Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok túl óvatos, és...

Csak én vagyok túl óvatos, és tényleg mindenki viszi sétálni a babáját?

Figyelt kérdés
Kislányom már 15 hónapos, de a mai napig tartom magam ahhoz, amit a védőnő mondott, hogy ha - 5 foknál hidegebb van, ne induljunk gyalog útnak.Volt egy hasonló kérdés, ott ketten írtuk, hogy nem visszük -11 fokba, és szakadó hóesésbe sétálni őket, mindenki más igen..A közösségi oldalak tele vannak szánkózó ( de a képen síró ) babákkal, akik ráadásul a rokonaim gyerekei.Nem értem, hogy miért kell hóba, fagyba, esőbe, szélbe minden áron vinni a gyerekeket. Még nézni is rossz!Én csak a boltig mentem le, de paprika vörösre fagyott a kezem, nem csak úgy feküdtem a babakocsiban..úgy sajnálom ezeket a gyerekeket! Jó, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, és itt most nem azokra gondolok, ahol van egy nagyobb gyerek, és oviba, suliba stb. kell vinni.De ha van más választásom, akkor nem viszem -10 fokba! Csak én gondolom így, és vagyok túl aggódó anyuka? ( lányom nem beteges, kétszer volt megfázva a 15 hónap alatt.)
2012. febr. 6. 13:49
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Tavaly, amikor még csak féléves volt a kisebbem és két és fél éves a nagyobb, akkor a kicsit beraktam a babakocsiba, van bárányszőrméből készült bundazsákja, remekül elvolt benne, a nagyobbom meg full élvezte a havat, a kinnlétet.

Mostanra a kicsi is másfél éves és minimum másfél órát kinn is akar lenni, rohan, belehasal a hóba és kacag... Most ezt vegyem el tőle?

Jövőre megint fél év körüli babóm lesz télen, akkor már a két nagyot kéne benntartani valahogy... Hát nem. Nincsenek a gyerekek cukorból, a levegő kell nekik, élvezik is, jó minőségű, vízhatlan, meleg ruha kell a nagyokra, jó meleg bundazsák a babakocsiban a picire és hajrá! Egyébként a szélvédett babakocsiban, bundazsák+lábzsákban még majdnem melege is szokott lenni a piciknek. Ha szakad a hó, akkor meg ott az esővédő.

2012. febr. 6. 15:32
 32/38 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van, én egyszer sem néztem meg a hőmérőt, hogy hány fok van. :))

A nagy 3,5 éves a kicsi 13 hónapos!

Ha nem vízszintesen esett a hó az orkán erejű széltől én bizony kivittem őket!

Addig voltunk míg mindenki jól érezte magát. Tegnap is 1 órát sétáltunk, hattyúkat nézegettünk a Dunán, tök jó volt.

Sőt, ez a hideg végre mindenkinek rendbe vágta az orrát, mert apánk is meg a két gyerek is hetek óta szenvedett, mióta jött ez a hideg egyiküknek sincs kutya baja sem.

Ezt én sem hallottam, hogy -5 fok alatt nem lehet kivinni. Nekem azt mondta a doki, hogy -5 fok alatt lehetőleg fél óránál többet ne aludjon kinn a kocsiban, de ennyi. Én a nagyot is mindig vittem ki, bármilyen hideg is volt, és 3 éves koráig nem volt beteg!

2012. febr. 6. 15:35
 33/38 A kérdező kommentje:
Hú, nem számítottam ennyi válaszra! Tavaly egy-két nap kivételével minden nap voltunk, de nem is volt ilyen szélsőséges a tél, nem emlékszem ilyen kemény fagyokra.És az újszülött kocsink jó zárt, minden oldalról, még a széltől is óvta, és meleg pólyába tettem.Ebben a kocsiban már nem marad meg, a sportkocsiban meg gyorsan átfagy, és olyan vékony a lábzsák része is..nem télre találták ki.Az jó lenne, ha lenne erkélyem, vagy udvarom, de csak egy 3 szobás kis lakásunk van.Nem védem a széltől is, de szoktam hallgatni a szakemberekre egyrészt, másrészt meg ésszerűen csinálok mindent.
2012. febr. 6. 15:46
 34/38 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező, nem tudom számít-e, de most este mondták a híradóban, hogy ilyen hidegbe 6 éven aluli gyereket inkább ne vigyenek ki a szülők mert a szabadon lévő testrészeiken könnyen fagyási sérüléseket szenvedhetnek.Első sorban babakocsiban ülő gyerekekre gondolt.

Szóval tény belátásos szerint!Ha úgy gondolod azzal teszel jót, ha nem mentek ki, akkor ne menjetek.

Amúgy szélsőségek mindig vannak, van aki esőben is kiviszi a gyerekét esővédővel....

(egyik korábbi válaszoló)

2012. febr. 6. 20:48
 35/38 anonim ***** válasza:

Itt sokan írják hogy ők bizony kiviszik a gyereket a hidegbe is és nem is betegek.Na ez az a dolog ami nem egészen úgy van hogy azért nem beteg a gyerek mert a legnagyobb hidegbe is kint van.Van amelyik gyerek nem kényes,kint lehet akár órák hosszat is,fetrenghet a hóban kutya baja se lesz.És vannak olyan gyerekek is akik hamarabb megfáznak.

Kedves kérdező!

Nem tudom van e bundazsákotok,mi vettünk a kislányomnak nagyon jó meleg.De ettől függetlenül én se vittem ki 2 napig,mert iszonyat hideg volt itt nálunk.Mi ilyet vettünk.

[link]

2012. febr. 6. 20:59
 36/38 anonim ***** válasza:
Nekünk is ilyen bundazsákunk van, de az én lányom ezek szerint extra érzékeny a hidegre, mert ebben is fázott tegnap.
2012. febr. 6. 21:24
 37/38 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, láttam a híradót, talán mégse akkora baromság amit kérdeztem..Én se lennék ilyen óvatos, ha már szaladgálna.Nincs ilyen bundazsákunk, biztos jó, de állítólag jövő héten vége a télnek, jövőre meg már jönni-menni fog, most már nem ruházok be rá, sajnos elég drága is.
2012. febr. 7. 07:22
 38/38 anonim ***** válasza:

Én írtam a bundazsákot.

Nézd az én kislányom 22hónapos de még babakocsizunk,és most télre vettük neki.Pedig következő télen már 2,5éves lesz nem fogunk babakocsizni.De elteszem a kis tesónak.Igen nem olcsó,de megéri.Főleg azért mert a gyerek nem fázik benne,és nem kell pléddel takargatni.De mindenki maga tudja.

2012. febr. 7. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!