfejlesztés ) Egy héttel az egy éves szülinapja után állt fel először kapaszkodva, és 2 hét múlva már lépegetett bútorok mentén.13 hónapos kora óta lépeget oldalra is, előre is, ha fogjuk a kezét.Most ott tartunk, hogy sokszor már csak egy kézzel fogjuk, és úgy is tesz pár lépést.Van járássegítőnk, ezzel egyedül is robog, kimegy a szobából, és vissza, de ezután már nem érdekli.A családban van 3 fiú baba, mind fiatalabb, és mind megy.az én lányom meg még önállóan sem áll.Ha magam elé állítanám, és elengedném, eldőlne, mint a liszteszsák.Voltunk neurológusnál is, ő sem talált nála eltérést,azt írta a papírra, hogy jó irányú, megtartott mozgásfejlődés, ezzel teendő nincs.Próbálkozik az önálló állással, fejről indítja, de nagyon bátortalan, és megfontolt is.Egyébként egy örökmozgó, kiegyensúlyozott, okos kislány, bár a családot nem érdekli, hogy okos, mert az nem olyan látványos.Anyósom folyton ezen károg, hogy még nem jár??? Mi lesz vele kisfiam stb? Sétáltassátok,stb.Képtelenek az emberek felfogni, hogy még nem érett meg rá, hogy izom problémánk van, és nem viccből járok vele fejlesztésekre.Elegem van a megdöbbent, sopánkodó arcokból, a tolakodó megjegyzésekből, mert kb. 5 hónapja hallgatom, hogy menni kéne már neki.De ezt úgy mondják, mintha mi, a szülei tehetnénk róla!Nem lehet ezt a gyerekből kierőszakolni, és siettetni.Én úgy érzem, mindent megtettem, esténként folyton ezen agyalok, és nem tudom megszámolni, hány zsebkendőt bőgtem tele.Ez nem olyan, mint amikor begyullad valaki szeme,és 2 nap múlva gyógyul, ez egy összetettebb dolog.A férjem, aki egy halál nyugodt ember, tegnap azt mondta, hogy legszívesebben addig nem is találkozna senkivel, amíg nem indult el.Ennyire van elegünk.Nem aggódnék ennyire, hogy nem kérdezgetnék éjjel-nappal.Meg felmegyek a közösségi oldalra, ami tele van a lányommal együtt született babák képeivel.Ki vagyok teljesen!Tanácsok, vélemények?

2012. febr. 11. 07:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam 9 hónapos korában kezdett el bútorok mentén lépegetni, de 16,5 hónapos volt, amikor először önállóan elindult. Mi is mindig hallgattuk, hogy "jé, nem jár még, mennyi idős?" és elég macerás volt négykézláb a játszótéren :) de az összes gyógytornász (van egy pár ismerős) megnyugtatott, hogy teljesen egészséges, sőt örüljek neki, annál jobb lesz a tartása, hátizmai, minél többet négykézlábal. És mondták, hogy eszembe ne jusson erőltetni, sétáltatni, de nem is hagyta magát. Mikor végre tényleg elindult, 2 hét alatt teljesen magabiztosan járt, szinte sosem esett és most 18 hósan már fut.
2012. febr. 11. 10:42
 12/21 A kérdező kommentje:
De jó ilyet hallani! Én is örülök, hogy sokat mászik, és nem sürgetem őt, már az is nagy boldogság lenne, ha megtanulna önállóan állni. Holnap jönnek apósomék, sejtem mi lesz kb. a 2. kérdés.De nem foglalkozom vele, legalábbis nem görcsölök rajta, mert azt a kislányom megérzi.
2012. febr. 11. 10:55
 13/21 anonim ***** válasza:

Az én Dévényesem tudod mit mondott? Hogy egy egy éves gyereknek még nem kell önállóan járni! Egy éves korára elég,ha bútorokba kapaszkodva jár. A te lányodnál ez ugye meg is volt 13 hónaposan! Szóval nyugi! Nem kell siettetni, főleg nem más gyerekhez hasonlítani!

Az is a baj,hogy a mai világban már olyanokat elvárnak a gyerektől,hogy az eszem megáll! Pl. hogy üljön 5-6 hónaposan! Miért kell ez? Mivel lesz előrébb,hogy mondjuk 9-10 hónaposan jár? Semmivel!

2012. febr. 11. 11:51
 14/21 A kérdező kommentje:
Hát igen, felgyorsult a fejlődés, és ezt várják el a gyerekektől is.Én nem is hasonlítanám másokhoz ( bár sajnos mind szalad, igaz, nekik nincs izom gondjuk ), megteszi helyettem a család.A védőnőm nyugtatott, hogy régebben ez volt az általános, amit a lányom csinál: egy évesen álltak fel stb.És hozzátette, higgyem el, hogy ez a szerencsésebb, és még nézni is rossz a 7 hónaposan álló babákat.Nem bírja a gerinc, ízületek ezt a fajta terhelést idő előtt.Csak az bánt, hogy egész nap jön-megy, egy pillanatra se áll le, mégsem tudja vagy meri megcsinálni.
2012. febr. 11. 12:34
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanilyen ütemben fejlődött a lányom is,szóról szóra:Ő is hyhypoton,16 hónapos kora óta sétált úgy hogy egy kezét fogtuk csak,és majdnem 20 hónapos volt mikor elindult!Azt hittem sose jön el a pillanat:)Hypoton babáknál amúgy szerintem nem 18 hónap a határ,legalább is nekünk sem a gyógytornász sem a neurológus nem aggódott hogy később kezdett járni!Mi addig jártunk amíg el nem indult,azóta nem kell!Ne aggódj,és ne foglalkozz vele ki, mit mond, szépen fejlődik csak kicsit lassabban mint a nem hypoton társai,na és akkor mi van?!
2012. febr. 11. 13:54
 16/21 anonim ***** válasza:

