Csak én vagyok túl óvatos, és tényleg mindenki viszi sétálni a babáját?
Figyelt kérdés
Kislányom már 15 hónapos, de a mai napig tartom magam ahhoz, amit a védőnő mondott, hogy ha - 5 foknál hidegebb van, ne induljunk gyalog útnak.Volt egy hasonló kérdés, ott ketten írtuk, hogy nem visszük -11 fokba, és szakadó hóesésbe sétálni őket, mindenki más igen..A közösségi oldalak tele vannak szánkózó ( de a képen síró ) babákkal, akik ráadásul a rokonaim gyerekei.Nem értem, hogy miért kell hóba, fagyba, esőbe, szélbe minden áron vinni a gyerekeket. Még nézni is rossz!Én csak a boltig mentem le, de paprika vörösre fagyott a kezem, nem csak úgy feküdtem a babakocsiban..úgy sajnálom ezeket a gyerekeket! Jó, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, és itt most nem azokra gondolok, ahol van egy nagyobb gyerek, és oviba, suliba stb. kell vinni.De ha van más választásom, akkor nem viszem -10 fokba! Csak én gondolom így, és vagyok túl aggódó anyuka? ( lányom nem beteges, kétszer volt megfázva a 15 hónap alatt.)2012. febr. 6. 13:49
21/38 anonim válasza:
Az én kislányom 22hónapos.Nálunk nincsen hó,csak nagyon hideg van,nagyon fúj a szél.2napig én se vittem ki a kislányomat de tegnap meg ma már a boltig elvittem.Ilyen hidegbe ez is elég.Nekem is csípte az arcomat a hideg,akkor nem leszek olyan hülye hogy kivigyem a gyereket.De ahogy olvasom a válaszokat sokak szerint azok a rossz anyák akik nem viszik ki a gyereket ilyen hidegbe.És még valaki azt írja a kérdezőre hogy "nem normális".Röhej.
22/38 anonim válasza:
A lányom már 22 hónapos, imád kint lenni szánkózni, szíve szerint be se jönne kintről. Mi tegnap szánkóval mentünk a mamához. Majdnem egy órás út oda és vissza is... Terveztem ma a hóember építést délutánra, de sajnos esik a hó és a friss hó nem tapad... Tavaly, amikor kisebb volt, csak úgy sétálni nem vittem le a hidegbe, de kb 2-3 naponta tuti volt valami programunk, ha nem, akkor csináltam, mert én is untam magam a négy fal között... A lányom meg mindig jött velem. Sose figyeltem arra, hogy -5 fok felett vagy alatt van a hőmérséklet... Úgy öltöztünk fel, amilyen az idő volt...
23/38 anonim válasza:
4honaposom van mi nem megyunk ilyenkor. Azt csinalom hogy beoltoztetem elaltatom babakocsiban bent a lakasban nyitott ablaknal es ott hagyom aludni de max 20percet igy is. Utana becsukom az ablakot es ha meg alszik hagyom a kocsiban csak leveszem rola a bundazsakot
24/38 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem aggódom, és tényleg csak kíváncsiság volt ez a részemről.
2012. febr. 6. 14:39
25/38 A kérdező kommentje:
Felhívtam a védőnőt, aki tudja, hogy mennyi idős a kicsi, és most is azt mondta, hogy ne menjünk, és több gyerekes anya.Sejtettem, hogy félreérthető a kérdés,számítottam ilyen válaszokra.Nekem se jó így, mert baromi lassan telik a nap, és át kell hívnom a szomszéd nénit, ha le akarok szaladni kenyérért, de nem vagyok megszállott levegőzés mindenáron anyuka.Voltunk már kint enyhe hószállingózásban, mondjuk akkor csak -3 fok volt, ami azért nem mindegy.Most nálunk -11 van.Szánkónk nincs, de jövőre is ugyanúgy élvezni fogja, a lehetőség nem szalad el.Csak 2 és fél évesen már fejlettebb lesz az immunrendszere.Én így gondolom.És igen, lassan hülyét kapok a bezártságtól, de akkor se teszem ki a gyereket ennek.Ez pedig baromság, hogy betegesebb lesz, mert nem az, és lakásban sincs több 21 foknál.
