Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kaptatok már bérjegyzéket...

Kaptatok már bérjegyzéket gyeden lévő kismamik? Én ma kaptam meg! Rosszul lettem egy perc alatt! 15000 ft-tal kaptam kevesebbet a múlt hónaphoz képest!

Figyelt kérdés
Támogassuk a gyerekes családokat!!!!!!!! Nagyon cukik! Persze a kompenzációról síri csend van! Ti tudtok valamit?
2012. febr. 1. 09:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
Hurrá!!! Éljen sokáig aki ezt kitalálta! Kenyéren és vízen!
2012. febr. 2. 07:46
 62/72 anonim ***** válasza:
Akárhogy is nézem, így is kevesebb marad a nettó, a kompenzálással együtt. Akinek pedig emelkedett a gyed-e az adóváltozás miatt, annak pedig több lesz alapból! Hol itt az igazság?? Kíváncsi lennék azok véleményére, akik eddig is magas összegű gyedet kaptak, most pedig még emelkedik nekik! Én 38 ezret kaptam eddig, most pedig 31 ezret. A gázszámlára sem elég...:(
2012. febr. 2. 08:01
 63/72 anonim ***** válasza:
Hol tudom megnézni, hogy idén mennyi a gyedem? Nekem a munkahelyem utalja, és majd csak 8-10-e körül kapok pénzt. Eddig 31 napos hónapban pár Ft híján 55.000-t, 30 naposban pedig 53500 Ft-ot kaptam adójóváírással.
2012. febr. 2. 08:10
 64/72 anonim ***** válasza:
100%

De amugy milyen marha érdekes hogy egy cikkben sem olvastam eddig azokról akit többet kapnak, hogy mennyivel kapnak többet?? Azt lehet hallanimeg olvasni is hogy 10 15 ezerrel kaptok kevesebbet (én nem mert nekem csak GYES jár) de arról miért nem lehet hallani hogy mennyivel kapnak többet??? ők is 10 15 ezerrel?

Magyarán amit a szegényektől elvesznek azt megkapják a "gazdagok"????

Egyre viccesebb ez az ország...

11.51 es voltam

2012. febr. 2. 10:29
 65/72 anonim ***** válasza:

11.51es megint...

"jövedelempótlékkal kompenzálják, havonta 100 és 9 500 forint közötti összeggel." Ez nagyon "vicces" Valakitől elvesznek havi 10ezret és képesek átutalni neki ezért 100 forintot????? Úristen...

2012. febr. 2. 10:31
 66/72 anonim válasza:

[link]

Az OEP oldaláról letölthető a nyomtatvány!

2012. febr. 2. 10:51
 67/72 anonim ***** válasza:

vicc ami itt megy, én 3 gyerkőccel vagyok itthon, 72000 vmennyit kapok, és már azon filózok, mikor kezdi a pici a bölcsit, mert ebből nem élünk meg, pedig a férjemnek 2 állása is van. De hitel, rezsi, ovis kiadások... kajára, pelenkára alig marad, hó végén már sakkoznom kell mi a legfonotsabb...

És aki azt írta, hogy a 3 gyerekeseknek minden ingyen van, na az nagyon téved. Az oviban a kaja van fél áron, azon kívül ki kell fizetni mindent. A suliban a tankönyveket is akkor kapja majd ingyen, ha használt könyvet kap kölcsönbe.

2012. febr. 2. 12:15
 68/72 anonim ***** válasza:

Én tényleg megértem, hogy miért háborogtok, de arról hagy ne én (max. gyedes) tehessek, hogy engem bejelentettek rendes fizetéssel és hogy a drága kormány megint ekkorát emelt a minimálbér összegén!

De mivel kérdeztétek, leírom:

Tavaly max. gyed, adójóváírással: 88190 Ft

Idén szintén a max. gyedre leszek jogosult: 96eFt

Ez 8eFt-al több. Nem azzal a 10-15-el, amennyivel neked/nektek kevesebb!

