Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatni vagy ne? PREVENAR...

Beadatni vagy ne? PREVENAR kérdés! Érveket és ellenérveket várok!

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 10:30
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Én beadattam javasolta a gyerekorvos és meggyőzött nem tudom már az indokokat mert 1 éve volt,de aztán semmi más nem kötelezőt nem adattam be.Mást is ajánlott később de mondtam nem .Prevenar oké,de semmi mást nem akartam...
2012. febr. 8. 10:42
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
mi beadattuk,meg az agyhártyagyulladás ellenit is,de más nem kötelezőt nem akartunk,nem jó azért a sok oltás,a bárányhimlő ellenit,pl feleslegesnek tartom,az a jobb ha gyerekként átesik,mert felnőttkorban súlyosabb
2012. febr. 8. 10:43
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
2.vagyok,nagyon megbízható orvos csak ezt a kettőt javasolta,már én sem tudom az indokot
2012. febr. 8. 10:44
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én beadattam 2 és 4hónaposan kapta meg.Nem tudok érveket felhozni,ha csak annyit nem ,hogy úgy gondoltam,hogy ezzel is a babámat óvom egy veszélyes szövődményekkel járó betegségtől.

Semmi problémája nem lett az oltástól,még csak hőemelkedése sem volt.

2012. febr. 8. 10:48
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Beadattuk mi is, orvos javasolta, én meg hittem neki, hiszen ez az ő szakterülete, hogy kérdőjelezhetném meg ezen a téren. Úgy gondolom, hogy nem ördögtől valók ezek a védőoltások, fölöslegesen nem kínoznám a gyerekemet, de ha megvédi őt valamitől, akkor ennyit kibírunk. Márpedig igen komoly betegségek ellen védenek, és nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha később az én hanyagságom és felelőtlenségem miatt betegedne meg a babám. Annyi betegséget kaphatnak el ezen kívül, amik ellen nincs védőoltás, hát ha már van ilyen lehetőség, akkor védjük őket. Én így látom, éppen ezért adattam be még más védőoltásokat is, van orvos a családban is (elég neves a maga területén) és ő is javasolta. Így kettőjüknek már főleg hiszek. Sőt most lesz aktuális a bárányhimlő elleni és a kullancs elleni védőoltás is, valószínűleg azokat is meg fogja kapni, a védőnőnk is szorgalmazza, mert szerinte már annyira mutálódnak a különböző vírusok, hogy nagyon csúnya dolgokra képesek a gyerekek szervezetében. A védőoltás mellett is elkaphatják pl. a bárányhimlőt, csak sokkal gyengébb lefolyású lesz, és bizonyított, hogy amióta oltják a gyerekeket ez ellen, nálunk pl. lényegesen kevesebb és enyhébb lefolyású bárányhimlős van. Nekem ez már meggyőző érv.

Tudom, sokan vannak a védőoltások ellen és fölösleges plusz kiadásnak tartják, de szerintem nem hiába találták ki.

Itt egy saját példa: mi megvettük a rota ellenit is, és amikor karácsony előtt ledöntötte a fél családot lábról egy elég makacs hányós-hasmenős vírus, a 10 hónapos fiamnak szerencsére semmi baja sem lett. Hogy ettől-e vagy sem, nem tudom bizonyítani, de ha igen, akkor már megérte rászánni a 34ezer forintot.

2012. febr. 8. 10:56
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig fizetős volt, nyilván azért lett ingyenes, mert fontos védőoltás.

Egy súlyos tüdőgyulladásba bele lehet halni, szerintem sokkal kisebb az a kockázat, hogy tudod, hogy otlás után talán lesz mellékhatás, max. 1x belázasodik, 1 napig talán nyűgös lesz, és ennyi, egy durva betegségtől megvédheted, ellenállóbbá teheted.

Nem tudok ellenérvet mondani, persze biztos lehet, de az előny-kockázat mérlegelésénél a kockázat csak egy kis láz lehet, ez legyengített baktérium, ami betegséget nem okozhat, a hordozó anyag aggasztott engem, abban nincs-e káros anyag, de nincs, gondolkozzunk, hiszen babáknak csinálják, ajánlja szinte minden orvos, és kétlem, hogy mindenkit lefizetnének... :)

2012. febr. 8. 11:32
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, beadattam! Az agyhártyagyull. életveszélyes LEHET, sokkal nagyobb %-ban, mint mást vírusos betegség. Már az ismétlő 3.-at is megkapta a kislányom-előrébb hoztuk az oltást-, mert most nagyon durva járvány van kialakulóban-sajnos. (Jelenleg annyi baba fekszik a László kh. intenzív osztályán, amennyi a tavalyi évben volt összesen)
2012. febr. 8. 11:34
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

10.56-os teljesen egyetértek veled!

Ha lányod van, a bárányhimlőt gondold át, azért mert nem tudják pontosan, meddig véd, és ha netán akkor jönne ki rajta valami, amikor babát vár, az nagy baj.

Mi is beadattunk mindent, nem akarok tűpárnát csinálni a babámból, de tényleg a sok betegségből ez csak az a pár durva betegség, ami ellen van védőoltás, hát akkor ezektől megvédem!

Nem is értem, aki nem adatja be, vagy nem érti, miért kell.

2012. febr. 8. 11:36
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

11.34-es az a neis vac, a meningococcus elleni, az az agyhártyagyulladásra való.

Tényleg járvány van?

Mekkora a babád? Ezt 1 évesen kell ismételni, ugye?

Mert a prevenar 2,4,15hónaposan kell. Pneumococcus ellen való.

2012. febr. 8. 11:37
 10/26 anonim ***** válasza:
2.vagyok,utolsó mi azt adattuk be most 9 hónapos 2 hónap múlva kell az ismétlő,még 1 éves kor előtt
2012. febr. 8. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!