Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok túl óvatos, és...

Csak én vagyok túl óvatos, és tényleg mindenki viszi sétálni a babáját?

Figyelt kérdés
Kislányom már 15 hónapos, de a mai napig tartom magam ahhoz, amit a védőnő mondott, hogy ha - 5 foknál hidegebb van, ne induljunk gyalog útnak.Volt egy hasonló kérdés, ott ketten írtuk, hogy nem visszük -11 fokba, és szakadó hóesésbe sétálni őket, mindenki más igen..A közösségi oldalak tele vannak szánkózó ( de a képen síró ) babákkal, akik ráadásul a rokonaim gyerekei.Nem értem, hogy miért kell hóba, fagyba, esőbe, szélbe minden áron vinni a gyerekeket. Még nézni is rossz!Én csak a boltig mentem le, de paprika vörösre fagyott a kezem, nem csak úgy feküdtem a babakocsiban..úgy sajnálom ezeket a gyerekeket! Jó, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, és itt most nem azokra gondolok, ahol van egy nagyobb gyerek, és oviba, suliba stb. kell vinni.De ha van más választásom, akkor nem viszem -10 fokba! Csak én gondolom így, és vagyok túl aggódó anyuka? ( lányom nem beteges, kétszer volt megfázva a 15 hónap alatt.)
2012. febr. 6. 13:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Az enyém is 15 hónapos lesz.

Imád kinn lenni. TEgnap kinn voltunk 40 percet, szánkóztunk hóembert építettünk,élvezte nagyon, és persze sírt mikor be kellett jönni. Pedig hideg volt -6 körül.

Viszont tegnap előtt -14,na akkor mi sem mentünk ki.De szegény egész nap hozta a kabátját meg a sapkáját öltözött volna és menni akart ki.

Nincs segítségem,de boltba muszáj menni,így elkerülhetetlen,hogy hidegebb időbe is kivigyem,de abolt itt van gyalog 5 perce. Annyi levegőzés pedig kell!!

2012. febr. 6. 13:59
 12/38 anonim ***** válasza:
17 hóssal ma is kint voltam és nem sírt, szánkóztunk egy jót, végig kacagott és most teljesen jókedvű.Én se fagytam meg, 1 órát voltunk kint.
2012. febr. 6. 14:01
 13/38 anonim ***** válasza:

Szerintem nem arra gondolt a kérdező, hogy napokig bent poshadnak.

Én nem viszem ki minden nap, ha nagyon hideg van, de persze nem ülünk bent egész héten.

Ma pl. kimentünk, gondoltam milyen jó lesz, mert tegnap sütött a nap és lányom is nagyon élvezte. De ma meg itt olyan hideg van, hogy 20 perc alatt kékre fagyott a szánk, és nagyon nem élvezte a lányom. Úgyhogy ennyi, ma 20 percig bírta.

2012. febr. 6. 14:04
 14/38 anonim ***** válasza:
70%
en le leszek pontozva....de en meg ilyet nem hallottam, mogy -5fok alatt nem lehet gyereket kivinni.Szeptemberi a fiam, elözö telem allandoan kint aludt a levegön, most 17 honapos 2* megyünk ki naponta.Es nem Mo.-on elünk, tehat ezt a teoriat követve en oktobertöl-marciusig ki sem mozdulnek!2* volt beteg eddig.Visszaemlekezve az en gyerekkoromra....olajkalyhank volt min27 fok a lakasban, szinte sosem voltam levegön....mert a hidegben megfazol gyere be.....allandoan beteg voltam.
2012. febr. 6. 14:05
 15/38 anonim ***** válasza:
18 hós a fiam. Itt nálunk tegnap és tegnapelőtt -5 körül volt a hőmérséklet, kimentünk kb. fél órára szánkózni, de a vége felé már mondta, hogy 'be' Ma -10:( Biztos, hogy nem megyünk ki. Holnap oltásra kell mennünk, muszáj kategória, de 10 percre van a rendelő.
2012. febr. 6. 14:06
 16/38 anonim ***** válasza:
Tegnap még kint voltunk 6 hónapos kisfiammal 10 percet, de ma már mivel sokkal hidegebb van és szakad a hó nem megyünk ki. Mindenáron nem viszem ki, csak ha az időjárás is engedi.
2012. febr. 6. 14:06
 17/38 anonim ***** válasza:
83%

13. szerintem meg pont arra gondolt. hisz azt fejtegeti, hogy milyen sanyarú sorsú az a gyerek akit kivisznek szánkózni, ő maga írja, hogy sajnálja azokat a babákat!

én meg azokat sajnálom akiket bezárnak azért mert hideg van! ha jól értem, a te gyereked még nem látott közelről havat mert nyilván nem 10 fokban esik a hó. hát szerintem meg ez a szomorú, nem pedig a boldog, szánkózó gyerekek :)

2012. febr. 6. 14:07
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Kivittem mind3-at. Az 5 éves fiam nagyon élvezte, a 2 éves lányom kevésbé, a pici meg szélvédett helyen full beöltöztetve egyből bealudt, betoltam a lakásba 10-15 perc után és még további 1 órát aludt halál nyugodtan (mi idebent egyáltalán nem jellemző rá).

Én ha egyáltalán nem viszem ki őket alig bírom elaltatni őket este.

Meg nekem ezzel csak az a bajom (írta valaki hogy nem napokig poshadnak bent ezt a szót használta azért írom így) hogy ha mint most is már vagy 5-6 napja ilyen minusz 7-8-9-10 van és még napokig ez lesz akkor közel egy hétig ne menjünk ki? Én 15-20 percre kiviszem/kivittem őket.

Én is rosszul érzem magam ha napokig nem mehetnék ki a friss levegőre. De mindenki úgy csinálja ahogy gondolja:)

2012. febr. 6. 14:16
 19/38 anonim ***** válasza:

Mi sem járunk ki ilyen hidegben. Kesztyűt nem tűri el, ma le kellett mennünk a boltba, hát két percenként dugdostam a kabátja mellé a kezét, tiszta vörös lett.

Hozzáteszem 11 hónapos, jövőre, ha tetszene neki a hó, és elviseli a kesztyűt, lehet, hogy kimegyünk majd. Én magamon nem érzem a -5 és a -10 közötti különbséget, egyszerűen rohadt hideg így is úgy is, jól be kell öltözni.

Szerintem is kisebb babákra gondolt a védőnő. Én ismerőseim is töltik fel a hócsatás gyerekes képeket, de egyik sem lett még beteg.

2012. febr. 6. 14:19
 20/38 anonim ***** válasza:
Majdnem négy éves a nagy másfél a kicsi. A nagyot nem zárhatom be, mert van egy öccse. Nem ovis a nagy sem, imád kint játszani a hóba. A poén, hogy azt hittem a kicsi sírni fog mert múltkor 3 napig hófúvás nem maradt abba, gondoltam akkor max bejövünk, alig mertem kivinni. Erre a kicsi imádta legjobban a kintlétet! Mikor pirult az arcuk bejöttünk. van síoveráljuk, a szél nem fúj át, hó nem ázik át. szerintem a gyermek típusától is függ meddig legyen kint a mdóka, élvezi-e. De öt perc egyikek sem árt, sőt! Persze szakadó hófúvásban kihagyható. De én még sose láttam sírva szánkózó gyermeket, max reggel, ha nyűgös oviba menni, de móka közben kizárt. vidd ki ha elmúlik a szél, had döntse el a kicsi akar-e kint mókázni, végülis nem kötelező szánkózni, de a levegőn 10 perc neked is kell!
2012. febr. 6. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!