Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok túl óvatos, és...

Csak én vagyok túl óvatos, és tényleg mindenki viszi sétálni a babáját?

Figyelt kérdés
Kislányom már 15 hónapos, de a mai napig tartom magam ahhoz, amit a védőnő mondott, hogy ha - 5 foknál hidegebb van, ne induljunk gyalog útnak.Volt egy hasonló kérdés, ott ketten írtuk, hogy nem visszük -11 fokba, és szakadó hóesésbe sétálni őket, mindenki más igen..A közösségi oldalak tele vannak szánkózó ( de a képen síró ) babákkal, akik ráadásul a rokonaim gyerekei.Nem értem, hogy miért kell hóba, fagyba, esőbe, szélbe minden áron vinni a gyerekeket. Még nézni is rossz!Én csak a boltig mentem le, de paprika vörösre fagyott a kezem, nem csak úgy feküdtem a babakocsiban..úgy sajnálom ezeket a gyerekeket! Jó, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, és itt most nem azokra gondolok, ahol van egy nagyobb gyerek, és oviba, suliba stb. kell vinni.De ha van más választásom, akkor nem viszem -10 fokba! Csak én gondolom így, és vagyok túl aggódó anyuka? ( lányom nem beteges, kétszer volt megfázva a 15 hónap alatt.)
2012. febr. 6. 13:49
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:

15 hós és 3 éves gyerekeim vannak.

Oviba visszük a nagyot és megyünk is érte. A nagynak mindegy, ő nem fázik soha, de a pici utálja ezt az egészet mostanában. Hát sajnálom, de most mit tudok csinálni? Reggel az ovi után el szoktunk ugrani gyorsan a közértbe is.

Nincs segítségem.

Hétvégén lementünk szánkózni, de itt akkor kb minusz 3 fok volt, a nagy lent volt egy órát, a pici csak kb 20 percet, ennyi elég volt neki, apuka felhozta. Nem sírt, de látszott rajta, hogy elég.

2012. febr. 6. 13:53
 2/38 anonim ***** válasza:
Én sem vittem ki a fiam (6 hónapos) -5 fok alatt. nekem is fázik az arcom ilyen hidegben. Tegnap, mivel -5 fok volt délután (legalább is a védett udvaron), kivittem 5 percre a kezemben, jól bebugyolálva az udvarra. Ma nem megyünk ki, mert esik a hó, és -7 fok van.
2012. febr. 6. 13:54
 3/38 A kérdező kommentje:

Ezt értem, ha lenne nekem is nagyobb gyerkőcöm, én se tudnám máshogy megoldani.

És nem provokálni akarok senkit, csak tényleg érdekel, hogy egyedül én nem viszem a kicsit ilyenkor? Csak kíváncsiság lenne.

2012. febr. 6. 13:55
 4/38 anonim ***** válasza:

Nagyon jól gondolod!!!

én fiam is 15 hónapos, tegnap mondjuk voltunk kint, de csak míg élvezte, sütött szépen a nap itt.

Ma viszont borús az idő, -5-10 fok van és esik a hó, nem viszem ki, mert nincs értelme...ha muszáj lenne valahova menni, akkor mennénk, de annak nem látom értemét, hogy fl órát öltözködünk, aztán vetkőzünk, csak azért, hogy kint elessen mert így felöltöztetve nem is tud olyan jól menni,meg max 10 percet tudnánk kint lenni.

Szóval nem gondolkozol rosszul, ne aggódj, mindenki úgy csinálja ahogy akarja:)

5/38 anonim ***** válasza:
Valamennyi friss levegőre szüksége van. Ezt megoldhatod úgy is, hogy jól kiszellőztetsz, de ilyen hidegben nem biztos, hogy jó lehűteni a szobát. Ha picit ki akarod vinni, azzal nincs semmi baj. Öltöztesd fel, amilyen melegen tudod és menjeket ki az udvarra/erkélyre. Ilyenkor nagy sétákat ne tegyetek. Annyit legyél kint vele, ameddig te magad nem fázol nagyon. Mikor már te is azt érzed, hogy jobb lenne bent, akkor mindenképp vidd be. De inkább ezt a pillanatot ne is várd meg. Napi 5perc kintléttől semmi baja nem lesz, de csak óvatosan. Azt úgyis látni fogod, hogy élvezi-e a havat/kintlétet/sétát. Ha igen, akkor vidd ki egy kicsit nyugodtan, ha nem akkor ne erőltesd :) Attól, hogy aggódsz, vagy valamiben nem egyezik a véleményed a többi szülőével, semmi baj nincs. Inkább aggódjon valaki túl sokat, mint felelőtlen legyen :)
 6/38 anonim ***** válasza:

Én sem viszem ki ilyen hidegben.

A házban felöltöztetem és kinyitom az ablakot max. 15 percre!

2012. febr. 6. 13:56
 7/38 anonim ***** válasza:

Volt múltkor egy hasonló kérdés, ahol leírták többen is, hogy nem viszik ki minden nap a gyereket.

Én sem. Lehet én is óvatos vagyok, de üsse kavics, ez van.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. febr. 6. 13:56
 8/38 anonim ***** válasza:
62%

Mi imádjuk a havat, és mikor megláttuk, hogy végre esik, gyönyörű nagy pelyhekben, nem volt kérdés, hogy elővesszük a szánkót és megyünk ki. Egyik gyerekemnek sem volt még ettől semmi baja, se kicsinek, se nagynak.

Az a te dolgod, hogy te kimész-e vagy sem, de ennek a kérdésnek nem is annyira a te megnyugtatásod a célja, hanem más (aki nem úgy gondolja, mint te) szapulása, az meg olyan felesleges.

2012. febr. 6. 13:57
 9/38 anonim ***** válasza:
Ma mi sem megyünk. Tegnap kimentünk a -6 fokban, és nagyon nem díjazta a lányom. Inkább maradunk. Most ha 1-2 nap kimarad, nem lesz semmi baja. Max. kicsit nyűgösebb olyankor, de ezt meg megoldom, mert átmegyünk a barátnőmékhez, és akkor már nem is nyűgös.
 10/38 anonim ***** válasza:
63%

szerintem te nagyon félreértetted a védőnődet.

igen, tavaly télen mikor csecsemő volt akkor valóban nem vihetted ki -5 alatt.

de most 1 éves múlt, nem hogy ki lehet menni, ki is kell!

vagy tényleg nem vitted ki már napok óta a babád?

azért ez nem normális!

mi szombaton 4 órát, vasárnap 3 órát voltunk összesen kint. szánkóztunk, hógolyóztunk, hóembert próbáltunk építeni, túrtuk a havat, stb. nagyon élvezte. valóban sírt, mikor bejöttünk!

nagyon sok gyerek szánkózott tegnap, mindegyik vigyorgott, én egy síró babát se láttam kint!

mondjuk amit leírtál nekem úgy tűnik, hogy inkább magadat győzöd meg arról, hogy ne menjetek ki mókázni. honnan is tudnád, hogy mennyire élvezik a gyerekek a szánkózást ha ki se mozdultok? :(

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!