Miért tömi mindenki homeopátiás szerekkel a babáját?
Nagyon sokat olvasom itt hogy:
nem eszik akkor homeo
nem alszik homeo
nem játszi homeo stb.
Ismerősöm is anyatejes babája nem kakilt 2napig, hozzáteszem nem fájt a hasa ne feszengett és azonnal adta a homeot.
Tudom hogy nem szintetikus gyógyszer, de biztos hogy szükségük van ezekre a piciknek?
Valaki világosítson már fel, hogy miért jó ezekkel tömni őket?
mert ez a trendi dolog. És trendi anyukától elvárható, hogy kövesse a divatot. ha kell ha nem.
Ja és véletlenül sem orvos meg gyógyszer-mert az orvosok hülyék, a gyóyszergyárak meg csak a profitot hajszolják. Bezzeg a homeos bogyókból senki nem gazdagszik. És azt csak egy eladó ajánlja, aki többet tud és jobban képzett, mint egy orvos.
Azért mert minden anya a legjobbat akartja a gyermekének, és ha már van rá lehetőség, hogy természetese módon kezeljük őket, hát ezt választjuk, és nem a szintetikus micsodákat.
Egyébként sem a homeopátia, sem a Schüssler-terápia nem újkeletű, több, mint 100 éves múltra tekintenek vissza.
A lényegük, hogy nem gyógyítanak hagyományos értelemben, hanem segítik a szervezetet az öngyógyításban. Másik hallatlan előnye, hogy nincs mellékhatása.
Én szülésfelkészítésre, tejserkentésre is használtam, sikerrel.
Mert sokan hisznek benne. Meg nem akarják gyógyszerekkel kezdeni egyből a probléma megoldását. Vagy eleve nem akarnak gyógyszert adni a gyereknek.
Nem tudom, én rendületlenül adtam eddig már többféle dologra is mindkét gyerekemnek, meg saját magamnak is (mivel az orvosaink nagy homeósok) és nekünk semmit se használtak...
De lehet hogy nem hiszek benne eléggé és az a baj:)
Elsőnek:
én szülés előtt direkt úgy kerestem gyerekorvost, hogy nyitott legyen az alternatív terápiák felé. Találtam is egy nagyszerűt, gyermekorvos és homeopata, bármi kétségem van hívom, SMS-ben kérem a tanácsát, mindig segít, sokszor nekem is.
én nem tömöm :)
a 10 hónap alatt 2 doboz viburol fogyott el, amikor lázas volt, azt adtam neki, germicid helyett.
Hát az biztos hogy jobb mint a gyógyszer, én azzal sem értek egyet.
De sajnos azt érzem hogy tényleg az van, amit az első írt hogy azért mert trendi.
Lehet hogy én piszok mázlista vagyok, de a 27hónapos koraszülött kisfiam, eddig 2x kapot antibiotikumot és kb. 3 lázcsillapító kúpot abból egyet oltás után.
Én úgy gondolom hogy a kis náthát lelehet önerőből is küzdeni attól erősödik az immunrendszer, nem attól hogy mindenhez segítséget kap.
De leginkább tényleg azok dühítenek akik azért adják, amiket a kérdésben is írtam hogy nem alszik, nem eszik.
Szerintem sokkal egészségesebb sok játékkal kifárasztani a gyereket mint "altatóval" elérni hogy aludjon.
olvasd el, tanúlságos... én is ellenzem a homeo-t én tettem fel a kérdést.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
tömni nem kell őket, ez biztos. ha mégis szükséges, akkor a gyógyszer és a homeopátia közül az utóbbit választom!
7 hós koráig átaludta az éjszakákat a kisfiam.
mostmár több, mint 1 hónapja, 20 percenként felébred, bármit csinálunk vele, bárhogy-bárhol is altatjuk!
szerintem ez nem normális!! neki sem hinném, hogy jó lenne. elvittem orvoshoz, megnzte, azt mondta 5 foga jön egyszerre,megmutatta, hogy hol, tényleg. elmondtuk neki a férjemmel, hogy mennyit ébred, már annak örülünk, ha véletlenül előfordul 30 perces alvás egyhuzamban!
akkor javasolta a viburcolt. hát vártam még vele másfél hetet, mondván, kihúzzuk nélküle. de be kellett látnom, hogy vmit meg kell próbálni, mert pihenni kell. neki is, nekünk is.
3 napja adom, azóta csak 2-3x ébred meg éjjel, nem ordít, elég megsimizni és alszik tovább. nappal kipihent, energikus és nem álmos folyton.
szerintem néha bizony jó, hogy van ilyen. de állandó jelleggel adni vmit, én sem tartom jónak. mi saját magunkon tapasztaljuk a dolgokat.
Na igen, pont erre gondoltam amit a kedves utolsó linkelt, kérdezett.
Sokan tényleg csak azért adják mert, egyszerűbb, kényelmesebb, és nem a babának hanem nekik.
Az én fiam is "hiperaktív" az istennek nem alszik el este tíznél előbb és már 6kor fent van, de eszembe sem jut nyugtatózni.Inkább sokat játszok vele, kifárasztom.
Neki is fájt a foga, még is túlélte a fogzást homeó nélkül, kapott rágókát, babapiskótát meg masszíroztam neki az ujjammal.
Volt neki is székrekedése, fájt a hasa.Megtornáztattam, megsimogattam a kis hasát és hopp jött is a kaki homeo nélkül.
Nem akarok bántani senkit aki használja ezeket a szereket, ne értsetek félre csak nem értem hogy miért jobb mint azok a megoldások amiket én is alkalmazok és sokan mások.Amiket anyáink, nagyanyáink alkalmaztak?
Második vagyok.
Mint sok már esetben, itt is fontos a mértékletesség.
Csak annyit és csak addig adni, amennyi és amíg szükséges.
Amikor a fiam megszületett, nappal képes volt 4-5 órát ébren lenni egyhuzamban. Utána olyan fáradt volt, hogy nem volt ereje szopni, de üres gyomorral sem tudott elaludni. Így 3 hétig a cicimen szunyókált szinte egész nap.
Én szabályosan a kanapéhoz voltam szögezve, ő pedig se nem pihent, se jól nem lakott.
Ekkor jött a dokinénink, 3 napig kapot a baba alkati szert, és lassacskán rendeződött a dolog. Amint jobbak lettek a nappalok, "megjavultak" az éjszakák is.
Nálunk pl. a chamomilla fogzási szer nem jött be, kelünk is sokszor mostanában......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!