Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatni vagy ne? PREVENAR...

Beadatni vagy ne? PREVENAR kérdés! Érveket és ellenérveket várok!

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 10:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
10:56-os vagyok! Ezt nekünk nem mondták, de nyilván azért, mert fiam van :-)
2012. febr. 8. 11:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam én sem hogy járvány van! És nem is hozták előbbre az oltás 3. részét, ugyanúgy csak 15 hónaposan fogja megkapni, és az még 4 hónap! Remélem azért figyelnek ezekre a dolgokra, és szólnak, ha mégis lehet előbbre venni és a megbetegedések száma indokolttá teszi.
2012. febr. 8. 11:47
 13/26 anonim ***** válasza:

Ja, igen, biztos ez dokifüggő is, nekünk hozzácsapta a 3 hós oltáshoz, meg 5 hósan kapta, és 1 évesen kell ismételni.

2 hónaposan van az infanrix + prevenar

3 hónaposan infanrix + neis van

4 hónaposan infanrix + prevenar

5 hónaposan neis vac

12 hónaposan neis vac

15 hónaposan prevenar

Mi a rotát is beadattuk,azt fejből nem tudom, mikor, de 3-5 hónapos kora között, 2 részes oltás.

2012. febr. 8. 11:49
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

11,47-es kavarodás van...

a kérdező prevenart írt, az a pneumococcus elleni, azt 2,4 és 15 hósan kell adni, te erről írtál szerintem.

a járvány a neis vac, meningococcus kapcsán került szóba, ami orvosfüggő, mikor adja be.

2012. febr. 8. 11:51
 15/26 anonim ***** válasza:
Beadattuk!Doki és védőnő javaslatára.Már túl vagyunk a harmadikon is. :)
2012. febr. 8. 12:01
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi is beadattuk. Erre még az én oltásellenes (orvos) férjem is igent mondott.
2012. febr. 8. 12:13
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
11:34-es vagyok. Sajnos tényleg járvány van. A gyerekorvosunk hívta fel a figyelmemet rá.
2012. febr. 8. 12:51
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Inkább egy kis szuri, mint nagy betegség, láz, és küzdelem. Én csak ennyit tudok felhozni. És igen akkor inkább a bárányhimlő ellen is oltás. Szörnyű betegség, szerintem "kínzás" a gyereket alávetni egy olyan betegségnek, ami megelőzhető.
2012. febr. 16. 20:52
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Én be fogom adatni a Prevenart, de majd csak 1 éves kora után, amikor már csak egy oltás kell (hivatalos oltási ajánlás szerint 2,4,15 hósan kapják). Egyrészt azért, mert a kötelezőket is 2 hónapos csúszással kapta a folyamatos húgyúti fertőzései miatt, ill, mert eleve jobbnak látom, ha egyszerre csak egy oltást kap, viszont agyonböködtetni sem akartam. Másrészt 1 éves kor után már elég fejlett az immunrendszere, ami nem mondható el egy 2 hónaposról.

Az oltóanyagban a pneumococcus 13 féle szerotipusa található, az oltóanyagban nincsen tiomerzal, amitől sokan félnek.

Egyéb összetevői az elölt korokózokon kívül: Nátrium-klorid (konyhasó), szukcinilsav (veszélytelen ált. ízfokozóként, vagy savanyúságot szabályozó anyagként használják az élelmiszeriparban, ismertebb nevén borostyánkősav), Poliszorbát 80 (veszélytelen, a zsíranyagcserébe kerülve lebomlik), injekcióhoz való víz

Ez jó oltóanyag, és ráadásul 2 év alatt ingyenes. Egy olyan baktérium ellen véd, ami okozhat tüdőgyulladást, középfülgyulladást, nagyon ritka esetben agyhártyagyulladást (lehet emiatt keverte valaki vmelyik hsz-ben a meningococusszal?) ill felső légúti fertőzéseket.

Írok ellenérvet is, mert azt még senki sem írt: minden védőoltás végsősoron beavatkozik az immunrendszerbe, ami nem biztos hogy jól sül el. Ráadásul ha egy idő után nagy lesz az átoltottság, akkor lehet hogy előtérbe kerülnek az esetleg még veszélyesebb szerotipusok.

Ettől függetlenül én beadatnám, ha a babád egészséges.

Belinkelem az alkalmazási előiratot, hátha érdekel: [link]

2012. febr. 16. 21:13
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
nekem azt mondta a dokim, sokkal kevesebb antibiotikumot ír, mióta ingyenes és szinte minden gyerek megkapja
2012. febr. 16. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!