Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukak segitenetek? Nem...

Anyukak segitenetek? Nem tudjuk hogy oldjuk meg?

Figyelt kérdés
A helyzet a kovetkezo:egy szobas lakasba lakunk,van egy 14honapos kislanyunk ,jelenleg mind 1 szobaban alszunk.A nappali egybe van a konyhaval.Nyarra varjuk a kistesot de nincs lehetosegunk addigra elkoltozni.Helyunk lenne eleg de nem tudom hogy csinaljuk.Legyen a nagyobb a szobaba egyedul es mi a picivel kint a nappaliba?Hogy nez az ki ott alszok ahol fozok?Vagy az elejetol lehet a 2gyerek egy szobaba?Velemenyek?
2012. febr. 7. 14:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Amíg nagyon pici a kisebbik, addig én magunk mellé tenném, mert ha kelni kel hozzá éjjel, akkor csak gyorsan felkelek, megszoptatom stb., és a másik gyerek addig nyugodtan ellehet a másik szobában.

A nagy megszokná idővel a kicsit, és mikor a kicsinek is van már valamilyen napirendje, akkor mehetnek egy szobába.

Legalábbis most nálunk ez a terv.

Ha kicsi a hely, akkor ez van, nincs abban semmi gáz, ha a nappaliban vagytok átmenetileg a kicsivel. Ez csak pár hét lenne.

2012. febr. 7. 14:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én is így nőttem fel szoba konyhában. Szüleimmel és a nővéremmel egy szobában laktunk. Sajnos mi sem tudtuk megoldani a költözést. Önkormányzati lakás volt.
2012. febr. 7. 14:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
13 hónap van a két lányom között, és mindig egy szobában voltak/vannak, a kiságyaik is egymás mellett vannak.
2012. febr. 7. 14:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is egy szobánk van, mikor megszületett a kis tesó, akkor mi abban az egy szobában aludtunk mind a négyen,és még mindig így van.Én már szeretném ha külön aludnának ők ketten a szobában, a mienk meg lenne a nappali(mondjuk nekünk nem egyben van a konyhával a nappali rész külön van úgyhogy szobának is tudnám használni)de egyszerűne nem akarják a gyerekek(2,5 és 5 évesek),na de nyáron eljön az ideje és csak hozzá szoknak majd.

Na szóval a lényeg az,hogy nem zavarják egymást az alvásban vagy ilyesmi,ha a kicsi esetleg sírt akkor nálunk a nagyobb észre sem vette aludt mint a bunda.Úgyhogy szerintem egy próbát megér,hogy egy szobában aludjanak.

2012. febr. 7. 14:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi ia hasonlo helyzetben vagyunk, en nemsokara szulok. Meg mindig nem tudom ki hol fog aludni az elso par honapban amig a picinek is lesz napirendje. De azt tudom, h en pl nem teszem a nappaliba a kicsit, mert akkor mi van a nappali alvasaival, ha jonnek vendegek...Ot mindenkepp a haloba tesszuk, akkor meg ertelemszeruen en is ott leszek, mert szeretem ha a kozelemben van. Na de akkor mi lesz a amsik gyerekkel? Meg nem tudom...
2012. febr. 7. 14:32
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem bárhogy lehet jó.

Mi úgy csináltuk nagyjából, ahogy az első írta. Az első hetekben ott volt mellettünk a kicsi. De aztán bekerült a nagy mellé.

Mi nem próbálkoztunk egyből a nagyhoz tenni, de az is lehet jó megoldás. A gyerekek könnyen tudnak alkalmazkodni általában.

2012. febr. 7. 14:33
 7/13 A kérdező kommentje:
Koszi a gyros valaszokat.Azt hittem (naivan) csak nekem vannak ilyen problemaim a lakassal.:D
2012. febr. 7. 14:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Valami itt nem stimmel. Ha van egy szobátok meg egy nappalitok, akkor nem egyszobás lakásban laktok, hanem minimum 1,5 szobásban...

Amúgy meg ekkora lakásban simán meg lehet oldani a dolgot. A gyerekeké a háló a tiétek a "nappali". Úgy kell berendezni (cserélni estleg pár bútort), hogy jó legyen. Lakberendezési áruházakban sok jó ötletet lehet találni erre vonatkozóan.

2012. febr. 7. 14:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Nálunk van két helység.A belsőből alakítottunk ki egy szobát és a szekrénysorral van elválasztva a belső helyiség másik fele, a fürdő.

A külső helyiségből kifele jövet (nincs ajtó) van a nappali kialakítva és utána van egy kis konyha rész és a bejárat.

A szobában vagyunk jelenleg mi és a 2 éves lányom,a nappaliban a két helység átjárójának a sarkában van a 5 hós fiam kiságya.Régen ott a lányom aludt!Pár éven belül cserélnünk kell egy szobával nagyobbra,hogy elférjünk,de amíg ilyen kicsik,elég a hely!

2012. febr. 7. 14:48
 10/13 anonim ***** válasza:

1 szobás lakásban hogy van 2 szoba???

attól, hogy francia konyhátok van nincs kevesebb szobátok.

szóval ti egy 2 szobás lakásban laktok, ahol vagy a nappaliból csináltok hálót és a hálóból gyerekszobát, vagy a háló marad háló és mind a négyen ott alszotok.

ha a nagy veletek alszik akkor így is lehet. ha külön szeretnétek rakni akkor menjetek ki a nappaliba. attól, hogy a konyha is ott van... szóval nem kell mindenből problémát csinálni, sokan felnevelnek 2 gyereket egy 2 szobás lakásban.

esetleg ha nagyon zavar kérd meg apát, hgy falazza le a konyhát

2012. febr. 7. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!