Depressziós lettem. Mit tehetek?
Mi az,hogy a szüleid döntik el,hogy melyik egyetemre mehetsz. Én a helyedben már rég beolvastam volna nekik.
Nem bántásképp,de elég engedékeny vagy,hogy úgy táncolj,ahogy ők fütyülnek.
Barátkozni bárhol lehet,akár séta közben is. Csinálj magadnak egyedül programokat,nem kell mindenhova emberekkel menni. Sétálj,olvass,keress magadnak közösségi hobbit,vagy bármit,ahol emberek közt lehetsz. Ha van egy érdeklődési köröd,azzal könnyebb máris barátkozni olyanokkal,akik ugyanazt szeretik,mint te. :)
És ha ilyenek a szüleid,keress távolabb egy egyetemet,főiskolát,ahol kollégista lehetsz,és máris közösségbe vagy. :)
Igen, az a tervem hogy keresek valami munkát és újraérettségizek, jelentkezek jó messze egyetemre. De egyszerűen anyukám megtiltja hogy oda menjek, apukám pedig végig se hallgatott hogy mit szeretnék a jövőben, mert őt ez idegesíti... Sose szóltam nekik vissza.
Ja, és azt kifelejtettem, hogy úgymond édességbe fojtom bánatom. Napi 1 tábla csokit elfogyasztok. Van hogy kettőt. Attól függ mennyire érzem magam rosszul. És nem hízok tőle, vékony vagyok.
ha a szüleid ilyen ostobák, csak azt tudod tenni, hogy gyámságot kérsz, vagy ha elmúltál 18 akkor nincs beleszólásuk és önálló életet kezdeni, esetleg örökbefogadtatni magad, pótszülőket keresni akik támogatnak.
vagy hagyhatod hogy elnyomjanak és ez egész életed egy szenvedés legyen.
dettó ugyanez volt a problémám, annyi különbséggel, hogy nálunk amit nem úgy csináltam, ahogy a szülők akarták, úgy a lelki terror mellett még testi fenyítést is kaptam... de én a sarkamra álltam és minden nélkül otthagytam őket. szó szerint minden nélkül. a saját fejem után mentem. nehéz volt és hosszú időbe telt persze mire összeszedtem magam, de azt tanultam, amit akartam, azt csináltam amit akartam, és jelenleg van egy fantasztikus munkahelyem, abban a munkakörben dolgozok, amiben akartam, qrva jó a fizetésem, és boldog életet élek. a szülőknek kb 3 évig tartott ennek az elfogadása, de hál'isten rájöttek arra, hogy nem nekik kell élniük az életem, hanem nekem, saját magamnak.
egyáltalán ne keseredj el, sőt ez adjon neked akaraterőt. a változtatás motiváljon! légy az aki lenni akarsz, senki, de senki nem gátolhat meg benne! igazából még csak most fog kezdődni az életed, amit ha már most elrontasz azzal, hogy hagyod, hogy mások irányítsanak, úgy ennél csak még nehezebben fogod tudni helyrehozni és elindítani. Csernus pedig sokba kerül ;)
ha gondolod, tudok adni tippeket, hogy én mit, hogy csináltam, hátha segít. küldj nyugodtan privit és megosztom veled a tapasztalataim.
Ahelyett, hogy rinyálsz, inkább járkálj el, ismerkedj új emberekkel, tanuld amit akarsz. Attól, hogy állsz és sírsz, az élet pörög tovább, és ha a múltra figyelsz egy idő után már nem látod a jövőt. Ha változást akarsz, változtass! Attól, hogy depis vagy, nem lesz jobb. Találj célt, ne hisztizz!
Bocs a durva megfogalmazásért.
Köszönöm szépen a válaszokat! Hát nem olyan könnyű úgy talpra állni hogy nincs senkim, nincs kivel elmenni szórakozni, meg sehova. Közben anyám folyamatosan szid, apám pedig nem beszél velem mert hülyeségnek tartja a szakváltást...
Utolsó előtti, küldtem emialt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!