Kaptatok már bérjegyzéket gyeden lévő kismamik? Én ma kaptam meg! Rosszul lettem egy perc alatt! 15000 ft-tal kaptam kevesebbet a múlt hónaphoz képest!
Akkor sem foglalkoznak vele ha valami pénzbe kerül...! Lasd 2006 október! A tömeg örjöngött a székház égett, a utcák romokban. Az autók is ugyanugy égtek mint a székház! Történt valami??? Semmi! Az aláirás már jobb gondolat, de attól még ugyanugy fognak emelkedni az árak, és ugyanugy fogjuk szidni az összes "tisztelt" képviselőt, akik bent ülnek a melegbe verik a f@szuk és semmit nem csinálnak havi 2 3 millióért!
11.51 es voltam...
Még egy kis kedélyborzolás...
Jelenleg azt találta ki a "tisztelt" fővárosi bagázs, hogy aki az agglomerációból jár be autóval dolgozni, az fizessen az összes többi költségen kívül havi 10 000 Ft-ot, amiből finanszírozzák a bkv működését!!!!!
7000-el kevesebb a gyedem, elvették a 18000 Ft kajajegyet, minden az egekben, a férjem, bár "jól" keres, neki magasabb adót vonnak, mert valamiből finanszírozni kell az ingyenélők létét is, emiatt, ha bölcsibe megy a gyerkőc, tuti a legmagasabb összeget kell fizetünk, anélkül, hogy bárki is kérdezné, hogy van-e hiteled, mennyi a kiadásod!
Gusztustalan, undorító, amit itt folyik, mi már egyre többet beszélgetünk arról, hogy külföldre kellene mennünk. Ott, akár egy fizuból is röhögve megélnénk, majdnem luxuskörülmények között.
ott sincs kolbászból a kerités azt ne hidd, (mondjuk ha van szakmátok és tudtok idegennyelven akkor királyok vagytok) de jóval többet kapsz és könnyebben megélsz mint idehaza! Az egy dolog hogy mondjuk az osztrákoknál keresel 300 400 ezret de az élet is jóval drágább mint itt.
11.51es
Tudom, hogy nincs kolbászból a kerítés, de a férjem gépészmérnök, ott 3x annyit keresnek, mint itthon.
Nyelvtudás van, amíg megnőne a gyerek a bölcsihez, addig én meg tanulnám a nyelvet, aztán valami meló csak akadna nekem is.
Utolsó, veled értek egyet! El kell húzni innen. Szerintetek évek múlva mi lesz ebből az országból? Majd átnevezik: Kisebbségországnak! Ide mindenki jöhet! Elfoglalják majd a cigányok, románok, zsidók, feketék, kínaiak, mert a kisebbség jó sok segélyt kap, ez lesz nekik a kánaán...
Tüntetés: A helyi Rendőr főkapitányságon kell bejelenteni, hogy mikor akarunk tüntetni, hol, és hogy mennyien várhatóak.
Családbarát politika:
Bruttó 90 ezres fizumból 56 ezerre jött ki tavalyra a gyedem.Ez nettó, tehát ennyit kaptam.Elvileg most majd 46 ezer és pár száz forint lesz.Tehát ugrik majdnem egy tizes.Bezzeg aki a max gyedet kapta annak még emelkedik is, mert az a minimálbértől függ.Félreértés ne essék, nem irigykedem a max gyedesekre, nyilván volt normális munkahelyük ahol normálisan be voltak jelentve.Az enyém nem volt ilyen, de ez jutott nekem.
A páromnál ugrik a 18000 kajajegy, minden drágul.Múlt hónapban fizettük be a kocsira a biztosítást, most jött ki a baleseti adós csekk.Ezen kívül víz, villany, gáz minden drágább.
És akkor még nem ettünk mi sem és a 13 hónapos lányunk sem.Ha lenne rá mód, hogy ilyen korán szobatisztaságra szoktassam, esküszöm megtenném, mert már pelenkára is alig futja...egy hónapja várom a DM-től a 15%-os kupont, hogy pelenkát tudjak venni!Annyi a szerencsém, hogys a bébiétel korszaknak vége.Új ruhája sosem volt, mindig turiban vásárolok még magunknak is többnyire.Hitelünk is van, ami fél éve durvult el, konkrétan a duplája lett, vagy még több.A mesés forint árfolyam miatt ugye...
De nem panaszkodom, hanem csak én is, mint mindenki azt szeretném, ha nem venné ki a becses kormány a falatot a családom szájából és ha ezért aláírás gyűjtés lesz hát nosza, mozgósítom összes gyeden lévő ismerősömet.
Sajnos a parlament elé nem tudok vonulni innen Zala megyéből, mert nem telne rá!
22-es válaszolónál a pont!
Ezt akarják elérni:minél kevesebben legyünk(tehát ne szüljünk) illetve,hogy elhúzzunk az országból(mert akkor jöhetnek a zsidók...bár most is jönnek ha kell ha nem)
nNekem a véleményem az,hogy nem most kell összefogni hanem választásokkor nem kellett volna az X-et Orbán mellé tenni!Gondolhattátok,hogy csak ígérget!(tisztelet a kivételtől akik nem rájuk szavaztak)
El sem hiszem,hogy mikor nyílik már fel a magyar ember szeme,hogy ide már RADIKÁLIS VÁLTOZÁS KELL!!!
Hát tudjátok én nem akarok ebből az országból elhúzni!Én magyarnak születtem,itt vannak a szeretteim a barátaim a családom én nEm akarok idegen környezetbe új életet felépíteni!
Én itt akarok élni viszont jól akarok élni és nem nélkülözni!
Mi speciel azért nem vállalunk kistesót mert rettegünk a jövőtől,hogy egyáltalán ezt az egyet(20 hós)elbírjuk-e tartani,kiiskoláztatni,elindítani az élet útján!
Szóval neharagudjatok meg de erre sokkal hamarabb rá kellett volna jönnötök,hogy itt nem fog semmi változás történni csak az igérgetés!
Végezetül meg egy kis idézet:
Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.
Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.
Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted?
Ez a nagy tömeg. Ez a nép.
Wass Albert
SZEBB JÖVŐT MINDENKINEK!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!