A rokonoknak néha semmi nem jó. Az én gyerkőceim nagyon hamar kezdek felállni és akkor jöttek sorban az aggódó rokonok. Jajj szegénykém, nem lesz görbe a lába? Nem ferdül el a kis gerince? Szabad már beki állni? Hát kérdem, én tehetek arról, hogy a gyerek hat hónaposan kapaszkodva felállt? Talán vissza kellett volna nyomnom? Netalán, ha hamar feláll az már lassan beteges?

Csak azért írtam le, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára. Ne legyen a megerősítés keresésből valami más. Mert az nem szép dolog. Egyébként én már írtam és szerintem teljesen rendben van a kislányod. Minden egészséges gyerek a maga tempójában fejlődik és ők érzik azt, hogy mikor minek van itt az ideje.

2012. febr. 11. 14:30
 17/21 anonim ***** válasza:

A te lelked teljesen nyugodt lehet, mindent pontosan úgy csináltál/csinálsz, ahogy egy felelősségteljes anyától elvárható. A doki is azt mondja, nincs a kicsivel semmi baj, hát akkor csak nyugi!

Ha legközelebb anyóspajti okoskodik, kérdezd meg, mikor is szerzett ő orvosi diplomát, hogy mindent jobban tud? Amúgy meg a férjednek kéne leállítania a szüleit...

Kitartás, előbb-utóbb úgyis rendeződik a helyzet, elindul a kismanó és még az is nagyon valószínű, mert általában így szokott lenni, hogy nemsokára előáll valamivel, amiben meg ő körözi le a korosztályát. Akkor jöhet a visszakérdezés majd részedről, hogy jéééé, a te gyereked még ezt nem csinálja, naháááááát...... Akkor talán a fejükhöz kapnak majd a tisztelt rokonok.

2012. febr. 11. 14:44
 18/21 A kérdező kommentje:

13: 54-es: Neked külön köszönöm, nagyon megnyugtató volt olvasni, amit írtál, azt hittem, csak az én lányom ilyen.

Lehet, hogy nem 18 hónap a határ, ezt nem tudtam.

Akinek meg korán felállt a babája: én nem akartalak megbántani, ez nem is az én véleményem volt, hanem a védőnőé, amivel megint csak magamat vigasztalom.Természetesen nem kell, és nem is lehet visszanyomni, és én is azt gondolom, hogy amit egy baba magától csinál, arra képes, úgy, hogy ne legyen belőle baja.Mindenkinek köszi a választ!

2012. febr. 11. 16:37
 19/21 A kérdező kommentje:
Holnapután betölti a 18. hónapot, és még mindig nem indult el, sőt, még önállóan sem áll meg a lábán, már teljesen ki vagyok.Ilyen idős korban már futnak, meg motoroznak a gyerekek.Azóta voltunk neurológusnál kontrollon, többet nem kell mennünk, ismét rendben találta a kicsit.Azt mondta, 20-22 hónapos korig belefér, ha nagyon mondani akar egy határt, és nyugodjak meg, semmi hátránya nem származik abból, ha később indul el.Csak szörnyű érzés, hogy a 4-5 hónappal fiatalabbak is már mennek, az én lányom meg még mászik, és egy kézzel kapaszkodva áll.Lassan beleöregszem már ebbe, és folyton mindenki ezt kérdezi, sajnálkozó pillantások, az idegenek szabályosan lenézik emiatt.Már a férjem is aggódik, pedig ő nem az az aggódódós típus:((
2012. márc. 19. 06:36
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!A 13.54-es válaszoló vagyok!Úgy szeretnélek megnyugtatni de tényleg:(átérzem a problémádat de tényleg ne aggódj,1-2 hónap alatt úgy megugorhat a járás fejlődése hogy Te is meg fogsz lepődni!Szinte egyik napról a másikra hidd el,velünk is ez volt!A neurologus is megmondta nektek is!

Az meg hogy mások mit mondanak tényleg ne érdekeljen,magasról tojd le,komolyan mondom!!!!

Mi is hasonlóval küszködünk még mindig mert bár már szalad a lányom,de képzeld olyan pici kis vékony,még nem is beszél,rendre 1-1.5 évesnek nézik!Na azokat az arcokat látnád amikor mondom hogy 2 múlt:)Van aki még szabadkozik is hogy "jaj nem azért kérdeztem"nem,akkor miért???:)Hidd el engem totál nem érdekel,esküszöm még szórakoztat is a meglepő pillantásuk!Bár azért azt elárulom titokban arra várok hogy valaki csak egyszer szóljon be,megemlegeti az tuti;)FEL A FEJJEL,minden rendben lesz hamarosan!!!!

2012. márc. 19. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!