Homeopátiás szerekkel kapcsolatosan mit jelent a tabletta neve után a C/9, C/30 stb jelölés? Kaptam egy útmutatót, de nincsenek benne a bogyók számai, mennyit kell bevenni?
Nem írtad miket kaptál,de végül is nem olyan fontos.Minél nagyon a potencia,annál erősebbnek számít a szer.
Én betöltött 37 vagyok,s a következőket szedem(persze sok utánajárással):
Napi 5 golyócska CAULOPHYLLUM 5CH:Méhnyakizom tágító hatása van,ezt a szülés alatt is lehet szedni a fájások ritmusa szerint.
Napi 5 golyócska ARNICA 9CH:Vérzésmegelőző,visszérjavító hatása miatt jó.Ezt szülés után érdemesebb nagyobb higitásban szedni a vérzés csillapítására,pl. 30 CH-t.
Szüléskor a CAULO-t a CIMICIFUGA 5 CH-val lehet felváltva szedni,nagyjából ugyanaz a hatásuk.
Állítólag lehet szedni a kórházban,csak kell szólni a szülést levezető dokinak.
Könnyű szülést!!!:-)
Szia!
Az 5 CH a leggyengébb,aztán 9,15,30...De sokszor nem lényeg az erősség,mert szeren belül is eltérő lehet a hatás a potenciáknál.Itt például arra gondolok,hogy egy Na Sulfur 9 CH terhességi vizesedésre jó,míg ugyanezen szer 15 CH-ja fejfájásra.Viszont az Arnica meg pont olyan,hogy szülés előtt rendszeres szedését javasolják vérzéscsillapításra (felkészíti a szervezetet),viszont szülés után már a 30 CH-t lehet szedni az akkut vérzésre,mert az erősebb.
Remélem érted,s segítettem.
További szép estét.
Én allergia ellen szedem jelenleg a Euphrasia officinalis, és majd veszek egyet a Pollensből is.
Ebből melyik lenne a legjobb?
Jeleg még csak ismerkedem ezekkel a szerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!