Mit csináljak, ha egyszerüen nem hajlandó szót fogadni 1,5 éves lányom?
Ne engedd meg neki. Vidd el onnan,tedd be a szobájába,ha nem használ,akkor üss egy kicsit a kezére vagy a popójára!
Ha csak rászólsz,és látja,hogy ez csak duma,akkor röhögni fog mindig rajta!
Tudom, sokaknak most nagyon nem fog tetszeni, amit írok, de én nagyon kritikus helyzetekben bizony rácsapok a pelusára. Eddig talán háromszor volt rá szükség, és hatott! Nem fáj neki, nem is sír utána, csak odajön, hozzám bújik és magyaráz édesen. Legközelebb pedig, ha újra próbálkozik, csak annyit mondok, hogy emiatt már múltkor is mérges voltam, és abbahagyja.
Kizárólag olyan helyzetekben fordult eddig elő, amikor tudatosan rossz volt (látszik a szemén), és a sokadszori rászólásra sem fogadott szót, hanem egyszerűen kiröhögött. Nem vagyok a tekintélyelvű nevelés harcos híve, sem a büntetésközpontúságé, de attól még azt gondolom, hogy a tiltó szülő kinevetése olyan dolog, amit már egészen kicsi korban sem szabad hagyni.
millió büntetés létezik :)
lényeg, hogy akkor ott büntesd meg, mert egy ekkora gyerek nem tudja mi az a tegnap meg holnap.
én pl. mikor ilyen kicsi volt, csináltam azt, hogy beállítottam a sarokba, elé álltam, hogy ne tudjon szökni de hátat fordítottam és nem szóltam hozzá.
ez így 1 perc, utána már nem akarta azt csinálni amiért a büntit kapta.
ha dobál valamit akkor jól látható helyre de el nem érhető helyre tesszük azt. pl. egy magas polcra. ez is nagy büntetés nekik :)
Csinálj bármit, bármilyen büntetést, de SOHA NE ÜSD MEG! Soha! A legkisebb ütés is nagy károkat okoz. Több kutatás kimutatta, hogy azok a gyerekek akiknek kis korukban a kezére ütöttek, sokkal kevésbé bátrak, kezdeményezőek, nem akarnak új dolgokat felfedezni. Rosszab lesz a viszonyuk a szülővel, stb. Szóval, ne haragudj, hogy így írom, de tényleg
SOHA NE ÜSD!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!