Beadatni vagy ne? PREVENAR kérdés! Érveket és ellenérveket várok!
Ja, igen, biztos ez dokifüggő is, nekünk hozzácsapta a 3 hós oltáshoz, meg 5 hósan kapta, és 1 évesen kell ismételni.
2 hónaposan van az infanrix + prevenar
3 hónaposan infanrix + neis van
4 hónaposan infanrix + prevenar
5 hónaposan neis vac
12 hónaposan neis vac
15 hónaposan prevenar
Mi a rotát is beadattuk,azt fejből nem tudom, mikor, de 3-5 hónapos kora között, 2 részes oltás.
11,47-es kavarodás van...
a kérdező prevenart írt, az a pneumococcus elleni, azt 2,4 és 15 hósan kell adni, te erről írtál szerintem.
a járvány a neis vac, meningococcus kapcsán került szóba, ami orvosfüggő, mikor adja be.
Én be fogom adatni a Prevenart, de majd csak 1 éves kora után, amikor már csak egy oltás kell (hivatalos oltási ajánlás szerint 2,4,15 hósan kapják). Egyrészt azért, mert a kötelezőket is 2 hónapos csúszással kapta a folyamatos húgyúti fertőzései miatt, ill, mert eleve jobbnak látom, ha egyszerre csak egy oltást kap, viszont agyonböködtetni sem akartam. Másrészt 1 éves kor után már elég fejlett az immunrendszere, ami nem mondható el egy 2 hónaposról.
Az oltóanyagban a pneumococcus 13 féle szerotipusa található, az oltóanyagban nincsen tiomerzal, amitől sokan félnek.
Egyéb összetevői az elölt korokózokon kívül: Nátrium-klorid (konyhasó), szukcinilsav (veszélytelen ált. ízfokozóként, vagy savanyúságot szabályozó anyagként használják az élelmiszeriparban, ismertebb nevén borostyánkősav), Poliszorbát 80 (veszélytelen, a zsíranyagcserébe kerülve lebomlik), injekcióhoz való víz
Ez jó oltóanyag, és ráadásul 2 év alatt ingyenes. Egy olyan baktérium ellen véd, ami okozhat tüdőgyulladást, középfülgyulladást, nagyon ritka esetben agyhártyagyulladást (lehet emiatt keverte valaki vmelyik hsz-ben a meningococusszal?) ill felső légúti fertőzéseket.
Írok ellenérvet is, mert azt még senki sem írt: minden védőoltás végsősoron beavatkozik az immunrendszerbe, ami nem biztos hogy jól sül el. Ráadásul ha egy idő után nagy lesz az átoltottság, akkor lehet hogy előtérbe kerülnek az esetleg még veszélyesebb szerotipusok.
Ettől függetlenül én beadatnám, ha a babád egészséges.
Belinkelem az alkalmazási előiratot, hátha érdekel: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!