Kezdek depressziós lenni. MIÉRT hiszik azt az emberek, hogy én tehetek arról, hogy nem jár még a lányom?
Az enyem 15 honaposan kezdett el jarni. Eszembe sem jutott, h depis legyek, teljesen egeszseges. Azota mar lassan 3 eves. Es meg pelenkas :) de en leszarom mas velemenyet.
Nyugi csajszi! En sosem hasonlitgatom a gyerekekemt masokhoz.
Ha mások okoskodása ennyire megvisel, szerintem is jobb lenne, ha nem járnátok ilyen emberek társaságába. Végül is heti kétszer mentek fejlesztésre, tehát nem ültök mindig otthon. Én még olyan ismerősökkel járnék össze a helyetekben, akik megértik a problémát és nem bántanak. A közösségi oldalakat pedig ugyancsak hanyagold egy ideig.
Nagyon sajnállak, megértem, hogy frusztrálnak a buta megjegyzések. Csak annyit tudok mondani, hogy ti mindent megtettetek, ezt te is tudod, és jó úton haladtok. Nem kell már sok idő szerintem, és állni, járni fog a kislányod. Sokszor hallottam már, hogy minél hosszabb ideig mászik egy baba, annál jobb, tehát ez is vigasztaljon, hogy ő most a mászást gyakorolja, és ha már eleget gyakorolta, és az egyensúlyérzéke is megfelelően kialakult, el fog indulni.
Egyébként nem jól tudom, hogy a nagykönyv szerint másfél éves korukig kezdenek el járni a babák?
Annyira szeretnék neked segíteni! Én is hasonló cipőben jártam csak épp a beszédfejlődés miatt. Az egész a saját aggodalmadból indul ki. Úgy látom, te mindent megteszel a kislányodért, és biztos vagyok benne, hogy a fejlesztők, konduktorok nagyon sokat segítenek is nektek. Próbálj meg a környezeteddel keményebb, határozottabb lenni. Ne menj bele az aggodalmaskodókkal beszélgetésbe. Állítsd le a legelején határozottsággal, és meg is kérheted őket, hogy állítsák le magukat.
Én azt figyeltem meg, hogy ha nem hagyom magam, határozottan és szűkszavúan kiállok a gyermek és a mi nevelésünk mellett, akkor azt a környezet is elfogadja, de legalábbis nem szólnak egy szót sem többet. Amíg az aggodalmat és a tanácstalanságot érzik, folyton mindenbe belepofáznak.
Kitartást nektek és foglalkozz magaddal is! Neked is kijár a pihenés, az hogy mással is foglalkozz, ne csak a kislányoddal. Ő meg fog küzdeni a járással, de erre nem szabad, hogy rámenj, szüksége van rád az egész családnak, hogy biztos, erős hátország legyél. Vigyázz magadra is!
Láttál már olyan egészséges gyereket, aki négykézláb ment az oviba? :)) Nem ugye?
Elvitted, semmi baja, így ne aggódj. Akkor kell aggódni, ha több doki is egyértelműen ezt mondja..
Anyóst, meg mindenkit osszatok ki határozottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!