Elvigyem őket ügyeletre?
2 éves lányom tegnapelőtt este óta folyton lázasodik.Kap nurofen szuszpenziót és le megy tőle,de aztán 1 órával később megint lázas.Mellette nagyon köhög,tegnapelőtt éjszaka alig aludt amiatt.Elvittem tegnap orvoshoz,aki azt mondta,hogy a tüdeje tiszta és a torka sem piros és hazaküldött.Estére megint lázas lett és éjszaka is és már alig van hangja,annyira be van rekedve és a náthától is alig lát.Ma is folyton lázas és már a 4,5 hónapos fiam is lázasodott ma és ő is csúnyán köhög.
Szerintetek mit tegyek?
Az ügyelet mennyire tud bababarát lenni ez ügyben?
ha tegnap voltatok orvosnál akkor nem kell. ha csak a nagyot nézte meg a doki akkor menjetek.
de azon ne csodálkozz, hogy a nurofen nem viszi le a lázát, az inkább fájdalmocsillapító. vényköteles kúpot adj neki, a picinek germicidet, a nagynak azt amit legutóbb felírtak, ezeket 8 óránként, a kettő között add a nurofent, tehát így 4 óránként csillapítsd a lázát. stodalt mindkettőnek adhatod köhögésre, calcimust is add, napi 2xfelet
A doki a 2 év alatt egyszer sem írt fel semmilyen gyógyszert.Itthon nurofen kúp volt,de attól nem ment le a láza,így vettünk szuszpenziót.Valamelyik nap meg Algoflex Babyt adtak a patikában,mert úgy gondoltam,hogy jobb,ha van itthon lázcsillapítóból kettő is.
A többi gyógyszerről,amit írtál,nem hallottam még.Most először ilyen beteg a lányom. :(
Tehát nem tartok ezekből itthon.
igen, akkor minél előbb induljatok az ügyeletre és addig el se gyertek míg nem kaptok lázcsillapító kúpot!
és szerintem cseréljetek orvost :O
amikor mrgszületik a baba, kapsz egy nagy köteg vényt, azok között kellett volna lennie. de 2x nem hibázhat eyg orvos, ez tényleg durva!
Hát nem semmi a dokitok.
Azért lázcsillapító kúpot írhatott volna. Ha 39 fölé megy a lázuk azt már folyamatosan csillapítani kell. Mi most voltunk túl rajta mindkettővel. 2 óránként kaptak lázcsillapítót, ha már nagyon végük volt, Elsőnek Noramin kúpot, utána Nurofen szirup, végül Panadol szirup.
A lényeg, hogy 6 órán belül nem kaphatnak ugyanolyan hatóanyagú lázcsillapítót, tehát Nurofen kúp után eszedbe ne jusson , nurofen szirupot adni min 6 órán belül.
Ügyeletre nem mennék, ha 3 napon túl is lázasak, akkor vissza a dokihoz, mert akkor már valószínű gyógyszer kell. Lehet egy egyszerű vírus, amiből gyorsan kilábalnak, főleg ha kicsi is ilyen gyorsan megkapta, akkor több, mint valószínű, hogy vírus, ha nem lesz szövődménye, nem kell gyógyszer, de lázcsillapítás mindenképp.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!