Kedves Anyukák, csak én parázok be mindig, amikor ezt az oldalt olvasom? Egyszerűen rettegek, h teherbe esem. Más is beparázik néha az itt olvasok kérdések és válaszok olvasása után?
RENGETEG ismerősöm van aki spirál mellett lett terhes(és tabi mellett).De gumival még senki az ismeretségi körömből.Ahogy látom,hallom a beszélgetéseim alapján,a spirál mellett a leggyakoribb a "becsúszott" baba!!!
Nekem 2 van,de én is félek egy újabb terhességtől,őszintén szólva,én a kritikus napokon gumival sem merem.:S
Azt azért ne felejtsd el, hogy ez (hogy úgy mondjam) nem reprezentatív. Egyrészt nagyon sokan a védekezés címszó alatt értik pl. a megszakított közösülést, másrészt ez egy olyan oldal, ahol a problémádról tehetsz fel kérdést vagy egy adott dologról (pl. spirál) érdeklődhetsz. Több az esélye annak, hogy odaírja, hogy vigyázz vele, én terhes lettem mellette (egyébként én is így jártam), mint az, hogy minden oké vele.
Egyébként egy szösszenetet még engedj meg: az, hogy a szíved mélyén szeretnél még egy gyereket, soha nem fog elmúlni - szerintem. Ezt a taníttatás és egyéb költséges dolgot viszont soha nem értettem. A szülő felelőssége és kötelessége, hogy ha már van gyereke (tök mindegy, hogy 1 v. 8), akkor úgy alakítsa az életét, a karrierjét, hogy mindegyiknek jusson. Picit régebben egy sokgyerekes (3-5? passz) anyuka fogalmazta meg nagyon jól, ők minden egyes gyerekkel anyagilag is jobban helyrejöttek (akkor még nem volt családi adókedvezmény), ugyanis amint kiderült, hogy jön a következő baba, akkor összedugták a fejüket a férjével és gondolkoztak. És cselekedtek. Valamilyen szinten nálunk is így van. Amikor gyermektelenek voltunk éppen, hogy annyi pénzünk volt, hogy az albérletet, rezsit és a kaját ki tudtuk fizetni. Most várjuk a 3. gyerekünket, saját (de hiteles) házunk van, van kocsink, én már évek óta itthon vagyok babázni, mégis havi szinten 50-150eFt-ot félre tudunk tenni. Igaz, hogy közben a harmadik munkahelyén van a férjem, elköltöztünk 50 km-rel arrébb (Pestről vidékre), tudatosabban vásárolunk, nyáron saját zöldséget termesztünk a kertben, jobban megnézzük, hogy hova megyünk nyaralni, de megyünk, stb.
Akkor, hogy teljes legyen a paletta, íme az én esetem: óvszerrel védekeztünk, de kiszakadt. Másnap elmentem orvoshoz, felírta a 72 órán belül bevehető tablettát. Be is szedtem. ÉS terhes maradtam!
Én azért nem rettegek, hogy teherbe esek. Most is óvszerrel védekezünk és amíg szoptatok ez így is marad. Pedig igen könnyen teherbe tudok esni (mindkét gyermekünknél kb 1-2 alkalom kellett hozzá).
Tegyél meg mindent a védekezésért. Ha mégis beüt a "baj", akkor pedig ráérsz majd akkor aggódni és agyalni, hogy mi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!