Csak én vagyok túl óvatos, és tényleg mindenki viszi sétálni a babáját?
Tavaly, amikor még csak féléves volt a kisebbem és két és fél éves a nagyobb, akkor a kicsit beraktam a babakocsiba, van bárányszőrméből készült bundazsákja, remekül elvolt benne, a nagyobbom meg full élvezte a havat, a kinnlétet.
Mostanra a kicsi is másfél éves és minimum másfél órát kinn is akar lenni, rohan, belehasal a hóba és kacag... Most ezt vegyem el tőle?
Jövőre megint fél év körüli babóm lesz télen, akkor már a két nagyot kéne benntartani valahogy... Hát nem. Nincsenek a gyerekek cukorból, a levegő kell nekik, élvezik is, jó minőségű, vízhatlan, meleg ruha kell a nagyokra, jó meleg bundazsák a babakocsiban a picire és hajrá! Egyébként a szélvédett babakocsiban, bundazsák+lábzsákban még majdnem melege is szokott lenni a piciknek. Ha szakad a hó, akkor meg ott az esővédő.
2 gyerekem van, én egyszer sem néztem meg a hőmérőt, hogy hány fok van. :))
A nagy 3,5 éves a kicsi 13 hónapos!
Ha nem vízszintesen esett a hó az orkán erejű széltől én bizony kivittem őket!
Addig voltunk míg mindenki jól érezte magát. Tegnap is 1 órát sétáltunk, hattyúkat nézegettünk a Dunán, tök jó volt.
Sőt, ez a hideg végre mindenkinek rendbe vágta az orrát, mert apánk is meg a két gyerek is hetek óta szenvedett, mióta jött ez a hideg egyiküknek sincs kutya baja sem.
Ezt én sem hallottam, hogy -5 fok alatt nem lehet kivinni. Nekem azt mondta a doki, hogy -5 fok alatt lehetőleg fél óránál többet ne aludjon kinn a kocsiban, de ennyi. Én a nagyot is mindig vittem ki, bármilyen hideg is volt, és 3 éves koráig nem volt beteg!
Kedves kérdező, nem tudom számít-e, de most este mondták a híradóban, hogy ilyen hidegbe 6 éven aluli gyereket inkább ne vigyenek ki a szülők mert a szabadon lévő testrészeiken könnyen fagyási sérüléseket szenvedhetnek.Első sorban babakocsiban ülő gyerekekre gondolt.
Szóval tény belátásos szerint!Ha úgy gondolod azzal teszel jót, ha nem mentek ki, akkor ne menjetek.
Amúgy szélsőségek mindig vannak, van aki esőben is kiviszi a gyerekét esővédővel....
(egyik korábbi válaszoló)
Itt sokan írják hogy ők bizony kiviszik a gyereket a hidegbe is és nem is betegek.Na ez az a dolog ami nem egészen úgy van hogy azért nem beteg a gyerek mert a legnagyobb hidegbe is kint van.Van amelyik gyerek nem kényes,kint lehet akár órák hosszat is,fetrenghet a hóban kutya baja se lesz.És vannak olyan gyerekek is akik hamarabb megfáznak.
Kedves kérdező!
Nem tudom van e bundazsákotok,mi vettünk a kislányomnak nagyon jó meleg.De ettől függetlenül én se vittem ki 2 napig,mert iszonyat hideg volt itt nálunk.Mi ilyet vettünk.
Én írtam a bundazsákot.
Nézd az én kislányom 22hónapos de még babakocsizunk,és most télre vettük neki.Pedig következő télen már 2,5éves lesz nem fogunk babakocsizni.De elteszem a kis tesónak.Igen nem olcsó,de megéri.Főleg azért mert a gyerek nem fázik benne,és nem kell pléddel takargatni.De mindenki maga tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!