Beadatni vagy ne? PREVENAR kérdés! Érveket és ellenérveket várok!
Én beadattam, de a következő gyerekemnek már csak a kötelezőeket fogom.
A kötelezővel együtt adták be a kisfiamnak, és eléggé megviselte. Tartósan magas láza volt, nagyon szenvedett. Ezt megspórolhattam volna.
Köszönöm a válaszokat!
Tegnapi 21.23-as! Pontosan így gondolom én is. Szerintem sem kell sokkolni a csecsemőket, annyi oltással. Nem árt, ha megkapják, de bőven elég 1 éves kor után is. Köszi a linket is!
Beadattam az első gyermekemnek még 2009-ben az oltást, mert azt mondta az orvos, hogy ajánlja. A gyerekem 2 hét múlva tüdő gyulladást kapott (1 éves volt) előtte semmilyen betegsége soha nem volt még csak hőemelkedése sem. Kezeltem 4 napig mikor újra elmenem az orvoshoz kiderült, hogy két oldali középfülgyulladása van. Aki tudja pont ezek ellen véd az oltás...Két nap mulva fulladásos köhögés jött rá. Kórházban kötöttünk ki. Sem a gyerekorvos sem a kórházi orvos nem adott antibiotikumot mikor megtudták 2 hete kapott prevenar oltast.Ekkor a gyerekem 1 hete volt egyfolytában lázas fogyott 1 kilót és nagyon rosszul volt. 3 hétig volt összesen beteg. A kórházban nem mondták, hogy a prevenaról volt, de hát...
1 évre rá kezdődtek a folyamatos középfül gyulladásai. Antibiotikumok nem használtak voltam 5 orvosnál mandulájára nem mondtak semmit nem tudtak vele mit csinálni. Ezek 1 év után elmúltak 6 szor volt középfül gyulladása. Amikor találkoztam a rendelőbe egy anyukával ugyan ezeket a tapasztalatokat mondta el a prevenar oltás után.Neki is tüdőgyuszi és középfül gyulladás...
Ezek után a második gyerekemnek nem adattam be az oltást a gyerek orvos nagy felháborodására, miközben az orvos is tudja, hogy Magyarországon eddig kísérleti fázisban volt az oltás. Nem hitte el hogy ettől betegedett meg a gyerek, pedig jelentenie kellett volna. Ezek után meg bevezetik kötelezővé??????????KINEK AZ ÉRDEKE MINKET GYEREKEINKET MÉRGEZNI!!!!!Akinek hasonló tapasztalata van ossza meg....Hogy kötelező lett én is terjeszteni fogom, hogy másokkal ne történjen meg....
Szia! A Prevenar nem kötelező védőoltás. Most is ugyanúgy csak választható, viszont ingyenes 2 éves kor alatt. Az ajánlás szerint 2,4 és 15 hós kötelező oltással egy időben adják be általában, de ettől azért el lehet térni(orvosa válogatja).
Én nem hallottam semmiféle olyan változásról, hogy kötelezővé akarnák tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!