A Prevenar emlékeztető oltását 15 vagy 18 hós-an kell beadni?
Az attól függ mikor kapta az elözöt. az oltások között minimum 4 hét teljen el.
nekünk 4x adták be és egyben a kombival (hepatitis stb...) az utolsó 11 hósan volt. ti is a kombival kaptátok?
1-es vagyok. Nem tudom mi az a kombi. De Hepatitis B-t csak 7. osztályban oltanak kötelezően. Csak az a baba kap csecsemőkorban, akinek az anyja fertőzött, vagy nem ment el terhesen a vérvételre. Persze ha külföldi vagy, ahol a 6 komponensű oltóanyagot adják már két hónaposan (abban Hepatitis is van) akkor bocsi.
A Prevenarból már min. 2 éve nem adnak 4 oltást Mo-on, csak 3-at, mert állítólag már nagy az átoltottság, és így sporólnak megy egy oltást (vagyis az árát). A hivatalos ajánlás szerint 2,4 és 15 hónaposan kapják a Prevenart (a kötelező oltással egyidőben), de ettől az orvos eltérhet.
Sziasztok!
Köszönöm.
Átmenetileg külföldön vagyunk, de a magyar rend szerint oltatunk, ezért kérdeztem.
Köszi, sziasztok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!