Kezdek depressziós lenni. MIÉRT hiszik azt az emberek, hogy én tehetek arról, hogy nem jár még a lányom?

Az én Dévényesem tudod mit mondott? Hogy egy egy éves gyereknek még nem kell önállóan járni! Egy éves korára elég,ha bútorokba kapaszkodva jár. A te lányodnál ez ugye meg is volt 13 hónaposan! Szóval nyugi! Nem kell siettetni, főleg nem más gyerekhez hasonlítani!
Az is a baj,hogy a mai világban már olyanokat elvárnak a gyerektől,hogy az eszem megáll! Pl. hogy üljön 5-6 hónaposan! Miért kell ez? Mivel lesz előrébb,hogy mondjuk 9-10 hónaposan jár? Semmivel!

A rokonoknak néha semmi nem jó. Az én gyerkőceim nagyon hamar kezdek felállni és akkor jöttek sorban az aggódó rokonok. Jajj szegénykém, nem lesz görbe a lába? Nem ferdül el a kis gerince? Szabad már beki állni? Hát kérdem, én tehetek arról, hogy a gyerek hat hónaposan kapaszkodva felállt? Talán vissza kellett volna nyomnom? Netalán, ha hamar feláll az már lassan beteges?
Csak azért írtam le, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára. Ne legyen a megerősítés keresésből valami más. Mert az nem szép dolog. Egyébként én már írtam és szerintem teljesen rendben van a kislányod. Minden egészséges gyerek a maga tempójában fejlődik és ők érzik azt, hogy mikor minek van itt az ideje.

A te lelked teljesen nyugodt lehet, mindent pontosan úgy csináltál/csinálsz, ahogy egy felelősségteljes anyától elvárható. A doki is azt mondja, nincs a kicsivel semmi baj, hát akkor csak nyugi!
Ha legközelebb anyóspajti okoskodik, kérdezd meg, mikor is szerzett ő orvosi diplomát, hogy mindent jobban tud? Amúgy meg a férjednek kéne leállítania a szüleit...
Kitartás, előbb-utóbb úgyis rendeződik a helyzet, elindul a kismanó és még az is nagyon valószínű, mert általában így szokott lenni, hogy nemsokára előáll valamivel, amiben meg ő körözi le a korosztályát. Akkor jöhet a visszakérdezés majd részedről, hogy jéééé, a te gyereked még ezt nem csinálja, naháááááát...... Akkor talán a fejükhöz kapnak majd a tisztelt rokonok.
13: 54-es: Neked külön köszönöm, nagyon megnyugtató volt olvasni, amit írtál, azt hittem, csak az én lányom ilyen.
Lehet, hogy nem 18 hónap a határ, ezt nem tudtam.
Akinek meg korán felállt a babája: én nem akartalak megbántani, ez nem is az én véleményem volt, hanem a védőnőé, amivel megint csak magamat vigasztalom.Természetesen nem kell, és nem is lehet visszanyomni, és én is azt gondolom, hogy amit egy baba magától csinál, arra képes, úgy, hogy ne legyen belőle baja.Mindenkinek köszi a választ!

Szia!A 13.54-es válaszoló vagyok!Úgy szeretnélek megnyugtatni de tényleg:(átérzem a problémádat de tényleg ne aggódj,1-2 hónap alatt úgy megugorhat a járás fejlődése hogy Te is meg fogsz lepődni!Szinte egyik napról a másikra hidd el,velünk is ez volt!A neurologus is megmondta nektek is!
Az meg hogy mások mit mondanak tényleg ne érdekeljen,magasról tojd le,komolyan mondom!!!!
Mi is hasonlóval küszködünk még mindig mert bár már szalad a lányom,de képzeld olyan pici kis vékony,még nem is beszél,rendre 1-1.5 évesnek nézik!Na azokat az arcokat látnád amikor mondom hogy 2 múlt:)Van aki még szabadkozik is hogy "jaj nem azért kérdeztem"nem,akkor miért???:)Hidd el engem totál nem érdekel,esküszöm még szórakoztat is a meglepő pillantásuk!Bár azért azt elárulom titokban arra várok hogy valaki csak egyszer szóljon be,megemlegeti az tuti;)FEL A FEJJEL,minden rendben lesz hamarosan!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!