2012. febr. 6. 14:48
26/38 anonim válasza:
Mi is mentünk eddig mindennap sétálni akármilyen idő volt, de most utojára csütörtökön voltunk kint. Itt azóta - 13-16 fok van és fúj a szél. Kiszellőztettem minden szobát, ha nem fújna a szél kivinném kb. 10-15 percre, de így nem megyünk sehová.
27/38 anonim válasza:
3,5 évesemet hétvégén mindkét nap kivittük kicsit levegőzni, de a 9 hónapos babámat egyik nap sem. Itt -10 alatt volt végig, és a szél is nagyon fújt. Ma egyedül vittem oviba, szerencsére apa itthon van szabin, de ha nem lesz itthon és ilyen cudar idő marad, átjön valamelyik nagyszülő, mert én nem viszem ki az biztos. Nemsokára indulok a nagyért az oviba, szakad a hó és dönget a szél, eszembe sincs elvinni a picit.
28/38 anonim válasza:
3 éves és 17 hónapos. Ahogy leesett a hó, szánkó elő, és mentünk ki. Az overál alatt harisnya, azon még egy melegítőnaci, felül body, pulcsi, kardigán, sapka, sál, kesztyű, bakancs. Mivel a kicsi is tud járni egyéves kora óta, eszembe se jut elővenni most a babakocsit, pláne hogy kb. 30-40 cm hó esett (Szeged) és nem nagyon van ledűrva. Totyogunk, illetve szánkózunk. A kicsi kb 45 percig élvezi a kintlétet, a nagy másfél órát. Délelőtt és délután is kimegyünk. Oviba most direkt nem megy a nagy, mert a férjem se tud dolgozni menni pár napig így együtt szánkózunk.
29/38 anonim válasza:
Vannak itt érvek, ellenérvek, én a következőt szűrtem le ebből. Egyrészt a friss levegő tényleg fontos, de a -14 nem a "hű de egészséges hideg van" kategória (nálunk pl). Viszont olyan országokban, ahol ez az általános, ott megszokják a gyerekek, és semmi bajuk tőle. Nálunk ez nem megszokott, ennek ellenére van, aki jól tűri. És persze van, aki érzékenyebb. Mindenki maga ismeri a saját gyerekét, ez a lényeg. Az egyiknek árt, a másiknak meg jót tesz, ha kimegy ilyen hidegben. Ha 1-2 napig nincs kint a gyermek, valószínűleg semmi baja sem ettől. A másik kisgyereknek meg attól nincs semmi baja, hogy 1 órát szánkózik minden nap a mínuszban. Én nem vittem ki koraszülött kisfiamat péntek óta, de most már nagyon megviselt mindkettőnket a bezártság, a friss levegő hiánya. Így ma délelőtt alaposan felöltöztünk, és kimentünk megnézni az udvaron a havat, a kutyust, ahogy bohóckodik a hóban, nagyon élvezte 10-15 percig. Ekkor már vörös volt az orra, és nyafizni kezdett, úgyhogy azonnal be is jöttünk. Most éppen alszik, mint a bunda, nem hiszem, hogy bármi baja lenne, de én ismerem, és senki sem kényszeríthetett volna sem arra, hogy ne vigyem ki, sem arra, hogy tovább kint maradjunk, csak mert mások úgy szokták...:)
30/38 A kérdező kommentje:
Az én lányom még nem jár, mivel hypoton, járunk tornára is, de ez más kérdés.Sőt! Kapaszkodás nélkül meg sem áll még a lábán.Így nálunk a totyogás még kilőve sajnos egyelőre..
2012. febr. 6. 15:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!