De akkor nézzük meg, hogy mennyi is a szerz. szerinti bérem, jó? Br. 196eFt. Ebből én havi 64-et fizettem be állambácsi zsebébe. Minden áldott hónapban, nem egy, nem két éven keresztül...

Nem sírok, jól kerestem. És tényleg sajnálom, hogy nektek (akik rosszabbul jártak) nem volt jó bejelentett állásotok. De már én érzem szarul magam, hogy robotoltam, mint az állat, hogy normális pénzt kapjak a tgyás/gyed időszakában!

Én a harmadik gyerekünket várom, és hasonlóképpen gondolom, mint az utolsó. Nincs nekünk (vagyis nem lesz nekünk sem) kolbászból meg ingyen semmi. Az oviban 50%-os étkezési(!) térítési díj van (a többit ugyanúgy ki kell fizetnünk), a tankönyvek akkor lesznek ingyen, ha használt, könyvtáriból tanul a gyerek.... Ja, és igen. Bölcsi egyáltalán nincs nálunk, úgyhogy hiába lenne ez tényleg ingyen, ha idő előtt vissza kell mennem dolgozni, akkor vihetem a gyereket másik településre, ahol viszont a) nem kötelező felvenniük b) nem lesz ingyen, mert nem helyi lakosok vagyunk.

2012. febr. 2. 12:28
 69/72 anonim ***** válasza:
100%

Én nem más pénztárcájában akarok turkálni, épp elég az enyémben az aprót megkeresni!:) De akkor sem értem a dolgot. Tehát a nagy többség, akinek a hozzászólásait olvastam most, az azért küszködik, és abban reménykedik, hogy megkapja majd a kompenzációját. Igazából ha megkapja, akkor is maximum 0 Ft vesztesége lesz, annyi gyedet kap, mint tavaly. Bár ehhez esetleg kérvényeket kell majd írogatni, várni az elbírását, stb. És akkor is még mindig 0-án van!

Akinek ugye nagyobb a munkabére - és senkitől sem sajnálom a megkeresett pénzét, én is kerestem 200 nettót hat!! évvel ezelőtt - az sehova sem szaladgál, nem írkál kérvényeket, és alaphangon a gyede pl 8 ezer ft-tal megemelkedik. Szóval bármerről is nézem, a kvóta fölöttiek, kaptak átlag 8 ezer forintos emelést. Míg aki alatta jár, az örül a nullának! Egyébként meg lehet, hogy az is gürizett, mint az állat, aki minimálbért kapott, szóval a fizetés összege soha sem biztos, hogy egyenes arányban van az elvégzett munkával, ezért senkinek a munkáját nem lehet az alapján megítélni, hogy mennyi a fizetése ma kis hazánkban....

Javaslom a kormánynak, hogy ezentúl a nyugdíjaknál is vezessenek be ilyen rendelkezéseket: akinek kicsi a nyugdíja, vegyenek el tőle, akinek magasabb, annak adjanak még egy kicsit! Hiszen a gyest pl évek óta nem emelték, pedig abból nem csak magunkat tartjuk el, mint a nyugdíjból, hanem a gyermekünket is!

2012. febr. 2. 14:27
 70/72 anonim ***** válasza:

Igen, nekem nem kell rohangálnom, kérvényeznek és stb. De csak azért, mert erre spec. gondoltak 1997-ben, amikor az eb törvényt létrehozták. Benne van, hogy minden év jan. 15-ig felül kell vizsgálniuk, hogy az aktuális max. gyed jár-e és ha igen, automatikusan meg is kapjuk.

Tudom, hogy nem feltétlenül függ össze az elvégzett munka a megkeresett pénzzel...

És, légy szíves, ne adj ötleteket ezeknek a balf...-nek,;)

(Bár halkan megjegyzem, a gyes azért nem változik évek óta, mert az öregségi nyugdíjminimumhoz van kötve...)

2012. febr. 2. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!