Anyukák! A ti babátok engedi irányítani a kezét hogy megtanulja bedobni a formákat a formabedobóba, vagy a piramisgyűrűnél rakosgatni, fa puzzlenél a formákat a helyére rakni?
Szerintem normális. Mert ő szeretné megfigyelni, ő szeretné majd csinálni. Direktbe irányítva nem szeretik a gyerekek, de ez normális.
A megfigyeléssel ő már nagyon sokat tanul, ez elég lesz neki arra, hogy majd idővel egyedül is megcsinálja. Lehet pár hónap múlva, de lehet majd csak jó sokára. A lényeg most, hogy megfigyeljen.
mert most még abban a folyamatban van amikor kipakol csak balöle. egyenlöre az érdekli csak hogy jön az onnan ki.
Hogy megy be egy kicsit sem érdekli. az mjad kb 12-14 hós kora körül jön el. akkor rájön hogy ezt be is lehet tenni, és nem is egyszerüen.
Nekem ekkor már hagyta habár nem kellett, mert forgatni már tudta csak a lyukat mutattam meg neki és bele dobta. Ugyan ez a gyürüs játékkal is. elöször csak leszedi, majd kb ugyan ebben a korban elkezdi érdekelni hogyan megy rá.
mi kaptunk olyan gyürüset ami nagyon vékony és kicsik a gyürük (fa játék) és ezt még csak kb 1 hónapja kezdte el érdekelni vissza rakni pedig a nagyokat már rég tudja.
A lányom sem engedte. Eleinte beledugtam félig a formát, és ő tolta bele. Most azt csinálom, hogy nem a kezét fogom, hanem a formát. Így már egész ügyes. A kört például már egyedül is be tudja dobni, a többit még nem.
11 hónapos kislány anyukája
Én sem irányítottam a kezét, azt akartam, hogy akkor és úgy csinálja, amikor és ahogy ő akarja.
Azzal is megtanulta, hogy nézte mit csinálok, nem kellet direkt erre tanítani.
Ne irányítgasd szerintem!!Még nagyon pici ehhez!!Majd mikor érdeki úgyis elkezd vele játszani!Nekünk is már régóta van ilyen játékunk, de rá se nézett kb 1 éves koráig, pedig mutogattam neki.Aztán elkezdte érdekelni, 1-et,1-et bedobott úgy, hogy megmutattam hova kell.
Kb 14-15 hónapos korától hozza és bedobáljuk együtt az egészet.De még mindig én mutatom hova kell, viszont már szépen beteszi.
Hagyd, hagy fejlődjön a saját ütemében, látni fogod mikor már érett rá!
Az én lányom 10,5 hónapos volt, amikor kapott formabedobót, sosem engedte, hogy irányítsam, sőt eleinte nem is úgy használta ahogyan kell. Nekünk ez a fajta van [link] , levehető a teteje, és a vödör résszel játszott inkább, abba pakolgatott dolgokat, vagy csak úgy belerakta a formákat. Kb. 18 hónaposan, már úgy játszott vele, ahogyan kellett, de nem mindig találta el mi hova való, ha nem ment bele a forma inkább ott hagyta. :-) De most 2 évesen, már fél perc sem kell és belerakja a formákat a helyére szépen, nagyon ügyes.
Szóval, hagyd had fedezze fel ő a dolgokat!
Hagyd békén!
Nagyon jó, ha érdekli, ahogy te bedobálod, ő meg kiszedegeti. Ha ez tetszik neki, játsszatok így. ebben a korban az is tökéletes, ha egyszerűen agy vödörbe pakol ki és be.
Mindig azt néz, mit élvez a kicsi, az a legjobb fejlesztőjáték. Saját erőből, ügyességből végzett tevékenységekre gondoltam, nem TV bámulásra, vagy holdkompban gurulászásra. (Bár a kérdésed alapján pont rólad nem hinném, hogy tv-vel szórakoztatnád a gyermeked.)
én se irányítgattam soha a kezét.
az a lényeg, hogy ő jöjjön rá a dolgokra, fedezze fel, nem pedig a betanítás :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!